Espanyol

Durán: “L’Espanyol està en un moment històric favorable”

Junta. El CEO situa el deute net del club entre els 30 i 40 milions d’euros. “No tenim necessitat de vendre”, adverteix. “Fitxatges? Ja hem fet la carta als reis, però sabem que tot el que volem no ho podem tenir”

El conseller delegat, José María Durán, ha valorat la capitalització de 38 milions d’euros feta per Chen Yansheng. Una injecció que eleva a 165 milions d’euros el capital social del club en un moment de fortes estretors econòmiques per la pandèmia de la Covid.”L’ampliació de capital ens dona estabilitat i calculo que el deute net estarà entre 30 i 40 milions d’euros, però no ho puc dir de manera exacta fins d’aquí nou dies perquè depèn de diversos factors. En tot cas, això ens dona la possibilitat de no tenir necessitat de vendre en el mercat”, ha reflexionat Durán que no ha volgut devetllar els límits salarials de la plantilla. “Els límits salarials es publiquen a finals del mercat i ara ens ho reserven perquè també és una eina de competició”. En tot cas, aquesta capitalització de 38 milions d’euros repercutirà de manera directa en el límit. “Quan fas una ampliació de capital pots ampliar el cost de límit de la plantilla durant les properes quatre temporades i ho hem fet abans de tancar la temporada. Ara estem en negatiu en tres o quatre milions i amb això podrem estar en positiu”. Unes xifres finals que dependran d’alguns ajustaments com la campanya d’abonaments o elements de patrocini que poden ajudar a fer créixer la xifra definitiva. En tot cas, l’Espanyol està en un bon moment tot i la pandèmia. “De manera clara i inequívoca a l’Espanyol se li donen les circumstàncies positives que mai ha tingut alhora: som propietaris de la nostra plantilla, tenim una ciutat esportiva i un estadi, un capital social de 160 milions d’euros. És un moment històric favorable com a mai ha tingut l’Espanyol. En capital estem en el top- 5 de la lliga”, ha incidit el mandatari que ha deixat clar que Chen té pensat quedar-se i no vendre el club. “No tinc constància que Chen vulgui vendre i el que ha fet avui és una demostració i un compromís i fidelitat amb el club. Està posant diners i si vols marxar no els poses”.

Mercat.

Durán també ha repassat alguna de les claus del marcat. El primer punt és si l’Espanyol pot anar al mercat a fer fitxatges. “Fins que no estem en positiu no tindrem capacitat per fitxar, però es poden fer vendes tàctiques i estratègiques per fortificar la plantilla. Ara està tot aturat i fins que no acabi l’Eurocopa no començarà a fluir el mercat”, ha explicat per deixar clar que ja tenen clar quins són els reforços que han de venir. “La carta del Rei interna ja l’hem fet, però sabem que serà difícil arribar a fer real tot el que volem. Sabem el que volem fer i les posicions a reforçar. Però estem preparats per competir amb la plantilla actual, però la nostra obligació és millorar-la”, ha dit el CEO no gaire partidari dels intercanvis de futbolistes en el mercat. “Si no es fabriquen plantilles reals, és una mala pràctica i cal tenir un interès esportiu real” i per tancar també ha parlat de la renovació de Javi Puado. “Com vaig comentar el dimarts passat, el diàleg és fluid i em vull ratificar en això. Detecto que les parts tenim molt interès a arribar a un acord. Estem lluitant per fer-ho realitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)