Espanyol

El trofeu de campions ja és a casa

Entrega. La plantilla blanc-i-blava ha rebut el títol de lliga en un acte celebrat al RCDE Stadium. És el segon que aconsegueix el club després del primer assolit per Camacho

L’Espanyol ha rebut, aquest matí, el títol de lliga com a campió de segona divisió. Un acte privat al RCDE Stadium on s’ha produït l’acte de lliurament. En l’entrega han participat una part de la plantilla i el cos tècnic. És el segon trofeu d’aquestes característiques que tindrà l’Espanyol a les seves vitrines després del primer, l’any 1994, quan l’equip dirigit per José Antonio Camacho es va proclamar campió. Ara, Vicente Moreno ha repetit l’experiència i el tècnic es va felicitar, després del partit contra l’Alcorcón, d’haver-ho aconseguit. “Hem estat els millors durant la temporada i ens ho mereixem”, va subratllar el de Massanassa. Un campionat que s’ha aconseguit a còpia d’esforç al llarg de 42 jornades malgrat l’epíleg amarg dels últims quatre partits on l’equip ha perdut la seva tensió competitiva després d’assolir l’ascens. “No ho hem fet de manera conscient i hem seguit lluitant”, va considerar Vicente Moreno. El seu equip ha acabat la lliga sumant 4 dels 12 punts possibles. L’equip de Camacho, un cop assolit l’ascens va perdre els tres últims partits de lliga. Tot i això, els registres de l’Espanyol són espectacular. És l’equip més golejador i els menys golejats. Diego López és el Zamora de la categoria i Raúl de Tomás el pitxitxi. Embarba també s’ha endut el premi al millor assistent de la lliga. Uns números globals que demostren la fortalesa de l’Espanyol que ha aconseguit, amb suficiència, el repte que s’havia plantejat a principi de temporada: retornar a primera divisió.

A partir d’ara comença l’època de vacances pels jugadors que tornaran a l’activitat a partir de la primera setmana de juliol. Però l’activitat comença a ser frenètica en els despatxos dels directius on, el gran repte, és construir un equip solvent per assegurar la permanència i, de retruc, intentar pensar en quotes més altes que la simple supervivència a primera. És el moment del director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, que haurà de fer mans i mànigues per conjugar un equip competitiu en un mercat amb poc moviment per la pandèmia de la Covid. És l’hora de les solucions imaginatives però de moment, l’Espanyol ja sap que haurà de comptar amb Dimata, Vadillo, Miguelón que han renovat, de manera automàtica, un cop aconseguit l’ascens. L’objectiu principal implica retenir el talent d’Embarba, RDT, Darder, Puado i Nico Melamed com a base per créixer i dotar l’equip d’elements externs per elevar el nivell col·lectiu de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)