Girona

RICHY ÁLVAREZ

EX JUGADOR DEL GIRONA FC

“Als centrals, els veig molt bé i molt seriosos”

“Juanpe és un animal físicament; ofereix una solvència enorme i una gran seguretat”

“Bueno i Arnau m’agraden molt”

Central representatiu del Girona en la passada dècada, Richy Álvarez (Vigo, 1984), retirat el 2017 per una lesió al genoll, no ha deixat de seguir el Girona. Des del seu Vigo natal, on viu amb la seva parella i el seu fill de 2 mesos, parla amb L’Esportiu de com veu l’equip i, sobretot, els centrals.

L’ha sorprès la remuntada del Girona?
Semblava que no es ficaria en el play-off, però el tram final ha estat espectacular. S’ha ajuntat el nivell que han donat diversos jugadors, des del porter fins al davanter, i la suma d’aquesta sèrie de jugadors en un gran estat de forma ha demostrat que el Girona té un gran equip i que pot assolir l’ascens.
Vostè va jugar tres ‘play-offs’ amb el Girona (2013, 2015 i 2016). Què sent el jugador en aquests moments?
Nervis, evidentment. Ara hi ha diversos jugadors de l’equip que ja han jugat finals de play-off, però quan jo vaig jugar la primera... vas cagat, sincerament. Al final, però, t’ajuntes amb els companys, es mesclen les ganes que tothom té i un cop ets al camp ho intentes fer el millor possible des del principi. De menys a més, anar agafant confiança i fer un partit seriós perquè és una eliminatòria a 180 minuts que no es decideix en l’anada. Són dos partits i s’ha d’anar amb calma.
Com preveu l’eliminatòria contra el Rayo?
Són cinquè contra sisè. Han fet saltar la sorpresa eliminant el tercer i el quart. El Girona per mi és el que millor ha arribat al play-off i crec que el que arriba després de venir de menys a més té molt de guanyat. Amb això no dic que guanyaran per golejada, ni de bon tros. Per mi és el favorit i el que desitjo que pugi però serà un partit dur perquè el Rayo ja sabem els jugadors que té.
En la millora de l’equip, el creixement en defensa ha estat clau; dos gols encaixats en els últims 10 partits.
Per a un equip és importantíssim encaixar poc. No és només feina dels porters i dels defenses, defensen els 11 i per a un defensa acabar amb la porteria a zero és una doble alegria.
Els centrals estan a un gran nivell. Què li semblen?
Bueno va aparèixer a principi de temporada, fent partidassos, i ara ha sortit Arnau. Bernardo no està jugant, Jonas va marxar a Osasuna i ara està Juanpe jugant amb Santi i amb Arnau. Els veig molt bé, molt seriosos. Estic segur que seguiran al mateix nivell que estan en els dos partits que queden. Arnau em sembla espectacular, és superjove i sembla que fa anys que juga.
Ja que ho comença a fer, parli’m dels tres centrals. Com diu, Arnau és una gran irrupció.
Si Francisco l’ha posat és perquè s’ho ha guanyat en el dia a dia i ho està demostrant partit a partit. No té ni una errada, és agressiu, va cap endavant quan ho ha de fer, tria bé... M’ha sorprès molt perquè no el coneixia però m’agrada molt. No soc de Girona, però m’agrada que gent d’allà surti perquè és bo per a la ciutat i per al club.
Amb Juanpe, va jugar-hi l’últim curs (2016/17) que va estar en el Girona.
Havia jugat contra ell i em semblava un bon jugador, però un cop ja el tens en el vestidor et guanya com a persona i també com a jugador. Em sembla un futbolista espectacular; és un animal físicament, de cap va fenomenal, colpeja amb les dues cames... aquell últim curs, que jo amb prou feines vaig jugar, i ell actuava en un costat, de la defensa de tres, i ara ho està fent pel centre i veig que s’hi ha afermat bé. Ofereix una solvència enorme i una gran seguretat a l’equip.
I Bueno?
Està tenint l’oportunitat aquesta temporada i igual que Arnau. És un jugador jove, que n’ha desbancat de més veterans. Li han donat confiança, ha agafat l’oportunitat i no la deixa anar. És de valorar i admirar perquè està fent una gran temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)