Espanyol

Chen tanca el cercle

Junta extraordinària. S’aprova la capitalització de 38 milions d’euros que donarà estabilitat financera al club blanc-i-blau en el seu retorn a primera i que mitiga els efectes econòmics de la Covid

Aquest matí s’ha celebrat la Junta Extraordinària d’accionistes de l’Espanyol on Chen Yansheng ha capitalitzat els 38 milions d’euros del deute que tenia Rastar Group, la seva matriu, en accions del club. Malgrat el dur moment econòmic que ha passat el futbol per la crisi de la Covid, l’Espanyol és més a prop de tenir el deute netejat en un moment en què molts clubs han vist com els números vermells no paraven de pujar.

La capitalització de 38 milions permetrà tenir més flexibilitat en el mercat de fitxatges, sobretot en les vendes. L’Espanyol tenia l’obligació de vendre per deu milions d’euros en data del 30 de juny, una quantitat que hauria d’ingressar per quadrar el pressupost, però ara no tindrà aquesta urgència.

En la junta ha estat representat el 99,557 per cent de les accions representades i el capital social del club ha passat dels 127 milions d’euros als 165 milions actuals. “El meu compromís és anar per objectius ambiciosos i el pas ara és consolidar-nos a primera divisió i hem de seguir avançant en el futur. El que hem fet avui, amb aquesta capitalització, és una mostra d’aquest compromís”, ha incidit el president del club en la ronda de precs i preguntes. També ha estat preguntat per quin és l’objectiu del club de cara a la temporada vinent. “El primer objectiu és consolidar-nos i treballar amb humilitat però guanyar tots els partits que estem capacitats per fer-ho”, ha dit el mandatari que no vol fer volar coloms i ja ha repetit en el seu discurs inicial que el club ha de ser “humil” i perseverar en l’esforç com la metodologia que l’ha de portar als èxits.

De fet, el president de l’Espanyol, Chen Yansheng, tenia un pla des que va agafar les regnes del club: sanejar l’entitat i fer-la viable a tots els nivells. El jerarca blanc-i-blau, amb els seus encerts i equivocacions en els cinc anys i mig que fa que és al capdavant del club, ha fet un miracle econòmic amb el deute històric de l’entitat. Una xifra que superava els 160 milions d’euros i que ara passarà als seus mínims històrics després d’aquesta junta extraordinària d’accionistes.

Més enllà d’això, aquesta capitalització també és un avís a navegants per mantenir els actius del club i no vendre’ls a qualsevol preu. La resistència de l’Espanyol serà alta i molt diferent de la necessitat de fer una venda a la baixa com va ser la de Marc Roca al Bayern de Munic, per sota de la clàusula. Un traspàs motivat per la pandèmia i el descens a segona. Un mal necessari per quadrar el pressupost de principi de curs. Ara l’Espanyol no està obligat a vendre i, si ho fa, serà per accelerar la seva revolució en el mercat en el seu retorn a primera. “El procés d’esmolar la força d’una espasa i el fred hivern dona aroma a la flor de la prunera”, ha explicat el president del club, acostumat a trufar els seus discursos amb algun proverbi xinès. L’Espanyol surt de l’hivern de segona en buscar de la primavera de l’elit i per això, el mandatari ha recordat que “hi ha compromís en l’àmbit econòmic” d’elogi per als aficionats.

Ara Chen Yansheng mira el futur pròxim i un dels seus preceptes és no vendre a bon preu els seus millors actius. Per això els aguantarà si no rep una bona oferta i esperarà temps millors. Tot i això, l’entrada d’aquest capital no donarà més marge per a fitxatges al club blanc-i-blau, que, de moment, només s’està movent en el mercat amb la possibilitat d’adquirir jugadors cedits o amb la carta de llibertat. Aquest serà un mercat d’estretors i que es mourà amb fórmules de bescanvi. Serà diferent si algun equip s’interessa per un bon actiu del club i paga el preu que demanarà l’Espanyol. I aquí Chen tindrà la clau, però té clar que no regalarà res i, amb les experiències que ha acumulat al llarg d’aquest lustre a la presidència, coneix més el mercat futbolístic i les seves particularitats.

D’altra banda, aquesta maniobra servirà per netejar el deute, però també no veure com el límit salari de la primera plantilla es tornava més prim.”Tots coneixem els límits de la lliga i el cos de plantilla que podem tenir. Fa unes setmanes que ens ho han comunicat a tots els clubs. Hi ha formes per inscriure jugadors amb el límit sobrepassat, com ha passat aquest any, però les normes són iguals per a tothom”, ha explicat el CEO del club, José María Durán durant la Junta extraordinària d’accionistes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)