Girona

Amb el planter present

El nou tècnic del Girona, enamorat del futbol de base, en què ha treballat diversos anys, ha comptat assíduament amb jugadors joves entrenant ja al futbol professional

Al Rayo va pujar amb un mig del camp de 20 anys de mitjana i amb l’Osca també va ascendir amb un equip farcit d’inexperts

“Soc un enamorat dels planters i del futbol de base.” Míchel Sánchez va ser clar en la seva primera aparició com a entrenador del Girona: comptarà amb els joves. La seva trajectòria reforça les seves paraules, ja que el madrileny sempre ha estat molt a prop del futbol formatiu. De jugador, va criar-se en el del Rayo Vallecano, al qual va accedir als 12 anys i va acabar arribant al primer equip als 17; i un cop retirat, amb 37, també al Rayo, malgrat no fer tota la carrera futbolística allà, va tornar de nou on va començar, al planter del club de Vallecas, on va ser nomenat director de metodologia. “La formació del jugador és un dels motius pels quals em vaig fer entrenador. Fer millor cada jugador ens fa millors entrenadors i és on jo veig el verdader entrenador”, va explicar.

I és que Míchel va disfrutar molt durant aquella etapa al Rayo, treballant en l’evolució, el progrés i el creixement dels joves jugadors. Va passar quatre anys exercint de director de metodologia, fins que va fer el salt a les banquetes, encara que no va sortir de la base, perquè va dirigir el juvenil de divisió d’honor de l’entitat madrilenya, càrrec que no va ocupar gaire temps ja que a mitja temporada –era la 2016/17– va ser reclamat per al primer equip, que passava una delicadíssima situació. No tenia ni set mesos d’experiència entrenant, a més amb juvenils, però no es va arronsar, va agafar les regnes i va salvar l’equip del descens a segona B per encetar un camí d’èxit com a tècnic en el futbol professional. Un trajecte en què, en cinc temporades, n’ha entrenat tres a segona divisió A, i ha guanyat dues lligues, i dues a primera divisió, i en què sempre ha tingut en compte els que venen de baix. “Evidentment, no s’ha de deixar la competició, però tampoc la formació i el procés del jugador”, va indicar dimarts en la presentació. “Si el jugador és més jove, aquest procés pot portar una mica més de temps, però és una cosa que ens agrada fer, treballar amb gent jove i treure’n el màxim rendiment. Que d’aquí a un any puguin dir que amb nosaltres han millorat; aquest és el millor èxit que pot tenir un entrenador”, va manifestar.

Al Rayo i a l’Osca

Són diversos els joves que han tingut l’oportunitat amb Míchel en el futbol professional. En el seu primer curs (2016/17), en què va aconseguir una permanència a la categoria de plata que s’entreveia complicada, va fer debutar Sergio Akieme (19 anys), va donar minuts a Pablo Clavería (20) i va consolidar Fran Beltrán (17) i Santi Comesaña (20), als quals va donar un paper protagonista. En el segon (2017/18), que va acabar amb el títol i l’ascens a primera, va convertir en peces capitals els ja importants Bertrán (18) i Comesaña (21) i va fer participar, encara que molt testimonialment, Akieme (20) i Jonathan Montiel (19), que ja havien debutat. D’altra banda, tot i no ser del planter del club de Vallecas, aquella lliga també va fer fonamentals altres jugadors com Unai López (22), que va formar un mig del camp joveníssim amb Beltrán i Comesaña, i Raúl de Tomás (23). Ja a primera (2018/19), en què va estar 28 jornades al càrrec, va fer debutar Sergio Moreno (19). El curs posterior (2019/20) va desembarcar a l’Osca i va fer debutar Kike Hermoso (20) i Kelechi Nwakali (21). Cap dels dos va acabar sent important, però sí que és cert que aquella campanya, en què també va guanyar la lliga, sí que ho van ser nois com Álvaro Fernández (21), Miguelón (23), Sergio Gómez (19), Rafa Mir (22) i Cristo Ramón (22), que van formar un equip guanyador tot i la inexperiència. La temporada següent (2020/21) a primera va ser destituït després de 18 jornades i no va fer debutar a ningú.

Peces a la pretemporada

De moment, Míchel ja pot veure en acció el nombrós grup de joves que faran la pretemporada, format per Ylias Chaira (Eivissa) i Jonathan Dubasin (Llagostera), que tornen d’una cessió, més Pau Víctor, Jonathan Morilla, Ricard Artero, Gabri Martínez, Àlex Sala, Nil Sauret i Oriol Comas, que pugen del filial i del juvenil. A aquests s’hi han de sumar Ibrahima Kébé, Ramon Terrats i Arnau Martínez, promocionats i consolidats el curs passat per un Francisco que va fer jugar la lliga passada fins a vuit futbolistes amb fitxa del filial.

EL PROTAGONISTA

La formació del jugador és un dels motius pels quals em vaig fer entrenador. Fer millor cada jugador ens fa millors tècnics
RAYO (16/17)
*en les 16 jornades amb Míchel DEBUTA
Sergio Akieme (19 anys)
1 partit/ 0 titularitats
PARTICIPA
Pablo Clavería (20 anys)
3 partits/ 0 titularitats
Pablo Íñiguez (22 anys)
5 partits / 5 titularitats
Fran Beltrán (17 anys)
13 partits / 13 titularitats
Santi Comesaña (20 anys)
8 partits/ 7 titularitats
RAYO (17/18)
PARTICIPA
Fran Beltrán (18anys)
40 partits/ 37 titularitats
Santi Comesaña (21 anys)
33 partits/ 30 titularitats
Unai López (22 anys)
39 partits / 37 titularitats
Sergio Akieme (20 anys)
3 partits / 3 titularitats
Jonathan Montiel (19 anys)
1 partit/ 0 titularitats
RAYO (18/19)
*en les 28 jornades amb Míchel DEBUTA
Sergio Moreno (19 anys)
1 partit/ 0 titularitats
PARTICIPA
Santi Comesaña (22 anys)
23 partits / 23 titularitats
José Ángel Pozo (22 anys)
19 partits / 6 titularitats
Sergio Akieme (21 anys)
1 partit/ 1 titularitat
OSCA (19/20)
DEBUTA
Kike Hermoso (20 anys)
3 partits / 3 titularitats
Kelechi Nwakali (21 anys)
5 partits / 1 titularitat
PARTICIPA
Álvaro Fernández (21 anys)
36 partits / 36 titularitats
Sergio Gómez (19 anys)
36 partits / 19 titularitats
Rafa Mir (22 anys)
18 partits/ 10 titularitats
Cristo Ramón (22 anys)
26 partits / 13 titularitats
Jordi Mboula (20 anys)
9 partits / 2 titularitats
Jaime Seoane (22 anys)
4 partits / 0 titularitats
Dani Escriche (21 anys)
15 partits / 7 titularitats
Joaquín Muñoz (21 anys)
1 partit / 0 titularitats
OSCA (20/21)
*en les 18 jornades amb Míchel
PARTICIPA
Kelechi Nwakali (21)
5 partits/ 1 titularitat
Álvaro Fernández (21 anys)
7 partits/ 7 titularitats
Sergio Gómez (19 anys)
12 partits/ 2 titularitats
Dani Escriche (21 anys)
6 partits/ 0 titularitats
Idrissa Doumbia (22 anys)
6 partits/ 0 titularitats
Joaquín Muñoz (21 anys)
3 partits/ 0 titularitats
Treballar amb gent jove i treure’n el màxim rendiment és una cosa que ens agrada fer
Míchel Sánchez
ENTRENADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)