Espanyol

Raquel Cabezón: “Hem de tornar a primera sí o sí”

Descens. La coordinadora de l’Espanyol demana perdó pel descens però ja pensa en clau de futur. “Hi ha un projecte molt ambiciós i s’ha de tornar més forts i no arrossegar la dinàmica d’anys anteriors”

La coordinadora del futbol femení de l’Espanyol, Raquel Cabezón, ha parlat en roda de premsa per valorar el descens del primer equip a segona divisió. És el primer descens del club blanc-i-blau en tota la seva història. Un cop dur en l’any en què l’Espanyol celebra els seus 50 anys i per un dels equips pioners del futbol estatal. “Vull demanar disculpes a l’afició que són els que més pateixen les derrotes”, ha dit Cabezón abans d’obrir el torn de preguntes i deixant clar quin és el pensament únic per la temporada vinent. “Ara hem de retornar l’equip a primera divisió que és on es mereix per història aquest club”.

Raquel Cabezón no ha confirmat al cent per cent si seguirà com a màxima responsable de l’Espanyol a l’espera d’acabar les dues jornades que resten del campionat tot i això, romandrà a l’Espanyol per pilotar el retorn a primera divisió. Cabezón va agafar l’equip en mig de la pretemporada i a correcuita va fer un equip per lluitar per la permanència. Lesions claus com la de la davantera Karpova, fitxatge clau de la temporada, amb l’afegit de la dura dinàmica de la temporada anterior on l’Espanyol no va guanyar cap partit en tota la lliga. Havia de baixar per l’ampliació de la lliga va evitar el desastre que s’ha consumat enguany. . A més a més, el femení ha patit el dany col·lateral del descens del primer equip amb una inversió mínima per fer fitxatges en mig d’un salt qualitatiu que han experimentat diversos equips. Cabezón ha passat de puntetes per aquesta qüestió i ha preferit posar la vista en la consistència futura que pot tenir el seu projecte. Un descens que espera que sigui un renaixement pel femení. “Hem de tornar a primera sí o sí. Hem de demostrar on hem estat sempre, aconseguir èxits i créixer sense parar que és el que es mereix aquest club”, ha incidit Cabezón de manera clara.

TEMPORADA.

“Sabíem que veníem d’unes temporades complicades. Hi ha hagut un treball i un esforç, però amb les possibilitats que teníem no hem aconseguit l’objectiu. El projecte en una única temporada no tens temps de canviar-ho tot. Els recursos són i els hem aprofitat al màxim. Ara està marcat que el que hem de fer és treballar per tornar a la màxima categoria.

DESCENS FILIAL

“Tot i el descens estem contents perquè hem lluitat per aguantar la categoria però hauríem baixar. Ens hem de quedar amb la participació de moltes jugadores i forma una base de qualitat i complementar amb altres jugadores”.

REVOLUCIÓ AJORNADA FINS EL FINAL DE LLIGA

“Encara ens queden dues jornades pel mig i ara mateix seria una bajanada parlar de noms ni de mi ni de res. Quan s’acabin aquestes dues temporades es donaran les directrius i el projecte que tenim i quines són les intencions del club. És un moment que no s’han de donar noms quedant dues temporades. Quan acabi la lliga, el club donarà les directrius i els canvis que s’hagin de fer.

PLANIFICACIÓ.

“Durant tot l’any hem estat en contacte amb la directiva i els responsables del club. Portem treballant tot l’any i ara ens hem d’asseure i planificar una temporada amb més tranquil·litat i fent-ho tot més tranquil·litat. L’any passat el club ens va donar les millors eines possibles i cal tenir en compte la situació de pandèmia i que havien baixat. Fa temps que estem treballant, el club ha estat darrere nostre tot l’any i estem treballant dia a dia”.

PLANTER I FITXATGES-

“Hem tingut el temes de les lesions de dos fitxatges que havien de ser determinants i la joventut d’algunes jugadores pot influir, però ens ha sorprès el nivell que han donat. I de cara a l’any que ve, es vol formar una base amb aquest planter, però han de venir peces de fora”.

CANVI DE PARADIGMA

“Hem de fer un equip competitiu per tornar a primera divisió i fitxatges si calen. Per competir a alt nivell i aspirar a més coses. Si han d’entrar noves jugadores, han de sortir, és evident.

CLUB ATRACTIU.

“Venir a l’Espanyol ha de ser atractiu per qualsevol, és una ciutat bonica, hi ha un projecte molta ambició i el que ens hem de creure és que aquest projecte s’ha fet per tornar més fort i no arrossegar la dinàmica d’anys anteriors. El club és conscient de tot això i anem a treballar en aquesta direcció.

RUBÉN CASADO

“El treball del tècnic ha estat boníssim. No ha estat determinant acabar aquí, s’ha confiat en ell i era un entrenador de la casa. Entén de futbol, és de casa i de confiança, sap molt de futbol. La incorporació va ser tardana però no determinant pel resultat final”.

PROJECTE ATRACTIU MALGRAT EL DESCENS.

“Hi ha molts factors per contractar a una jugadora. Venir a l’Espanyol ha de ser atractiu i tenim un projecte amb visió de futur. No és vendre fum a ningú. Hi ha jugadores que no tenen dubtes. Hi ha moltes jugadores que volen venir tot i baixar a segona”.

SUPORT ECONÒMIC.

“Econòmicament ens han donat suport i també podia ser pitjor. Però amb el descens de l’equip masculí no es podia fer més. De cara al futur hem de veure que els equips aposten més i inverteixen més. S’ha de crear un projecte esportiu i econòmic per competir al màxim”.

DIMISSIÓ.

“Volia sortir per assumir els errors i demanar disculpes i com a responsable creia que era idoni sortir i demanar perdó a l’afició que són els que més pateixen. La meva responsabilitat era donar la cara. Quan acabi la temporada ja es parlarà”.

ENTRENADORA O ENTRENADOR?.

“Això és relatiu, s’ha d’apostar per un tècnic bo, sigui dona o home. Jo no faig distincions entre homes i dones. Futbol és futbol. Jo sempre he tingut entrenadors, però que hi hagi entrenadores està molt bé, però fer distincions crec que és dolent. És buscar un entrenador que sàpiga de futbol i entengui aquest club, l’escut i el club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)