Girona

Inquietud per Stuani

La presència del pitxitxi del Girona en la prellista de l’Uruguai per a les eliminatòries de classificació per al mundial, que es disputen deu dies abans de l’inici de la copa Amèrica, deixa en l’aire la seva presència en el tram decisiu del curs

Incertesa en el club blanc-i-vermell, ja que es podria perdre tant els dos últims partits de lliga com un hipotètic ‘play-off’

Era un escenari més que possible, tothom n’era conscient, però arribat el moment no deixa de ser un maldecap el que se li ha presentat al Girona ara amb Cristhian Stuani; el referent i pitxitxi de l’equip amb 10 dianes podria perdre’s el tram final de la lliga i un hipotètic play-off, ja que Stuani és un dels integrants de la prellista de l’Uruguai per a les eliminatòries de classificació per al mundial de Qatar, que es disputen a principis de juny, just abans de l’inici de la copa Amèrica, la qual cosa genera inquietud i preocupació en el club blanc-i-vermell a les portes del tram més determinant de la temporada. S’espera ara la decisió definitiva del seleccionador del combinat celeste, Óscar Washington Tabárez, que la setmana que ve anunciarà la convocatòria final.

És, per tant, a hores d’ara, una incògnita saber què passarà amb Stuani; primer, perquè la llista no està encara tancada i, segon, perquè no és la de la copa Amèrica, almenys l’oficial, que s’entregarà el 10 de juny. Abans de la disputa del torneig sud-americà de seleccions, que començarà el 13 de juny i tindrà lloc a Colòmbia i l’Argentina, es jugaran eliminatòries de classificació per al mundial. Ajornades durant la temporada a causa de la situació generada per la Covid-19, la Conmebol va optar per fixar dos partits de classificació en aquestes dates buides i el 4 de juny l’Uruguai rebrà al Paraguai i el 9 de juny visitarà Veneçuela. Els jugadors citats per a aquests dos enfrontaments s’hauran de presentar el 26 de maig a la ciutat esportiva celeste, a Montevideo, i, si Stuani en forma part, es perdria la part determinant del curs. Molt probablement ja no seria en la penúltima jornada de lliga, en què el 24 de maig el Girona rep l’Alcorcón i, ben segur, en l’última, el 30, en què el Girona visita el Cartagena i tampoc, en cas de classificar-s’hi, en les semifinals del play-off, que es juguen entre el 2 i el 6 de juny. “A mi em van avisar d’això ahir [per divendres]. M’avisen perquè m’han d’avisar, però és un tema al qual no vull prestar atenció. Quan arribi el moment ja es valorarà”, va explicar Francisco ahir en roda de premsa qüestionat al respecte. “Tot el que puc avançar i tot el que puc dir és que estarà disponible dilluns contra l’Sporting. El que passi després no ho sé, ja ho valorarem quan arribi el moment, però tampoc és a les meves mans”, va insistir el tècnic.

La incertesa també rau a saber què passarà després d’aquests dos duels de classificació per al mundial. L’Uruguai debuta en la copa Amèrica el 18 de juny contra l’Argentina, nou dies després de jugar els esmentats partits de les eliminatòries, i l’AUF (la federació uruguaiana) no ha concretat si els jugadors que els hauran disputat continuaran concentrats per afrontar la copa o si es farà una nova llista. Tot i que és obvi que l’última convocatòria que ha fet El Maestro Tabárez no diferirà gaire de la de la copa Amèrica, si no acaba sent la mateixa quan sigui definitiva, podria donar-se el cas que hi hagués algun canvi entre totes dues, sobretot en futbolistes amb un rol més secundari, com ara Stuani, i tampoc seria forassenyat que algun jugador no jugués les eliminatòries, però sí que hagués de jugar la copa Amèrica, o a l’inrevés. Sigui com sigui, les dates de la competició continental xoquen frontalment amb la final del play-off, que tindrà lloc el 13 (anada) i el 20 (tornada) de juny. “De moment el tenim aquí, dilluns competirà al màxim, està superil·lusionat i supercontent perquè ve de marcar dos gols i intentarà ajudar l’equip”, va insistir Francisco.

Molta competència

El Girona, doncs, depèn de la decisió de Tabárez. Stuani, un fix en les convocatòries del veterà tècnic des del 2014, no juga amb la selecció des del 15 de novembre del 2019 en un amistós contra Hongria. Diverses lesions en moments d’aturada FIFA i la pandèmia han fet que l’ariet, de 34 anys, acumuli un temps llarg sense posar-se la samarreta charrúa. Durant aquest període ha emergit, a més, competència en la seva posició; a Luis Suárez (Atlético) i Edison Cavani (Manchester United) com a indiscutibles, s’hi han afegit altres davanters, com per exemple Darwin Núñez (Benfica) o Maxi Gómez (València), que pugnen per ser els relleus dels titulars i que podrien acabar desplaçant Stuani.

GIRONA
Girona-Alcorcón (24/5)
Jornada 41 de lliga
Cartagena-Girona (30/5)
Jornada 42 de lliga
*Semifinals del ‘play-off ’ (anada i tornada del 2/6 al 6/6)
* Final del ‘play-off’ (anada 13/6 i tornada 20/6) *
En cas que el Girona s’hi classifiqui
URUGUAI
Inici de la concentració amb l’Uruguai (26/5)
Uruguai-Paraguai (4/6)
Eliminatòries per al mundial
Veneçuela-Uruguai (8/6)
Eliminatòries per al mundial
Argentina-Uruguai (18/6)
Copa Amèrica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)