Girona

MARTA MADRENAS

ALCALDESSA DE GIRONA

“Tenir equips a l’elit fa que creixi l’afició per l’esport”

“Crec que tots tenim l’íntim convenciment que, amb la dinàmica que té l’equip, les coses han d’anar bé”

“Perjudicaríem molt el club, l’afició i la ciutat si es veiessin segons quines imatges. Estem en pandèmia”, afirma l’alcaldessa, que demana responsabilitat a l’afició

Alcaldessa des del març del 2016, Marta Madrenas i Mir preferia viure els partits des de tribuna, amb la família, com havia fet tota la vida. Avui serà a la llotja amb ganes de viure un altre ascens, encara que sigui impossible celebrar-ho com el de fa quatre anys.

Veu l’ascens ben encarrilat?
No és tant que ho vegi jo, sinó que tots ho veiem una mica. Sobretot perquè el Girona ha arribat a aquest tram final de temporada en molt bon moment. Tots tenim bones vibracions per aquests darrers dos mesos, sobretot. Ho estan demostrant a cada partit. Confiem que continuï aquesta dinàmica i puguem aconseguir l’ascens, tot i que tenim l’experiència de l’any passat que ens obliga a ser molt prudents. Crec que el que hem de fer és donar tots els ànims del món als jugadors i tècnics perquè mantinguin una dinàmica que ens fa ser optimistes, però sempre amb un punt de prudència.
Prudència per totes les garrotades acumulades, o fins i tot pel caràcter gironí?
Pot ser, però amb el Girona la veritat és que es desperten moltíssimes passions i ja ens deixem anar bastant. En el fons, crec que tots tenim l’íntim convenciment que, amb la dinàmica que estem tenint, les coses han d’anar bé. Fa moltes setmanes que ho estem fent molt bé, i a més venim amb avantatge. Tot pot passar, però en principi hauríem d’anar-hi amb una certa confiança
Serà a la llotja?
Hi seré. Durant tota aquesta temporada, que també hi hauria pogut anar, no hi vaig voler ser solidaritzant-me amb l’afició. Jo sempre anava al camp al meu seient, amb la família, i durant tota l’etapa de porta tancada no he volgut anar a la llotja. Fins a l’últim partit abans del play-off, i el de la semifinal. Els dos últims, tan decisius per al Girona i per a la nostra ciutat, sí que he anat a la llotja. I a aquesta final s’hi ha d’anar, com a institució, com a Ajuntament de Girona. I tant, que hi seré!, representant tota la ciutat. I sort que aquest cop hi haurà 1.500 persones, perquè el primer dia que hi vaig anar, sense cap aficionat, el canvi era brutal. Se sentia tot el que es deien els jugadors i l’entrenador. No és el mateix.
Sense ser com l’anterior final, a porta tancada, 1.500 persones tampoc és l’escenari ideal.
No, però com a mínim ja n’hi haurà uns quants.
El repte és repetir l’històric ascens, tot i que allò que es va viure el 4 i el 5 de juny del 2017 no es podrà reproduir.
No. Però no pas per res més que per la situació pandèmica. No és que no puguem tornar mai més a fer una celebració com aquella, sinó que enguany hem de mantenir-nos absolutament amatents. No hem superat la pandèmia. Estem encara amb restriccions vinculades a la pandèmia, i ho hem de tenir present. Hi haurà 1.500 persones, però no hi podrà ser tothom. A fora el camp, no ens podrem ajuntar. I no podrem fer festes multitudinàries. Per tant, demano un plus de responsabilitat a tothom. La seguretat sanitària, tant pel club com per nosaltres, és l’objectiu número u. Hem d’actuar tots amb la mateixa responsabilitat, respectant les mesures i complint totes les normes.
Prendran alguna mesura?
S’ha treballat en aquest sentit, i sobretot es faran tasques de preservació i d’assegurar que s’acompleixin les restriccions sanitàries. Sé que fa moltíssima il·lusió la final, i que te’n vols sentir partícip, però estem en pandèmia, no superada, i demano responsabilitat a tothom. Perjudicaríem molt el club, l’afició i la ciutat que es veiessin segons quines imatges que es van poder veure en altres ciutats que celebraven coses. Tots en sortiríem perjudicats. Per tant, siguem tots responsables.
Si la cosa acaba bé, ja han dit que no hi haurà rua.
Crec que, de tot això, el millor és parlar-ne si s’acaba fent realitat. Si es fa, ens asseurem immediatament amb el club per veure com ho farem. Evidentment, però, no podria ser en cap cas una celebració com es va fer fa quatre anys, perquè no estàvem en pandèmia.
Ara que ja s’ha viscut dos anys, què representa per a Girona ser ciutat de primera?
Són moltes coses. Una, ara que hem acumulat aquests 16 mesos tan difícils i dramàtics, viure una cosa així seria un motiu d’orgull, d’autoestima, de cohesió, de veure les coses amb més optimisme. Això és molt important. Ara que estem bolcats amb la reactivació econòmica, ens cal veure el futur amb optimisme. Segon, la pròpia reactivació econòmica, perquè tenir un equip a primera sempre hi ajuda; té conseqüències directes en generar ingressos a molts negocis. I en tercer lloc, és molt important pel que suposa de model per als més joves. Tenir equips a l’elit fa que creixi l’afició per l’esport i que més gent vulgui practicar-lo. I no parlo només del futbol i del Girona. Tenim clubs que són referents a la ciutat, com l’Uni Girona, el Bàsquet Girona o l’Hoquei Girona, que fan que hi hagi més afició per l’esport.
Com qualificaria la seva sintonia amb el club?
De 10.
Sense cap però?
No, no. A més, ja fa anys que ens tractem, tenim l’experiència de fa quatre anys, hem treballat molt conjuntament, amb els objectius compartits, i ens coneixem bé. Crec que la relació és extraordinària. Per a nosaltres és molt important. Sabem que treballen sempre per l’arrelament al territori i a la ciutat, i això ho agraïm molt. Compartim aquest bon fer, i la veritat és que treballem molt bé junts. No puc posar-hi cap altra nota.
Van pactar l’acord per a la residència de les Hortes. S’anirà allargant, veient que la ciutat esportiva no ha avançat?
Això no ho podria dir. Deixo que sigui el club el que respongui, que són decisions seves. No ens posem en el que no ens toca.
El futbol femení acaba de baixar de primera estatal. Aquesta potser sí que és una pega?
Sí, és cert. És molt important que Girona tingui aquesta secció de futbol femení potent. Ha estat una llàstima que l’equip hagi baixat, i s’ha de treballar intensament per revertir-ho.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)