Girona

Energia renovada

El replantejament que ha fet i els canvis de diverses peces en la plantilla han permès al Girona canviar la tendència des del punt de vista esportiu i de club

La irrupció dels joves ha ajudat els gironins a generar foc nou

Després de la decepció tan gran que va tenir el Girona amb el gol en l’afegit de Pere Milla que el deixava sense ascens a primera el curs passat en l’anada de la final del play-off contra l’Elx a Montilivi, la plantilla i tot el club blanc-i-vermell necessitaven netejar el cap, reformular-se i reconstruir-se per mirar de tornar a aspirar a fites ambicioses i elevades al més aviat possible. Tot i que ser un dels equips que lluités per l’ascens semblava gairebé impossible aquesta temporada, amb mil i un obstacles en la planificació (i errades), la confiança de Francisco en els joves i la irrupció d’aquests amb un rendiment brutal han permès a l’equip blanc-i-vermell fer un tram final de campionat excel·lent, just a temps per accedir al cinquè play-off del club, ja classificat per a la quarta final. Aquesta nova energia ha permès al Girona superar el mal tràngol del descens i el no ascens d’un grup que va acabar renovant-se per no morir. “La barreja de la joventut i l’experiència ha permès a l’equip ser més complet. L’experiència ens dona prudència i saber estar a l’hora d’afrontar la final. Donem un missatge que cal tenir els peus a terra sense defugir l’ambició de derrotar-los i pujar de categoria. La gent jove ens ha donat aquesta força necessària per fer un final de curs tan bo. Aquest equip havia de crear aquesta energia, igual que el club, per tornar a tenir èxit”, explicava Aday Benítez, conscient a l’hora de trobar les grans diferències entre la final del curs passat i la d’aquest. “Teníem l’energia d’un equip que venia de primera, obligat a pujar tant sí com no. Ara s’ha creat aquest foc nou i tinc la sensació que aquest any és l’any, estem tots endollats, contents i convençuts i això és molt bo, dins de la prudència que s’ha de tenir, ja que en una final pot passar de tot”, comentava Aday Benítez, un dels supervivents de l’ascens juntament amb Juanpe, l’únic que en el dia d’avui té el lloc assegurat en l’onze tipus de Francisco gairebé un any després de l’última final. I és que Stuani podria ser l’altre, però la seva intermitència per culpa de les lesions l’ha fet sortir de l’onze en moltes ocasions. En les últimes vuit jornades de lliga, Aday Benítez va disputar 137 minuts repartits en només dos duels, i en el play-off ha jugat deu minuts en cada un dels dos partits contra l’Almeria. “Em trobo bé i fort, per això m’he guanyat jugar alguns minuts recentment, però els qui juguen habitualment mereixen continuar fent-ho. És el moment de pensar més que mai en el bé col·lectiu, per molt que no ho hagi passat bé en alguns aspectes”, deia el de Sentmenat als mitjans de comunicació en la roda de premsa telemàtica.

Caut amb el Rayo

Aday m’ha patit i n’ha vist de tots colors amb la samarreta del Girona, i és que aquest és el seu quart play-off com a blanc-i-vermell. El vallesà no es fia gens del Rayo, un rival que com l’Elx es va classificar per a la promoció en la sisena posició i gràcies al resultat d’un tercer –els madrilenys van perdre contra el Lugo, però l’Sporting també a casa contra l’Almeria.

“Per mi el Rayo és un dels equips més perillosos de la categoria. Tenen molta pólvora a dalt i és un equip que ens pot fer mal. En les semifinals han agafat molta més força i moral després de superar amb solvència el Leganés i crec que això deixa l’eliminatòria igualada”, sentenciava el carriler, positiu pel moment de forma en què arriba l’equip a la final, però amb els peus a terra després de les experiències viscudes com a gironí.

LES REACCIONS

L’experiència ens dona prudència a l’hora d’afrontar la final i la gent jove ens ha donat la força necessària per fer un final tan bo
S’ha creat aquesta nova energia i tinc la sensació que aquest any és l’any, estem tots endollats, contents i convençuts, i això és molt bo
El Rayo és un dels equips més perillosos. Tenen molta pólvora a dalt i és un equip que ens pot fer mal
Francesc Aday Benítez
capità del girona

Enigmàtic amb el seu futur després del 30 de juny

Francesc Aday és un dels futbolistes de la plantilla del Girona que acaben contracte el 30 de juny, juntament amb el porter Juan Carlos, el lateral esquerre Antonio Luna i el migcampista Cristóforo, aquests dos últims amb una opció de renovació per una temporada més. El de Sentmenat ha anat perdent protagonisme a mesura que avançava la competició i no s’ha sentit indiscutible gairebé per primera vegada des que va arribar al club, l’estiu del 2014. Qüestionat en la roda de premsa, el carriler i extrem va mostrar-se enigmàtic en les respostes a les preguntes que feien referència al seu futur immediat. “En el dia d’avui l’únic que se sap és que acabo contracte i que quan acabi la temporada marxaré de vacances. A partir d’aquí el més important és el bé comú que és el Girona i després ja solucionarem tot això. De moment no puc dir res més perquè no sé què passarà”, explicava el futbolista, que acumula 198 partits amb la samarreta del Girona en l’etapa recent a LaLiga, el quart que n’acumula més.

Pulido Santana, de nou, a Vallecas

La FEF va designar ahir el canari Juan Luis Pulido Santana com a àrbitre principal del partit d’anada de la final del play-off que es disputarà a Vallecas –Areces Franco serà l’encarregat del VAR–. El col·legiat ja va xiular el partit de tornada de la lliga a l’estadi madrileny, un duel que va deixar enfadats els gironins després que el de Las Palmas no xiulés un penal clar en la primera meitat per una trepitjada a Arnau Martínez (el VAR, comandat per Varón Aceitón, no va entrar a rectificar la decisió) i en la segona meitat fes marxa enrere a l’hora d’assenyalar una pena màxima forçada per Monchu per unes mans (llavors el VAR el va instar a rectificar). “Ens han passat coses que m’han fet emprenyar molt, però això no pot ser una pedra en el camí abans de començar. Tothom, l’àrbitre inclòs, vol fer-ho tan bé com pugui i ho crec honestament”, deia Aday sobre una designació que no ha deixat indiferents els aficionats blanc-i-vermells.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)