Girona

L’Ajuntament demana responsabilitat a l’afició

L’alcaldessa. “Res és motiu, ni la felicitat més immensa, per contravenir les restriccions sanitàries”, argumenta Marta Madrenas

El Girona, conjuntament amb l’Ajuntament i la policia, està concretant els preparatius per al partit definitiu per pujar a primera contra el Rayo Vallecano. No serà com l’anterior final a l’estadi, contra l’Elx, que es va jugar a porta tancada, però tampoc tindrà res a veure amb cites com la de l’històric ascens a primera, el 4 de juny del 2017, que va desbordar primer Montilivi i l’endemà, el centre de la ciutat. Diumenge hi haurà lloc per a 1.500 persones a l’estadi –el límit fixat pel Ministeri de Sanitat i el Consell Superior d’Esports per a tots els partits de play-off–, una xifra molt menor que la dels que haurien desitjat ser-hi. Hi va haver més de 5.000 peticions de socis, més enllà dels aficionats que, sense ser-ne, també s’haurien apuntat a la final. Tant el club com l’Ajuntament esperen que les ganes de donar suport a l’equip i d’acabar celebrant l’anhelat ascens no derivin en un problema, en un context encara de restriccions sanitàries.

“És molt important recordar que no hem superat la pandèmia, que encara hi som, que les restriccions continuen absolutament vigents, i ho hem de tenir ben present”, explica l’alcaldessa de la ciutat. Marta Madrenas fa una crida a la responsabilitat individual de tothom: “La salut és el primer de tot, i la seguretat sanitària és el que serà més important, tant per a nosaltres com per al club.” Naturalment, s’incrementarà la presència policial, però la premissa és clara: “Això s’ha de fer amb altes dosis d’autoresponsabilitat. I demano que tota l’afició, tant la que pugui anar al camp com la que no, ho tingui ben present.” Madrenas hi afegeix: “Hem de donar la imatge de club, d’afició i de ciutat responsable, que fa les coses ben fetes. Que som responsables i solidaris. Res és motiu, ni la felicitat més immensa, per contravenir les restriccions sanitàries.”

Amb la prioritat d’evitar aglomeracions, perillarà una hipotètica rebuda massiva d’aficionats a la plantilla –quan arriba a l’estadi, abans del partit–, fet que s’havia convertit en habitual en les grans cites. Com ja va passar en la semifinal contra l’Almeria, els aficionats que hagin aconseguit entrada hauran de seguir el protocol, des de respectar la franja d’accés assignada i dur una mascareta FFP2 fins a la prohibició de menjar a dins el recinte.

L’ascens a la màxima categoria, fa quatre anys, va originar una festassa a Montilivi i una de multitudinària l’endemà, amb una rua pels carrers de la ciutat i el final de festa a la Copa de la Devesa. Com sol passar en aquestes cites, el club i l’Ajuntament han començat a explorar les possibilitats que hi hauria si l’equip de Francisco rematés la feina, amb la prudència de no córrer més del compte. En qualsevol cas, serà impossible viure esdeveniments massius com els del 2017.

PROTAGONISTA

La salut és el primer de tot, i la seguretat sanitària és el que serà més important, tant per a nosaltres com per al Girona
Hem de donar la imatge de club, afició i ciutat responsable, que fa les coses ben fetes, amb respecte i solidaritat
Marta Madrenas
ALCALDESSA DE GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)