Girona

“Volem viure una cosa bona, però des de la humilitat”

Peus a terra. Francisco destaca la motivació de l’equip de jugar una altra final deu mesos després de l’anterior, però demana prudència i tranquil·litat

Arriba l’eliminatòria definitiva. El Girona no se n’anirà fins demà cap a Madrid, però Francisco Rodríguez va fer ahir la roda de premsa prèvia al partit d’anada. El tècnic entén la il·lusió que ha tornat a generar l’equip després d’una esprintada espectacular, però manté un discurs prudent i defuig l’eufòria. “El Rayo té molts jugadors amb experiència recent a primera. Nosaltres també tenim un equipàs, i una història recent molt bona, però el Rayo té una solera que el fa ser favorit. Dit això, tant de bo passem a ser-ho nosaltres.” Els gironins s’han guanyat el dret a tornar a aspirar a l’elit, i això que assumir la garrotada del 23 d’agost del 2020, contra l’Elx a Montilivi, no va ser fàcil. “Estem molt motivats perquè tenim una nova oportunitat només deu mesos més tard.”

Francisco recepta calma: “Entenc les situacions que es poden generar en l’entorn. Volem viure una cosa bona i hem de lluitar, però ho hem de fer des del control, des del treball i des de la humilitat.” El tècnic sempre ha destacat el treball i la constància d’un grup que ha barrejat l’experiència de jugadors avesats a aquests partits i la tendresa de joves amb empenta. Més feina en l’aspecte mental? “Fa moltes setmanes que treballem tots els aspectes. El mental, però també el físic i el tàctic. Hi estem arribant bé. Els joves tenen una il·lusió terrible i els més veterans, serenor i responsabilitat. És un cúmul de coses que ens fa sentir tranquils jugui qui jugui.” Francisco no vol comparar la final a la de l’any passat contra l’Elx. “D’entrada, segur que no jugarem en una gespa com aquella d’Elx. Intento no pensar en el que va passar. I el 70% dels jugadors ja no hi són. Serà diferent.”

PROTAGONISTA

Fa moltes setmanes que treballem a nivell mental, però també tàctic i físic. Ara tenim l’oportunitat de reivindicar-nos
El Rayo té una solera que el fa ser favorit. Nosaltres, però, també tenim un equipàs
Francisco Rodríguez
ENTRENADOR DEL GIRONA
Els joves tenen una il·lusió terrible i els veterans, serenor i responsabilitat. Són un cúmul de coses que ens fan estar tranquils amb tots

Yoel Bárcenas, l’única baixa

J.S. / X.M.

Yoel Bárcenas, un dels futbolistes més en forma del Girona, es perdrà l’anada de demà a Vallecas perquè participa en una eliminatòria de classificació per al mundial del Panamà contra Curaçao. La del panameny, però, és l’única baixa que tindrà Francisco, segons va explicar ahir el tècnic andalús. La principal novetat serà Cristhian Stuani, que no ha participat en els quatre últims partits per una lesió muscular i que no ha estat convocat per la selecció uruguaiana per a la copa Amèrica. “S’ha entrenat, està disponible i ho decidirem”, va dir el tècnic. També han d’estar a punt, si no hi ha cap contratemps, tant Pablo Moreno com Valery Fernández, que es van perdre la tornada de les semifinals a Almeria. El Girona marxa demà mateix cap a Madrid en un vol xàrter i tornarà després del partit contra el Rayo (21 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)