Girona

El Girona torna a la feina

Curs 2021/22. El conjunt blanc-i-vermell s’hi posa i, entre avui i demà, els futbolistes se sotmetran a les proves mèdiques prèvies a l’arrencada. Dimecres, Míchel dirigirà el primer entrenament

S’han acabat les vacances i el Girona torna a la feina. 22 dies després de la garrotada rebuda a Montilivi, en la tornada de la final per l’ascens contra el Rayo, el conjunt blanc-i-vermell, s’hi posa, encara que per a l’entrada en escena de Míchel, el nou entrenador, queden encara dos dies, ja que el primer entrenament serà dimecres. Abans, els futbolistes estan citats per sotmetre’s a les proves mèdiques prèvies a l’arrencada; avui es faran els tests Covid i demà, els exàmens mèdics.

Tindrà, doncs, un mes exacte Míchel per fer pretemporada, ja que l’estrena en la lliga del Girona està determinada per al 14 d’agost, dia en què, a les 19.30 h, l’equip que orienta rebrà a Montilivi l’Amorebieta, un recent ascendit, en la primera jornada de campionat. Pel que fa als amistosos, ara mateix només n’hi ha un d’anunciat, el que l’enfrontarà al Barça el dissabte 24 de juliol, a les 19 h, a l’estadi Johan Cruyff.

Aquesta campanya el Girona sí que podrà dur a terme una preparació més apropiada, després de no poder-ne fer pràcticament en la passada. I és que des de la final perduda contra l’Elx fins al debut en la nova lliga només van passar 36 dies, en què l’equip aleshores dirigit per Francisco va haver de fer les vacances i la pretemporada, en què, a més, no va poder disposar de la plantilla acabada perquè hi havia encara diversos jugadors que havien de marxar i d’altres que havien d’arribar. I aquesta mateixa situació, la de començar a treballar amb una plantilla que és a les beceroles i que segur que no és la definitiva, es trobarà Míchel. La diferència, però, amb la tessitura del curs passat és que en aquest hi ha més temps i des de la direcció esportiva del club esperen encarrilar la confecció de la plantilla perquè el nou tècnic pugui avançar feina amb les peces de les quals disposarà al llarg de la temporada. De moment, no hi ha cap nou fitxatge, però amb el retorn dels cedits i els que han continuat al club amb contracte hi ha una vintena de jugadors. La intenció del club és, però, la de desprendre’s de diversos d’aquests futbolistes i fitxar-ne d’altres. El límit salarial no permet a l’entitat de Montilivi mantenir determinats sous i, per motius econòmics, el club està obligat a alliberar massa salarial per complir les exigències de LaLiga. També per motius esportius, ja que hi ha jugadors als quals no es veu encaix, hi haurà adeus, encara que només s’ha produït el de Jonas Ramalho per qui Osasuna va pagar 700.000 euros en fer efectiva l’opció de compra pactada en la cessió al mercat d’hivern, a més del dels jugadors que van acabar el seu període de cessió o se’ls va acabar el contracte el 30 de juny.

Sense Iago López

El Girona va anunciar quins seran els futbolistes que començaran la pretemporada amb l’equip. Del primer equip són Juanpe, Samu Saiz, Gerard Gumbau, Sylla, Juan Carlos, Bernardo, Valery, Calavera, Ibrahima Kébé, Arnau, Terrats, Ortolà, Stuani i Santi Bueno, que el curs passat ja eren a l’equip; a aquests se’ls ha afegit Zeballos (Barça B), Àlex Gallar (Cartagena), Mojica (Elx), Diamanka (Albacete), Jairo (Cadis), Ylias Chaira (Eivissa) i Jonathan Dubasin (Llagostera), que tornen de cessió, i finalment set jugadors del planter, Pau Víctor, Jonathan Morilla, Ricard Artero, Gabri Martínez, Àlex Sala, Nil Sauret i Oriol Comas, ampliaran el grup. En la llista destaca l’absència de Iago López (Logroñés) i Maxi Villa (Vila-real B), cedits també aquesta campanya passada i als quals s’entreveia, almenys, fent la pretemporada, sobretot Iago, lateral de 22 anys que ha disputat aquesta campanya 37 partits a la categoria de plata, 34 sortint de titular. El club va aclarir que Stuani, Bueno i Diamanka s’incorporaran uns dies més tard que la resta.

PORTERS
JUAN CARLOS MARTÍN ADRIÀ ORTOLÀ JONATHAN MORILLA **
CENTRALS
JUANPE RAMÍREZ ARNAU MARTÍNEZ BERNARDO ESPINOSA SANTI BUENO ORIOL COMAS **
LATERALS
JORDI CALAVERA JOHAN MOJICA *
MIGCAMPISTES
GERARD GUMBAU IBRA KÉBÉ PAPE DIAMANKA * RAMON TERRATS NIL SAURET ** ÀLEX SALA **
MITJAPUNTES
SAMU SAIZ ÀLEX GALLAR * PAU VÍCTOR ** RICARD ARTERO **
EXTREMS
JAIRO IZQUIERDO * VALERY FERNÁNDEZ JONATHAN DUBASIN * GABRI MARTÍNEZ **
DAVANTERS
MAMADOU SYLLA CRISTHIAN STUANI JOAQUÍN ZEBALLOS * ILYAS CHAIRA * (*) Tornen després de cessió (**) Del juvenil o del filial

LES DADES

28
jugadors
començaran la pretemporada amb el Girona. Hi ha set jugadors del filia i del juvenil.
1
mes
just tindrà Míchel per preparar l’equip. Engega el 14 de juliol i l’estrena en la lliga és el 14 d’agost.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)