Espanyol

Chen: “Hem après una lliçó amb el descens”

Optimista. “Estic més convençut que mai de les nostres possibilitats futures”, ha dit el president en la Junta extraordinària d’accionistes on ha reforçat l’estabilitat financera del club amb una capitalització de 38 milions d’euros

Chen Yansheng s’ha dirigit als accionistes i aficionats del club. El primer missatge del mandatari, que no acostuma a parlar amb regularitat, era evident: el retorn a primera. “Tots els clubs hem treballat per tornar l’Espanyol cap a on es mereix. Hem aconseguit l’objectiu de retornar-lo a primera a la primera”, ha dit el jerarca que afegia: “Hem posat de manifest la fortalesa del nostre club donant la millor versió mitjançant la persistència i l’esforç”, incidia el president que ha remarcat la força dels seguidors. “L’afició ens ha donat una lliçó amb el seu suport i la vostra energia és un tresor que hem de cuidar i ha de ser el centre del nostre club”.

Però més enllà d’això, Chen Yansheng té clar que el club no es pot permetre un nou descens a segona i espera que aquest pas enrere sigui per fer un pas decidit cap endavant. “Hem interioritats una important lliçó: la humilitat ha d’estar sempre en la nostra línia d’actuació i amb l’ambició de competir, sempre, al millor nivell i respectant a tots els adversaris”. En aquest sentit, el mandatari veu amb esperança el curs vinent. “Veig la temporada vinent com una forma de consolidar els canvis que hem fet aquesta temporada i per anar construint un equip amb visió de futur. Estic més convençut que mai de les nostres possibilitats futures.”, ha reblat. Una mostra d’aquest convenciment és la Junta Extraordinària del club on Chen Yansheng ha transformat 38 milions d’euros en crèdits que tenia la matriu Rastar Grou p en capital social del club. “Vull compartir amb els meus accionistes com es tradueixen aquests canvis econòmics per donar estabilitat al club. Hem tingut un impacte econòmic de la Covid amb una reducció dels ingressos i amb un important dèficit amb el qual tancarem l’exercici a 30 de juny. Però la junta directiva ha pres la decisió de capitalitzar els deutes per corregir les desviacions. Però estic segur que amb la ratificació d’aquesta decisió ens servirà per estabilitzar-nos i continuar pel camí de l’estabilitat financera”, ha explicat el jerarca.

Una mesura que donarà aire al club econòmic al club com ha explicat el conseller delegat de l’Espanyol, José María Durán. “Falten només nou dies per acabar aquest exercici i serà amb pèrdues molt importants per la pandèmia i el descens de categoria”, ha dit el CEO que ha deixat clar que aquest moviment alleugerarà aquestes pèrdues. “L’esforç del president ha estat molt important i ell ha rebutjat totes les ofertes que van arribar i mantenir els futbolistes. A més a més, no tenir públic a l’estadi encara ha agreujat més l’escenari i Rastar ha posat més diners”, ha resumit Durán tot afegint: “Els diners que ens ha deixat Rastar des del setembre del 2019 ha decidit capitalitzar-lo i que formin part de l’entitat”.

En aquest sentit, aquesta mesura també és un reforç de la política esportiva en el retorn a primera. “Els dos eixos que tenim és el primer equip i el soci i deixar aquests diners ens ajudarà a tenir més estabilitat i eixugar els deutes. Això ens permetrà no tenir l’obligació de no vendre cap jugador. Aquestes pèrdues que tenim a la 20/21 no passaran a restar-nos límit de la plantilla per la temporada 21/22 i així podem reforçar l’eix del primer equip”. El club també ha permès als petits accionistes a cobrir l’ampliació de capital social comprant accions a un preu de sis euros. Així doncs, el capital social del club ha passat de 127 milions d’euros fins als 165 milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)