Espanyol

Chen mira cap al futur

Espanyol. La capitalització de 38 milions que farà el president donarà més estabilitat econòmica a un club que reduirà el deute a mínims històrics

El president de l’Espanyol, Chen Yansheng, tenia un pla des que va agafar les regnes del club: sanejar l’entitat i fer-la viable a tots els nivells. El jerarca blanc-i-blau, amb els seus encerts i equivocacions en els cinc anys i mig que fa que és al capdavant del club, ha fet un miracle econòmic amb el deute històric de l’entitat. Una xifra que superava els 160 milions d’euros i que ara passarà als seus mínims històrics en la pròxima junta extraordinària d’accionistes. Serà el 21 de juny que Chen Yansheng capitalitzarà 38 milions d’euros del deute que tenia Rastar Group, la seva matriu, en accions del club. Malgrat el dur moment econòmic que ha passat el futbol per la crisi de la Covid, l’Espanyol és més a prop de tenir el deute netejat en un moment en què molts clubs han vist com els números vermells no paraven de pujar.

La capitalització de 38 milions permetrà tenir més flexibilitat en el mercat de fitxatges, sobretot en les vendes. L’Espanyol tenia l’obligació de vendre per deu milions d’euros en data del 30 de juny, una quantitat que hauria d’ingressar per quadrar el pressupost, però ara no tindrà aquesta urgència.

Més enllà d’això, aquesta capitalització també és un avís a navegants per mantenir els actius del club i no vendre’ls a qualsevol preu. La resistència de l’Espanyol serà alta i molt diferent de la necessitat de fer una venda a la baixa com va ser la de Marc Roca al Bayern de Munic, per sota de la clàusula. Un traspàs motivat per la pandèmia i el descens a segona. Un mal necessari per quadrar els pressupost de principi de curs.

Ara Chen Yansheng mira el futur pròxim i un dels seus preceptes és no vendre a bon preu els seus millors actius. Per això els aguantarà si no rep una bona oferta i esperarà temps millors. Tot i això, l’entrada d’aquest capital no donarà més marge per a fitxatges al club blanc-i-blau, que, de moment, només s’està movent en el mercat amb la possibilitat d’adquirir jugadors cedits o amb la carta de llibertat. Aquest serà un mercat d’estretors i que es mourà amb fórmules de bescanvi. Serà diferent si algun equip s’interessa per un bon actiu del club i paga el preu que demanarà l’Espanyol. I aquí Chen tindrà la clau, però té clar que no regalarà res i, amb les experiències que ha acumulat al llarg d’aquest lustre a la presidència, coneix més el mercat futbolístic i les seves particularitats.

Matías Vargas: “Vull triomfar i ho faré”

Matías Vargas va expressar ahir els seus desitjos de futur i el convenciment que serà el jugador que tots esperen malgrat una temporada irregular en què no ha tingut el protagonisme esperat. “Estic orgullós del meu treball i mai he parat de treballar. Vull triomfar, vull ser el Matías Vargas que vaig venir a ser. Ho vull fer i ho faré. N’estic segur”, va dir, i va donar les gràcies a l’afició pel suport incondicional que li ha donat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)