Girona

Abonat a la desgràcia

Plors. La desfeta contra el Rayo s’afegeix a l’historial de desenllaços negres a casa contra el Lugo, el Saragossa, l’Osasuna, el Llevant i l’Elx

Ni l’1-2 de l’anada va ser bo. No hi ha manera que el Girona tingui un desenllaç agradable a Montilivi. L’equip blanc-i-vermell tenia un altre partit definitiu al seu estadi, però ni l’excel·lent trajectòria dels últims mesos va ser suficient perquè els de Francisco es traguessin l’espina de la temporada passada. I, com l’Elx el 23 d’agost del 2020, qui va fer festa grossa a Montilivi va ser el Rayo Vallecano, que tanca la llista d’equips de primera de la temporada 2021/22.

El desenllaç d’ahir té algun paral·lelisme amb el de fa deu mesos, tot i que aquell va ser sense públic a l’estadi i després d’un 0-0 al Martínez Valero. Ahir, les 1.500 persones que van poder entrar al camp van assistir a la frustració dels blanc-i-vermells, que no paren d’acumular desenllaços negres a l’estadi les últimes temporades. Abans dels dos últims intents de pujar a primera esguerrats en el 46è partit, l’equip gironí havia viscut també a casa la confirmació del descens, en un partit contra el Llevant (1-2) que va corroborar la caiguda en picat de l’equip d’Eusebio, pendent només que la pèrdua de categoria fos oficial al cap de vuit dies a Mendizorrotza.

Abans d’arribar a primera –amb la celebració gràcies al 0-0 meravellós contra el Saragossa del 4 de juny del 2017–, el Girona va rebre garrotades molt doloroses. La més forta, contra el Lugo, que va treure en el temps afegit de l’últim partit de lliga del curs 2014/15 l’ascens directe a primera dels de Machín. Al cap d’una setmana, la temporada es va tancar amb una altra derrota impactant, contra el Saragossa (1-4), tot i que no hauria estat un partit definitiu perquè era la semifinal del play-off. La temporada següent, el Girona va arribar a la final del play-off, amb el partit definitiu a Montilivi, però, tot i confiar a remuntar el 2-1 d’El Sadar, va tornar a perdre contra l’Osasuna (0-1).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)