Girona

L’adeu de Francisco

El tècnic i el Girona separen els seus camins després d’una altra final per l’ascens perduda

Entrenador i club anuncien la decisió conjuntament: “No és un adeu fàcil, però també tenim la sensació que és el millor moment”

Ahir, 30 de juny, quan feia un any exactament que havia aterrat a Girona, acabava contracte, i ahir va marxar. Francisco no dirigirà el conjunt blanc-i-vermell la temporada que ve. Club i tècnic van fer-ho públic en el que va ser un adeu sense focs d’artifici, sense fer pràcticament soroll, impersonal; el trist final de temporada no convidava a gaire res, i les dues parts van anunciar-ho a les xarxes socials amb una carta conjunta.

“Hem estat de nou molt a prop d’aconseguir l’objectiu que tots volíem i pel qual havíem lluitat intensament durant tota la temporada”, començava la nota, signada pel president, Delfí Geli, i per Francisco. “Plegats hem viscut un any complicat, amb moltes dificultats, amb molts sacrificis, però amb una connexió especial entre tots els que formem part d’aquest club”, continuava. “Malauradament no ho hem aconseguit. Sempre hem estat junts tant en els bons moments com en els difícils. Ara ha arribat l’hora de separar els nostres camins. I no és gens senzill perquè tanquem una gran història que ens ha unit per sempre”, explicaven president i preparador. “Potser algun dia ens retrobarem, però tots dos hem decidit fer un punt i a part. No és un adeu fàcil, però també tenim la sensació que és el millor moment per fer-ho. Ha estat un privilegi poder unir forces per cercar un mateix objectiu i és per això que ara volem fer aquest comiat plegats”, tancava la carta. Francisco no s’ha vist amb energia per afrontar un nou repte i el club, l’únic sense entrenador ara mateix en el futbol professional, busca ara una nova cara que lideri el nou projecte.

El desenllaç, clau

Si la final hagués acabat bé i no pas amb drama, Francisco hauria viscut, ja a primera divisió, la seva tercera temporada com a entrenador del Girona, tot i que en la primera hi va arribar en la recta final. Hauria estat la primera vegada que l’andalús hagués dirigit el mateix equip durant tres campanyes diferents. I és que el 2011, amb 33 anys, va assumir la màxima responsabilitat en el filial de l’Almeria, a segona B. S’hi va estar dues temporades, abans que el club decidís que era l’indicat per rellevar Javi Gracia en el primer equip. A primera s’hi va estar un curs i mig. Les experiències posteriors van ser d’una sola temporada, tant a l’UCAM Múrcia (des de la 19a jornada fins a l’última del curs 2016/17), com al Lugo (tot el 2017/18) i també a l’Osca (30 jornades del curs 2018/19), després del qual va decidir fer un parèntesi, que es va allargar uns mesos fins que va acceptar el repte de substituir Pep Lluís Martí a Montilivi. Sota la direcció del conjunt blanc-i-vermell, ha dirigit 60 partits (6 de lliga i 4 de play-off el curs 2019/20 i 42 de lliga, 4 de play-off i 4 de copa el 2020/21) amb un balanç de 30 victòries, 15 empats i 15 derrotes.

FUTUR

El club, l’únic de la categoria sense tècnic, busca ara l’idoni per liderar el nou projecte

BALANÇ

Ha dirigit 60 partits de l’equip; 30 victòries, 15 empats i 15 derrotes

DECISIÓ

Si el Girona hagués pujat, el tècnic hauria viscut el tercer curs a Montilivi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)