El protagonista

Mamadou Sylla

Quin gran tresor

Normalment, en qualsevol altra temporada, o fins i tot en algun moment d’aquest curs, que Cristhian Stuani no formés part de l’onze seria un handicap bestial, difícil de superar per a un Girona que ha tingut l’uruguaià com a principal i única referència ofensiva durant uns quants anys. Ara, però, la història és diferent, i és que hi ha un altre tros de davanter com Mamadou Sylla, que apareix quan més el necessita l’equip per marcar la diferència. I si el Girona està a només un pas de pujar a primera i amb un bon coixí per la tornada és, en gran part, gràcies al davanter vallesà d’origen senegalès.

El partit pintava d’allò més malament i probablement no hi havia un sol aficionat del Girona que cregués que era possible capgirar l’1-0 inicial. De fet, segurament gairebé tothom hauria firmat aquell resultat, sense encaixar cap més gol. Però quan més patien els gironins, Juanpe va enviar una passada llarga a l’espai per Mamadou Sylla, que se’n va anar de Saveljich per velocitat. Pràcticament, era la primera vegada que un jugador del Girona trepitjava l’àrea i el davanter va tenir la calma per frenar en sec i veure l’arribada per darrere de Franquesa, a qui li va cedir l’esfèrica perquè superés Luca Zidane. Ho va fer perfecte i va ser l’acció que va canviar absolutament el guió del partit, perquè poc després va arribar el gol anul·lat de Nahuel Bustos. Si assistir en el gol de l’empat ja va ser important, en el primer minut de la segona part Mamadou Sylla es va acabar de coronar com l’heroi del partit. I és que l’ariet, que es va saber buscar l’espai millor que ningú al primer pal, va finalitzar una jugada brillant de tot l’equip amb un xut sec al primer pal que va superar el porter del Rayo, que segurament hi podria haver fet una mica més, tot i arribar a tocar el xut de Sylla abans que entrés.

Van ser dues accions puntuals de Mamadou Sylla el que va canviar el signe del partit, i és que tampoc va intervenir gaire més en línies generals. De fet, només va tenir 21 intervencions abans de ser substituït en el minut 82 per Valery. Però, vaja, com si només hagués tocat aquestes dues pilotes en tot el partit. Perquè el vallesà potser no és el jugador més fi tècnicament de l’equip, a vegades fins i tot pot ser desesperant en algunes accions en què es comença a embolicar amb la pilota als peus. Però del que no hi ha dubte és que Mamadou Sylla és un tresor per al Girona, perquè quan se’l necessita no falla i ahir va tornar a demostrar que aporta tot el que un davanter ha d’aportar, ja que sense pilota també va fer una feina impagable en la pressió, sobretot en la segona part quan l’equip en general va funcionar millor.