Girona

Garantia a la porteria

La continuïtat de Juan Carlos, després d’un rendiment òptim, és la primera pedra del nou projecte del Girona, encara amb molts interrogants

Les negociacions per renovar el porter s’havien complicat a mitja lliga però s’han tancat amb un lligam per dues temporades més, fins al juny del 2023

És 30 de juny, la data formal de venciment de la temporada, i el Girona encara no s’ha pronunciat sobre el futur de professionals com l’entrenador, Francisco Rodríguez, i el capità, Aday Benítez, que acaben avui la seva relació amb el club. El primer anunci oficial després de l’enèsima garrotada és la confirmació de la continuïtat d’un altre futbolista que acabava contracte avui. És el porter Juan Carlos Martín, un dels noms propis de la temporada, que continuarà lligat a Montilivi dues temporades més. El Girona va confirmar l’acord, avançat per aquest diari, per mantenir una peça de molt valor, que havia arribat a veure perillar el seu futur a Montilivi. Juan Carlos, de 33 anys, sempre havia manifestat la voluntat de quedar-se, però no l’havia convençut gens la primera proposta del club. Les negociacions es van anar redreçant per acabar arribant a bon port. Amb molts interrogants encara per resoldre, el Girona ha posat la primera pedra amb l’acord amb un porter expert i de garantia.

Estabilitat

Juan Carlos acumula més d’una dècada d’experiència en el futbol professional, i aquesta serà la primera vegada que encadena més de dues temporades seguides en un equip. Habituat a enllaçar-ne dues en equips com l’Hèrcules, el Còrdova i el Lugo, el de Guadalajara encetarà el tercer curs a Montilivi i hi acabarà el seu lligam amb 35 anys. De fet, amb 66 presències de blanc-i-vermell, és a 12 partits de superar el seu sostre de professional en un mateix equip, en el Lugo. I això que la temporada passada va desaparèixer de cop a mitja lliga, arraconat per Asier Riesgo, i ja no va tornar a jugar més.

Juan Carlos va tancar la primera temporada a Montilivi havent jugat 21 partits (tots els de la primera volta), dels quals en va acabar sis amb la porteria imbatuda. El salt ha estat espectacular aquesta temporada. Va començar de suplent la lliga, perquè Muric la va començar de titular, però va aprofitar una convocatòria del kosovar per fer-se un lloc fix, amb actuacions descomunals. Ha estat el jugador més regular de l’equip durant tota la temporada, també quan el Girona no arrencava. Futbolista amb més minuts de la plantilla (els 3.960 minuts dels 44 partits que ha jugat), ha estat una peça clau per lluitar per l’ascens fins a l’eliminatòria definitiva. Un dels millors porters de la temporada a segona A va tancar el curs amb 18 porteries a zero, gràcies sobretot a una sèrie espectacular de camí cap al somni, amb vuit partits imbatut dels deu que va jugar –només li va fer un gol el Logroñés, amb un 0-4 en el temps afegit, i el Cartagena, en un duel sense pressió quan l’equip tenia garantit l’accés al play-off– entre la 35a jornada i la tornada de les semifinals per pujar.

EN XIFRES

3.960
minuts
ha jugat aquest curs Juan Carlos, tots menys els 180 primers.
18
partits
amb la porteria a zero aquest curs, 8 dels quals en els 12 últims.
263
partits
entre 1a (53), 2a A (200) i ‘play-off’ (10) acumula el de Guadalajara.
33
anys
té Juan Carlos, que acabarà contracte amb 35.

Enric Franquesa ho té fet amb el Llevant

O.R. / X.M.

Avui s’acaba formalment la relació contractual dels futbolistes que el Girona no té lligats per a la temporada que ve. A més d’Aday, Antonio Luna i Cristóforo, hi ha els futbolistes que jugaven a Montilivi com a cedits per altres clubs. Un d’ells és Enric Franquesa, que té molt a prop fer el salt a primera divisió, però no pas amb el Vila-real sinó amb el Llevant. Tots dos clubs han estat negociant un acord –inclouria repartir-se els drets pel futbolista i una opció de recompra per part del Vila-real– pel santcugatenc, que va fer un pas endavant amb el Girona quan Francisco va apostar per l’esquema amb tres centrals i carrilers. Els altres jugadors que han acabat la cessió a Montilivi són Yan Couto, Monchu, Yoel Bárcenas –el Girona tenia una opció de compra–, Nahuel Bustos i Pablo Moreno.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)