Girona

Primer n’han de sortir

Collat pel límit salarial i amb una vintena de futbolistes amb contracte, el Girona necessita fer espai per inscriure nous futbolistes

Amb el debut en la lliga contra l’Amorebieta d’aquí a un mes, l’equip de Míchel treballa a La Vinya sense cap cara nova

D’aquí a quatre setmanes justes, el Girona rebrà l’Amorebieta en el primer partit de lliga. Míchel Sánchez comença a acumular càrregues de treball en una plantilla farcida de jugadors –n’hi ha 19 de la primera plantilla i nou més de joves que de moment fan la pretemporada– però encara plena d’interrogants i sense haver fet ni un sol fitxatge. Collat pel límit salarial, el Girona necessita obrir la porta de sortida per poder fer espai per a les incorporacions, i no li és fàcil. Sense cares noves, Míchel no té cap més remei que posar-hi paciència i esperar esdeveniments mentre va inculcant la seva metodologia i els conceptes que vol potenciar en una plantilla que qui sap si podrà canviar gaire d’aquí a l’arrencada de la competició.

El límit salarial colla, i s’hi afegeix que el mercat es mou amb lentitud. El Girona no només té un bon nombre de futbolistes de la temporada passada, sinó que hi ha afegit els que tornaven de cessions a altres clubs, amb fitxes altes, firmades en un context que no té res a veure amb l’actual a Montilivi. L’encaix no és fàcil, tot i que Míchel va explicar en la presentació que vol veure els futbolistes en el dia a dia. En qualsevol cas, alliberar-se d’algunes nòmines és –siguin dels que ja hi eren o dels que han tornat– imprescindible per tenir marge per fer fitxatges.

Un dels principals candidats a fer les maletes és Johan Mojica, que va jugar a la primera italiana (Atalanta) i espanyola (Elx) la temporada passada. L’Elx, un cop salvat, tenia interès a quedar-se’l, però no pas al preu fixat en la clàusula (no obligatòria) estipulada durant la cessió, superior als dos milions d’euros. El colombià té renom i, amb contracte a Montilivi fins al juny, el més normal és que deixi el Girona. El fet, però, és que va acumulant entrenaments a La Vinya mentre espera esdeveniments.

Més enllà d’alliberar fitxes altes, una altra via per agafar marge en el límit de despesa salarial és la venda d’algun jugador, encara que esportivament signifiqui una pèrdua per a Míchel. Seria el cas de Mamadou Sylla, un dels futbolistes que més atracció acaparen després d’una temporada molt destacada –onze gols i sis assistències– en el seu retorn al futbol espanyol. El vallesà va arribar a Montilivi (lliure després de rescindir contracte amb el Gant) amb un salari baix i ja va viure un mercat d’hivern confús, atret per clubs com el Mallorca. El rendiment no ha passat per alt a diversos clubs. El davanter acaba a final de temporada un contracte que el Girona no li ha revisat. I si l’interès d’algun club es tradueix en una oferta formal, el club haurà de decidir si fa un pas que li deixaria un buit important a la davantera però que li donaria aire en el límit salarial, que li fa falta.

LA XIFRA

19
jugadors
amb contracte, a més del porter Jona, el mitjapunta Pau Víctor i set joves més que fan la pretemporada

DELS QUE TORNEN

Mojica és un dels candidats més clars a marxar, però de moment treballa a La Vinya

AMB RENOM

Sylla, amb un contracte baix i fins al juny, acapara l’interès de diversos clubs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)