Espanyol

La nova primavera de Chen

Nou rumb. El president injecta 38 milions d’euros per reduir el deute del club blanc-i-blau per sota dels 40 milions d’euros. Una mesura que estabilitzarà l’entitat en el retorn a primera

Chen Yansheng va agafar les regnes de l’Espanyol el novembre del 2015 quan es va convertir en el màxim accionista. Agafava el relleu de Daniel Sánchez Llibre i el gener del 2016 prenia possessió de la presidència del club. El mandatari del Group Rastar va veure ben aviat com el món del futbol té poc a veure amb el seu conglomerat d’empreses que té a la Xina. La gestió de l’esport té les seves peculiaritats fins a l’extrem que la inversió més gran de la història en fitxatges va acabar amb l’equip a segona divisió. És el punt d’atzar que té el futbol, que el fa imprevisible tot i tenir un compte de resultats immaculat. Chen Yansheng ha après de futbol en aquests anys, ja no és aquell nouvingut que va prometre acabar en la Champions al cap de tres anys. De moment, sí que es pot conformar a haver ficat el club en l’Europa League després de 12 anys sense trepitjar Europa. Però les incomoditats han pogut més que els èxits.

Ahir el dirigent va fer un pas més en la seva política de netejar el deute de l’entitat en un any difícil marcat per la Covid. El jerarca havia donat dos crèdits, procedents de la seva matriu de Group Rastar, que pujaven a 38 milions d’euros per minimitzar els efectes de la pandèmia. Ara els ha capitalitzat en una junta extraordinària d’accionistes, feta ahir, per elevar el capital social de l’entitat fins a 165 milions d’euros. Aquesta maniobra servirà per equilibrar els comptes, però sobretot per poder ampliar i, de moment, no rebaixar el límit salarial. L’Espanyol no vol perdre pistonada en el seu retorn a l’elit i sap que el seu creixement sostingut depèn de fer-se fort a la primera divisió, on és un dels equips històrics. Chen ja havia avisat que el descens havia de ser una mena de regeneració del club. Fer un pas enrere per fer-ne dos endavant. Chen busca una nova primera i en el seu discurs d’ahir en la junta extraordinària d’accionistes va donar una pinzellada en aquest sentit. “El procés d’esmolar la força d’una espasa i el fred hivern dona aroma a la flor de la prunera”, va explicar el president acostumat a trufar els seus discursos amb algun proverbi xinès. L’Espanyol surt de l’hivern de segona a la recerca de la primavera de l’elit i per això el mandatari ha recordat que hi ha un compromís clar en l’àmbit econòmic i la lliçó del descens. “Aquest any hem interioritzat una important lliçó: la humilitat ha d’estar sempre en la nostra línia d’actuació i amb l’ambició de competir, sempre, al millor nivell i respectant tots els adversaris.” En aquest sentit, el mandatari veu amb esperança el futur. “Veig la temporada vinent com una manera de consolidar els canvis que hem fet aquesta temporada i per anar construint un equip amb visió de futur. Estic més convençut que mai de les nostres possibilitats futures”, va reblar el president blanc-i-blau.

LES REFLEXIONS

Hem interioritzat una important lliçó: la humilitat ha d’estar sempre en la nostra línia d’actuació i amb l’ambició de competir, sempre, al millor nivell
Estic més convençut que mai de les nostres possibilitats futures
Chen Yansheng
PRESIDENT DE L’ESPANYOL

Durán: “L’Espanyol està en un moment històric favorable”

El conseller delegat, José María Durán, va valorar la capitalització feta per Chen. “Ens dona estabilitat i calculo que el deute net estarà entre 30 i 40 milions. No tenim necessitat de vendre”, va reflexionar Durán, que no ha volgut revelar els límits salarials de la plantilla, que es veu beneficiada per l’ampliació. “Es publiquen a finals del mercat i ara ens ho reservem perquè també és una eina de competició.” L’Espanyol està en un bon moment, tot i la pandèmia. “De manera clara i inequívoca, a l’Espanyol se li donen les circumstàncies positives que mai ha tingut alhora: som propietaris de la nostra plantilla, tenim una ciutat esportiva i un estadi, un capital social de 165 milions d’euros. És un moment històric favorable com mai ha tingut l’Espanyol.”

El CEO va repassar les claus del mercat. El primer punt és si l’Espanyol pot anar a fer fitxatges. “Fins que no estiguem en positiu no tindrem capacitat per fitxar, però es poden fer vendes estratègiques per fortificar la plantilla. Ara està tot aturat i fins que no acabi l’Eurocopa no començarà a fluir el mercat”, va explicar per remarcar que ja tenen clar quins són els reforços. “La carta als Reis, interna, ja l’hem feta, però sabem que serà difícil arribar a fer real tot el que volem. Però estem preparats per competir amb la plantilla actual, però la nostra obligació és millorar-la”, va dir el jerarca blanc-i-blau.

Per cloure, va parlar de la renovació de Javi Puado: “Detecto que les parts tenim molt d’interès per arribar a un acord. Estem lluitant per fer-ho realitat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)