Espanyol

Puado i el seu fabulós 2021

Gran moment. Encadena alegries personals sense fi. Al seu gran any en l’Espanyol, ara hi afegeix un gol amb la selecció espanyola i està en la bombolla paral·lela de Luis Enrique

El futbol és com la vida. A vegades la fortuna et somriu i tot va rodant. Aquesta és la sensació que recorre el cos de Javi Puado. El davanter està vivint un any fabulós. El creixement del seu futbol no té aturador i ha fet eclosió de manera rotunda el 2021. Un any fabulós per al barceloní, que ha pujat a primera amb l’Espanyol sent un dels futbolistes clau per a Vicente Moreno. Tot i això, d’inici, el punta no partia com un titular habitual, però es va fer un forat en l’onze d’on ningú l’ha mogut en tota la temporada. Números clars amb 12 gols i vuit assistències. Futbolista disciplinat; intel·ligent tàcticament i solidari en el treball defensiu. Prototip de futbolista modern i que va aprofitar la seva cessió al Saragossa per retornar amb més força com a blanc-i-blau.

Un cop acabada la lliga, Javi Puado està vivint un epíleg de temporada de màxima dolçor. Important en la sub-21, marcant un doblet contra Croàcia i ara vivint una oportunitat única que no es podia ni imaginar debutant amb la selecció espanyola absoluta i marcant un gol contra Lituània. El possible brot de Covid dins de l’expedició de la roja li ha obert aquesta ocasió d’or. Però la cosa no s’acaba aquí. Luis Enrique ha escollit certs futbolistes per formar part de la bombolla paral·lela de la selecció espanyola i Javi Puado està dins d’aquests escollits. Una situació que, vist com estan evolucionant les coses, li dona la possibilitat, encara que remota, de fer el salt a l’absoluta de manera definitiva per a l’Eurocopa si es produeixen altres positius en la concentració del combinat estatal.

Javi Puado està vivint aquest moment com un regal inimaginable i que està degustant minut a minut. El seu gran moment de forma i la vistositat del seu últim gol amb la sub-21 contra Croàcia i el d’ahir contra Lituània l’han configurat com un dels futbolistes de moda. El públic ha descobert el seu talent i, de retruc, molts equips també han posat el radar en una peça cobejada en el mercat.

La renovació

Ara mateix, l’evolució de Javi Puado amoïna l’entorn blanc-i-blau. Al punta només li resta un any de contracte i està en plena negociació. De moment, el futbolista ha aturat les converses després d’una primera aproximació de l’Espanyol. “La renovació de Puado no serà un serial”, deia ahir el director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete, en una entrevista amb el diari As. El mandatari ha mostrat la bona predisposició del futbolista per renovar i també del club per disposar d’un dels seus grans actius.

En tot cas, aquesta és la fotografia ara com ara i la intenció de Rufete és lligar la renovació del davanter abans del seu retorn per començar la pretemporada. És a dir, el futbolista hauria de tancar el seu nou contracte durant la primera quinzena de juliol. Puado és conscient que el seu bon any, combinat amb les seves prestacions amb la sub-21 i l’absoluta, eleven el seu preu en el mercat. I això afecta de manera directa l’esforç que haurà de fer el club blanc-i-blau per retenir el seu talentós futbolista.

El barceloní partia de la part més baixa en l’escalafó salarial i ara vol un sou que estigui en relació amb el seu pes dins de l’equip. Un moviment normal i un greuge comparatiu en la situació del davanter que veu com futbolistes sense minuts i suplents habituals tenen una fitxa que quintuplica el que percep en aquests moments. Per tant, l’Espanyol, i en aquest cas Rufete, haurà de millorar ostensiblement la seva oferta inicial. La primera el situava en la part mitjana baixa de l’escalafó salarial de la plantilla. El futbolista, tot i que podria rebre altres ofertes més elevades econòmicament, valora el creixement esportiu que continuarà experimentant a l’Espanyol, on està cridat a ser una peça angular.

Les dues parts hauran d’arribar a una entesa, però el món del futbol sempre ofereix interrogants que poden desballestar els bons propòsits. En tot cas, la renovació de Puado seria un dels millors reforços que podria presentar el club blanc-i-blau de cara a la temporada vinent. De moment, caldrà esperar unes setmanes per confirmar que l’Espanyol manté un dels seus pilars de present i de futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)