Girona

Escenari d’ascensos rivals

Acostumats. El Girona ha vist com quatre contrincants diferents celebraven l’ascens damunt de la gespa de Montilivi: el Tenerife, l’Osasuna, l’Elx i l’últim, el Rayo Vallecano

El Girona va tornar a tastar el sabor amarg de la derrota i la decepció. Mentre els futbolistes blanc-i-vermells deambulaven desfets i plorant per la gespa de Montilivi, a l’altre meitat del camp, els jugadors del Rayo s’abraçaven eufòrics i emocionats celebrant l’ascens a primera. De nou, l’afició blanc-i-vermella va haver de veure com un contrincant celebrava a casa seva el fet d’haver pujat a la màxima categoria, una sensació que, si bé amb el Tenerife, el curs 2008/09, va ser d’enveja sana per als espectadors de Montilivi –els insulars van vèncer els gironins en la penúltima jornada de la lliga–, en les tres últimes ocasions, en què el Girona ha estat part implicada en la lluita per l’ascens, el dolor ha estat el to predominant.

En les tres finals de play-off més recents, el Girona ha acabat trencat i sense premi. El curs 2015/16, l’Osasuna va ser el segon equip a celebrar l’ascens a la màxima categoria després de vèncer en els dos partits de l’eliminatòria decisiva. La campanya passada, l’Elx va ser el que en va sortir victoriós gràcies al gol de Pere Milla en el 96, un cop duríssim per la manera i el moment. Tant el Tenerife com l’Osasuna i l’Elx tenien en la seva plantilla el davanter Nino, un expert a pujar a Montilivi. I en les últimes tres finals perdudes en l’actual format de play-off, el Girona sempre ha quedat per damunt del rival en la lliga i s’ha enfrontat al sisè, tirant a les escombraries l’anomenat (amb parany) factor camp a favor. De fet, els gironins són el primer equip que no ha pujat després d’haver guanyat a domicili l’anada de la final, un registre desgraciat més que acumulen.

MÉS IMPLICATS

En els quatre ascensos que han vist, el Girona ha estat en la lluita directa en tres

CAMP TALISMÀ

Nino ha pujat més vegades a l’estadi de Montilivi (3) que el Girona en la seva història (1)

REGISTRES

Els gironins són el primer equip que guanya a fora en l’anada i no acaba pujant a primera

Contra el Saragossa, l’únic ascens propi

El 5 de juny del 2017, el Girona va poder treure’s l’espina que tenia clavada de la temporada 2014/15, quan el Lugo li va pispar l’ascens directe en l’última jornada de la lliga, o quan l’Osasuna el va deixar sense ascens en la final del ‘play-off’ del curs 2015/16. Montilivi va poder celebrar fins a altes hores l’únic ascens a primera del Girona en 90 anys. Va ser en un partit contra el Saragossa, en el 0-0 més dolç per als aficionats blanc-i-vermells. Aquell dia la festa va poder complir els punts organitzats, no com en les dues últimes ocasions més recents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)