Espanyol

El líder ja acarona el títol

Espanyol. Golejada d’autoritat a Ponferrada amb Dimata de protagonista. El belga signa un doblet i fa el gol més ràpid de la història del club, després d’11 segons de joc, i la diana 4.000 en lliga

Ponferradina 1 Espanyol 4

PONFERRADINA:Manu García; Iván Rodríguez (Pedraza, 64’), Diori, Pascanu, Ríos Reina; Sielva (Crespo, 64’), Erik Morán (Romera, 63’); Curro (Juerguen, 63’), Kaxe, Valcarce (Doncel, 46’); Yuri.ESPANYOL:Oier; Óscar Gil (Omar, 86’), Lluís López, Cabrera, Pedrosa; David López (Keidi Bare, 56’), Darder (Pol Lozano, 86’); Puado (Melamed, 54’), Melendo (Vadillo, 71’), Vargas; Dimata.GOLS:0-1 (1’) Dimata; 0-2 (8’) Javi Puado, de penal; 1-2 (50’) Sielva; 1-3 (54’) Dimata; 1-4 (92’) Nico Melamed.ÀRBITRE:Sánchez López (comitè murcià) T.G.: Curro (35’); David López (40’); Manu García (46’); Sielva (60’); Erik Moran (62’); Ríos Reina (85’).

El Bierzo és la terra del botillo, un embotit contundent fet de costelles de porc. Un plat que s’ha de fer a foc lent i d’alt contingut calòric per superar les fredes temperatures de l’hivern. És un producte antagònic al fast food que es predica a les grans capitals. L’Espanyol es va allunyar de la cuina tradicionals per apostar per un plat combinat de fàcil execució després de la ressaca contra el Cartagena.

Els blanc-i-blaus tenien apresa la lliçó de divendres i volien demostrar que la manca de tensió competitiva era un miratge i així va ser. Dimata només va necessitar 11 segons per fer avançar l’Espanyol. És el gol més ràpid de tota la història del club blanc-i-blau i el gol 4.000 en la història del club en la lliga. La Ponferradina va quedar amb un pam de nas després de veure com l’Espanyol treia del cercle central i Pedrosa corria per la banda per assistir el davanter belga. El segon no va trigar gaire. Incursió de Puado a l’àrea rival i penal catedralici de Valcarce. El del planter no va fallar des dels onze metres i va fer el seu dotzè gol del curs. Només havien passat vuit minuts i el partit estava encarrilat. L’Espanyol va jugar a plaer i Varga i Dimata van estar a punt d’ampliar el resultat. Els locals només van inquietar a pilota aturada amb dues accions de Ríos Reina, una al travesser i l’altra avortada per una bona mà d’Oier. Sielva, exjugador blanc-i-blau, va retallar distàncies en el llançament d’un córner. El conat de remuntada dels locals va durar molt poc. El temps que va trigar Matías Vargas per despenjar-se per la banda i assistir per a Dimata. El belga es va elevar sobre els centrals per signar un doblet i el cinquè gol del seu compte particular. Per arrodonir-ho, el final del partit va estar marcat per la lesió del porter i el gol final de Nico Melamed per posar el colofó a unes grans prestacions col·lectives de l’Espanyol. La victòria fa que l’Espanyol tingui a tocar el títol de campió, que podria certificar avui si el Mallorca perd.

El Mallorca és de primera

El Mallorca ja és nou equip de primera divisió. Els balears hi han tornat un any després de baixar gràcies a la derrota de l’Almeria a Cartagena. Els andalusos, ara comandats per Joan Francesc Ferrer, Rubi, estan en el moment de més debilitat de la temporada i afrontaran el play-off amb molts dubtes. El Mallorca jugarà avui contra el Tenerife i una derrota dels balears convertirà l’Espanyol en campió de lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)