Girona

Entrebancs sota sospita

Un altre. El triomf no treu l’enuig del Girona pel gol anul·lat a Nahuel Bustos que va originar la picabaralla del descans, amb els precedents del duel de lliga a Vallecas i l’anterior final frescos

El reglament parla d’infracció quan un jugador marca a la porteria rival “directament amb la mà o el braç, fins i tot si l’acció es produeix de manera accidental”. També defineix que la part superior del braç, la més enganxada a l’espatlla, no provoca infracció. I aquí és on rau l’escàndol. Nahuel Bustos va desviar el xut de Gumbau i va batre sense voler Luca Zidane. Pulido Santana va concedir el gol, però des del VAR –Areces Franco, assistit per Trujillo Suárez--, tot i que l’impacte era a la part superior del braç i que no era de cap manera un error clar i manifest de l’àrbitre, el van avisar. El canari s’ho va anar a mirar al monitor i, davant la perplexitat dels jugadors i la banqueta del Girona, va anul·lar el gol que hauria significat l’1-2 just abans del descans. La jugada de la discòrdia va provocar una picabaralla al mig del camp al descans, amb la tensió molt alta, que Pulido Santana va saldar amb una groga, cap a Samu Saiz, que no va ni jugar. L’equip gironí va acabar guanyant, però no li va marxar l’enuig per una altra decisió arbitral que fa pensar malament.

El malestar en el Girona és evident, tot i que Francisco va voler moderar el to i va assegurar que Pulido Santana havia gestionat bé la situació, referint-se a les discussions pujades de to al final de la primera part. “L’he anat a buscar per comentar-li que la situació del gol anul·lat era més interpretable per ell que no pas del VAR.” El fet és que el tècnic, en l’anterior visita a Vallecas, ja havia corregut cap al mig del camp a parlar amb Pulido Santana, al final del partit de la lliga regular, després d’una altra actuació en què va escombrar cap a casa, amb dos penals escatimats als gironins. La federació no va tenir cap mania a designar el mateix àrbitre en el retrobament a Vallecas.

Més contundent que Francisco va ser un dels golejadors, Enric Franquesa. “Era a prop de Nahuel i crec que el gol era legal. L’àrbitre ha decidit que no i ho hem d’acceptar, però no és la primera vegada que passen coses d’aquests aquí”, va dir el santcugatenc, que va anar més enllà: “No és fàcil, perquè ens hi estem jugant molt, i aquestes decisions poden canviar molt el futur dels clubs. Crec que no podem permetre que decisions d’aquestes ens perjudiquin.”

L’expulsió de l’altra final

L’arbitratge del Rayo-Girona de la lliga regular va provocar no només crítiques més obertes de Francisco, sinó també un comunicat del club blanc-i-vermell contra el criteri dels àrbitres del VAR. L’equip va reviure en el retorn a Vallecas l’enuig per una altra decisió molt transcendent en què va resultar perjudicat, i en un context tan determinant com una final. Amb el record, encara fresc, de l’expulsió de Cristhian Stuani –Pérez Pallas, amb una imatge congelada d’una entrada de l’uruguaià al mig del camp, va alertar López Toca– en el partit definitiu per pujar de fa deu mesos a Montilivi. Una raó més per mantenir la prudència, malgrat el magnífic resultat obtingut en l’anada, i tenir totes les alertes activades. Són molts els elements que s’han de superar en una final, i el Girona, a còpia de garrotades, ho va tenint present.

REACCIONS

Ens hi juguem molt tots, i crec que no podem permetre que decisions d’aquestes ens perjudiquin
Enric Franquesa
DEFENSA DEL GIRONA
Hi era a prop i crec que era gol legal de Nahuel. Ho hem d’acceptar, però no és la primera vegada que passen coses d’aquestes aquí

Martín Presa i l’actitud “bilardista”

X.M.

El controvertit president del Rayo, que va torna a rebre càntics en contra de la seva afició, va atiar el foc carregant contra els jugadors del Girona. “Han estudiat el manual de Bilardo. Els fregaven l’espatlla i se n’anaven a terra. S’ha jugat molt poc, ens han tallat el ritme, i ha estat una actitud molt poc respectuosa”, va dir Raúl Martín Presa a Onda Cero. Preguntat per la picabaralla, va dir: “És una mica la manera d’actuar del Girona. En el partit de lliga, els suplents del Girona des de la graderia van insultar la llotja del Rayo.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)