Espanyol

Vacunats cap a Marbella

Espanyol. La plantilla i el cos tècnic han rebut la monodosi de Janssen abans d’iniciar, demà, l’estada de pretemporada amb la disputa dels primers amistosos contra el Las Palmas i el Cadis

L’Espanyol ha acabat el primer tram de la pretemporada. Dues setmanes que han servit per agafar fons físic i millorar alguns dels automatismes del curs anterior. Les dues setmanes han transcorregut íntegrament a la ciutat esportiva Dani Jarque amb dobles sessions alternades amb algun dia de descans. Fins ara, el conjunt blanc-i-blau no ha pogut jugar cap partit amistós. De fet, ahir, estava programat el primer contra el Nàstic de Tarragona que es va suspendre pels casos de Covid en l’equip barceloní i el tarragoní. Ara l’Espanyol espera que els contagis i els possibles brots, que aquesta temporada ja han afectat cinc membres de la plantilla, es talli de soca-rel. El motiu? La vacunació a la qual es van sotmetre les plantilles del primer equip, de l’Espanyol B, el juvenil A i el femení A. Tots els integrants van ser vacunats amb la vacuna monodosi de Janssen. Un protocol que es va dur a terme a les instal·lacions de la ciutat esportiva Dani Jarque. A principis de setmana ja estava disposada aquesta data tal com va publicar aquest diari en la seva edició de divendres. El club feia setmanes que treballava en la vacunació dels futbolistes i tot s’ha accelerat després de l’autorització del Departament de Salut que va facilitar l’administració de la dosi a totes les plantilles de manera conjunta seguint tots els protocols, pautes i normes establertes. La possibilitat de vacunar els jugadors es va obrir el 30 de juny, quan la Generalitat va decidir vacunar els majors de 16 anys. En aquest sentit, i seguint la pauta de vacunació establerta, només es van atendre jugadors, jugadores i membres del cos tècnic que complien els criteris, principalment, no haver passat la Covid els sis últims mesos.

2a fase de preparació

Amb el gros de la plantilla vacunada, el cos tècnic de l’Espanyol estarà més tranquil. Cal tenir en compte que l’entitat barcelonina ha estat una de les més castigades per la Covid des de l’inici de la pandèmia. Ara, la vacunació, suposarà un alleujament quan comença la segona part de la pretemporada. La plantilla es desplaçarà demà a Marbella on s’estarà fins al 30 de juliol a les instal·lacions del Marbella Football Center. En terres andaluses jugarà dos amistosos confirmats contra el Las Palmas, el 21 de juliol, i el 30 contra el Cadis, i és a punt de tancar dos amistosos més contra el Rayo, el dissabte 24, i el Granada el 27 per ampliar el rodatge de cara a l’inici de lliga a Pamplona, el 14 d’agost.

Els partits de preparació seran clau per conèixer el plantejament tàctic de Vicente Moreno en el retorn de l’Espanyol a primera. En principi, cal pensar en una línia de continuïtat en el joc però amb certs matisos conscients de les dificultats dels adversaris de primera. Un joc menys físic que el de segona, però amb més precisió tècnica, que fa la diferència entre guanyar i perdre. L’entitat blanc-i-blava inicia aquesta segona part de la pretemporada sense cap novetat en forma de fitxatge. Vicente Moreno s’emportarà els futbolistes que s’ha anat exercitant aquests dies i alguns més del planter per completar l’equip. I és que ara mateix el gran moviment de l’Espanyol ha estat la renovació de Puado.

Les incorporacions hauran d’esperar, però el gros de la plantilla és conscient que han d’agafar l’exemple de l’any passat, en què la pretemporada, i especialment, els duels amistosos, van ser el pal de paller per augmentar la confiança grupal després d’un any nefast. “Tenim moltes ganes i ambició per demostrar que el que vam fer l’any passat ho podem continuar fent aquest any. Veus les cares al vestidor i tot és alegria i felicitat perquè hem tornat on mereixem estar: a primera”, va explicar Fernando Calero en una entrevista amb els mitjans del club. El central també va fer esment al treball de preparació.”Hem de mantenir aquesta línia de treball. Recordo els amistosos de l’any passat, també a Marbella, que ens van servir per a l’inici espectacular que vam fer i és el que volem repetir”. Pel que fa als objectius, repetia el ritual del curs anterior. “Anem dia a dia i partit a partit, és un tòpic, però no mirem a llarg termini. El temps ens dirà fins on podem arribar.”

LES DECLARACIONS

Veus les cares al vestidor i tot és alegria i felicitat perquè hem tornat a primera divisió
Fernando Calero
defensa de l’espanyol
Tenim moltes ganes i ambició per demostrar que el que vam fer l’any passat també ho podem fer aquesta temporada

Wu Lei i el seu retorn als orígens

Wu Lei ha estat l’últim jugador a incorporar-se a la dinàmica del primer equip després de gaudir d’uns pocs dies de descans al seu domicili de Xangai, a més del període obligatori de tres setmanes de quarantena i aïllament abans de poder tornar a Barcelona. El jugador, que va participar en diversos partits oficials amb la seva selecció durant el mes de juny, va passar revisió mèdica i a última hora de la tarda ja es va exercitar a la ciutat esportiva. Ahir, amb la resta dels seus companys se li va administrar la vacuna de Janssen. Cal recordar que el xinès es va contagiar del virus el març del 2020. Més enllà d’això, aquesta serà una temporada especial per al davanter, que espera mostrar el seu millor nivell de joc l’any del seu debut amb Rubi a la banqueta. El club i els tècnics hi confien de manera ferma i segura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)