Espanyol

L’efecte Wu Lei segueix viu

Marca. El davanter continua sent la gran bandera del club blanc-i-blau i de la lliga a la Xina. El retorn de l’entitat barcelonina a primera reforça aquest lligam i el xinès busca retornar al nivell mostrat en l’any del seu debut

Wu Lei és un dels grans actius de l’Espanyol des que va arribar el gener del 2019 a l’Espanyol. Un fitxatge estratègic per la propietat xinesa del club blanc-i-blau. El davanter ha tingut, també, un efecte multiplicador per la marca de LaLiga a la Xina. De fet, la patronal de futbol ha utilitzat els contactes que tenia l’Espanyol per introduir-se en el mercat xinès on la Premier League és la marca dominant des de fa molts anys. La patronal futbolística no amaga la importància de Wu Lei i l’últim en fer valdre la presència del crac xinès ha estat el director general Executiu de LaLiga, Óscar Mayo, que ha afirmat en el suplement de ’El Mundo’ que “L’Espanyol, amb Wu Lei, és el club més seguit a la Xina, per davant de Real Madrid i Barça”.

No és la primera vegada que la LaLiga deixa patent el factor multiplicador que té per la seva marca la presència de Wu Lei. El president de LaLiga, Javier Tebas, ja ho va verbalitzar el passat mes de juny. “Quan l’Espanyol ha estat en LaLiga Smartbank (segona divisió), a la Xina se seguia. Eren retransmesos en directe sempre per ’iQIYI Sports’, la plataforma OTT amb més de 100 milions de seguidors. L’Espanyol sempre hi era i això és una bona notícia”, reblava el mandatari que va ser eloqüent valorant el pes mediàtic de Wu Lei. “El partit en què Wu Lei va marcar el primer gol va tenir gairebé el doble d’audiència que el clàssic a la Xina. Alguns partits van en televisions provincials, perquè no anem en la ’CCTV5’, que és la televisió central, però estem parlant de sis milions de persones que van veure els gols de Wu Lei”, va apuntar Tebas que va deixaçr una dada per la reflexió i que va en la mateixa direcció que la feta per Mayo. “Quan hi ha horaris en condicions, l’Espanyol supera el Real Madrid i el Barça”.

Més enllà d’això, el retorn de l’Espanyol a primera servirà per incrementar aquestes audiències. Wu Lei va tornar als entrenaments divendres a la tarda i ara redoblarà esforços per tornar a ser el futbolista que va enlluernar amb Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ en el seu debut. Aquella mitja temporada va fer tres gols a la lliga, un d’ells en aquella tarda màgica davant la Real Sociedad, que va servir a l’Espanyol per anar a Europa. Tot i això, el seu pes en minuts i rellevància ha baixat a segona divisió on ha estat la seva temporada més discreta amb només 835 minuts. Ara, des del club, estan convençuts que el retorn a primera és un hàbitat més estimulant per desplegar les capacitats del futbolista i tornar a veure aquell davanter decisiu guanyant l’esquena a les defenses rivals.

Cal recordar que Wu Lei va allargar el seu vincle amb l’Espanyol en l’any del descens i té contracte fins al 2024. Un moviment on va demostrar el seu compromís amb el club i va tallar, de soca-rel els interessos de clubs de la premier que volien aconseguir els seus serveis.

L’Espanyol, amb Wu Lei, és el club més seguit a la Xina, per davant de Real Madrid i Barça
Óscar Mayo
director general executiu de la LaLiga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)