Girona

“Competitiu i protagonista”

Míchel Sánchez vol un equip fort, enèrgic i amb mentalitat guanyadora construït a partir de la seva idea de joc

El madrileny confia a fer el pas que ha faltat als gironins les dues últimes temporades

Amb dos ascensos a primera al currículum, Míchel Sánchez podia ser selectiu. Hi havia, però, ben poques banquetes lliures. “Vaig pensar que ens tocaria esperar, la veritat.” Fins que el Girona el va convèncer. “Estava dins la idea de club al qual volíem accedir”, recordava en la seva presentació oficial, encara telemàtica. Encara sense haver dirigit cap entrenament, el nou tècnic blanc-i-vermell s’ha endut “una primera impressió espectacular” de les persones amb qui ha contactat. Del Girona, i també del Manchester City, “el transatlàntic” que hi ha al darrere. “Hi ha una estructura, el grup City, i també hi he contactat. He vist que hi ha una organització boníssima i tots som aquí per construir alguna cosa gran. Necessito gent que em tregui responsabilitat per poder-me centrar en la meva feina, i això aquí està construït”, assenyalava l’exfutbolista del Rayo.

El madrileny, de 45 anys, és l’encarregat de rellevar Francisco Rodríguez. Amb un contracte d’una temporada i una altra d’opcional, aterra a Montilivi amb ambició i convenciment. Ha pujat el Rayo i l’Osca a primera, i ara té el repte de fer el mateix amb l’equip que encadena dues garrotades de campionat en la final del play-off. “És clar que és un objectiu. El Girona ha fet bé les coses els dos últims anys i ha lluitat fins a l’últim minut per pujar. Agafem-nos a això i fem un pas més”, deia Míchel. “Ha faltat alguna cosa, però nosaltres tenim confiança i estem capacitats per fer aquest pas més.” El tècnic no defuig l’ambició de cap manera: “Som un cos tècnic ambiciós, lluitem per tot i farem que el Girona lluiti per tot.” Tampoc vol, però, córrer més del compte: “El repte és continuar construint un Girona cada dia més fort. No tenim cap objectiu principal que no sigui guanyar el següent partit. Mirar més enllà ens desgastarà.”

Els conceptes

Míchel vol inculcar una “mentalitat guanyadora” des del primer entrenament. És un dels conceptes que va repetir durant la presentació, però n’hi va haver d’altres: “Farem que l’afició noti que som un equip que té energia, que se senti orgullosa de com competeix l’equip. De treball i humilitat, no ens en faltaran. La unió i saber treballar junts, sobretot en moments de debilitat, és clau. Constància i regularitat.” “Serem un equip molt competitiu i protagonista, construït des de la nostra idea de joc”, resumia un entrenador que vol fer manar els seus equips amb la pilota i amb vocació ofensiva.

El mercat i el vestidor

El Girona, que no ha anunciat cap fitxatge, està condicionat per la vintena de futbolistes amb contracte. “Tots els equips estan en una dinàmica similar”, relativitzava Míchel. “Ens hi adaptarem, però farem un equip competitiu. Totes les converses amb Quique Cárcel van en aquest sentit. No ens tancarem a res i començarem a entendre el que tenim.” I hi afegia: “Necessitem conèixer els jugadors. Una cosa és veure’ls des de fora i l’altra, en el dia a dia. Veurem les solucions que ens dona el mercat i les que tenim a dins, i construirem un Girona competitiu.” La intenció és accentuar el protagonisme dels joves, cosa que Míchel beneeix: “Soc un enamorat dels planters. La formació dels joves és una de les coses per les quals em vaig fer entrenador.”

PROTAGONISTA

El repte és continuar construint un Girona cada dia més fort. Volem que l’afició se senti orgullosa de com competeix l’equip

CONNEXIÓ CITY

El nou entrenador lloa l’estructura i el “transatlàntic” que hi ha al darrere

CONVENÇUT

Admet que es veia fent un parèntesi i diu que el Girona encaixa en el perfil de club que volia
Som un cos tècnic ambiciós, lluitem per tot i farem que el Girona lluiti per tot. La mentalitat s’ha de construir des del primer dia
Els dos últims anys tenen el punt positiu que s’ha lluitat fins a l’últim moment. Agafem-nos a això i fem un pas més. Estem capacitats
Necessitem conèixer els jugadors. Veurem les solucions que ens dona el mercat i les que tenim a dins
Soc un enamorat del planter. La formació dels joves és un dels punts pels quals em vaig fer entrenador
Míchel Sánchez
ENTRENADOR DEL GIRONA

Juan Carlos Balaguer, també

X.M.

A més de Salva Fúnez, segon entrenador, i David Porcel, preparador físic, tots dos tècnics de confiança de Michel Sánchez, el Girona havia de cobrir el lloc de preparador de porters, després de la marxa de Joseba Ituarte. L’escollit és Juan Carlos Balaguer, un exporter del València Mestalla, l’Albacete, el Mèrida, el Llevant, el Múrcia i el Talavera. El valencià, de 55 anys, ja ha fet aquestes funcions en equips com l’Albacete, el Castelló, l’Hèrcules i l’Alcoià. D’esquerra a dreta, Fúnez, Míchel, Porcel i Balaguer.

Quique Cárcel, content i prudent

X.M.

El director esportiu es va mostrar “molt content” que Míchel hagi acceptat el repte. “Francisco ha deixat el llistó molt alt, i per mi era molt important el pròxim conductor. Sé que Míchel està capacitat per portar el que demana el projecte. Amb les bases molt clares, com intentar jugar bé, creure en els joves i ser ambiciós.” Quique Cárcel també va voler enviar un missatge de prudència: “Hem de ser un equip que competeixi des del minut 1 i no posar-nos objectius més ambiciosos del que són. Punt a punt, arribar als 50 com més aviat millor, i després veure què passa. Però sense cap tipus de pressió màxima”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)