Espanyol

El compromís de Lombi

Mercat. La davantera gallega ha arribat a un acord per ampliar el seu contracte per una temporada més. El seu caràcter i competitivitat seran claus per retornar a primera divisió

L’Espanyol i Anaïr Lomba ’Lombi’ (Pontevedra, 1989) han arribat a un acord per ampliar la vinculació de la jugadora fins a 2022. Serà la sisena temporada de la davantera a la disciplina blanc-i-blava. La gallega va viure una primera etapa entre el 2014 i 2017 i en una segona des del 2020 que s’allargarà, com a mínim, fins al 2022.

La davantera va ser una de les golejadores de l’equip i la seva renovació hi ha un aire romàntic i de sentiment de pertinença amb el club. La futbolista està fent un gran esforç per mantenir-se com a professional pels seus recurrents problemes de genoll que l’obliguen a pautar els entrenaments post partit amb disciplina i paciència. De fet, la gallega estava meditant si penjar les botes després de la darrera temporada pels dolors que pateix després dels enfrontaments. “A vegades necessito dos dies fins a poder tornar a entrenar-me després d’un partit”, revelava fa unes setmanes en una entrevista a Tiempo de Espanyol. Lombi és una professional de caràcter i compromís. Segurament l’última romàntica en un esport que s’està professionalitzant cada vegada més i comença a deixar pas a la mercantilització nua i crua. És el preu que cal pagar per modernitzar el futbol. Però, Anaïr segueix vivint el futbol amb aquella passió infantil. La joia de gaudir d’un esport i de la complicitat quan fa o dona un gol. A més a més, ho fa en un club on s’ha sentit realitzada com a persona i futbolista a 1.250 quilòmetres de la seva Galícia natal. Ha trobat la seva casa blanc-i-blava i aquest és el motor que la fa seguir, però hi ha un altre més important: retornar el seu club a l’elit. “Baixar és una cosa que mai em perdonaré”, rememorava després del descens. Ara té una revàlida a segona i Anaïr és d’aquelles futbolistes que no es rendeix: un exemple dins i fora del terreny de joc com quan entrenava, fa uns anys, als nens de l’Escola RCDE.

Dues baixes més.

D’altra banda, les jugadores Elena Julve i Paula Nicart no seguiran la temporada vinent a l’Espanyol. Julve, que feia quatre temporades que era blanc-i-blava, no ha arribat a una entesa per ampliar el seu contracte i la central, que havia arribat l’estiu passat procedent del València, no ha acceptat l’oferta de renovació presentada i emprendrà una nova aventura professional.

L’Espanyol està fent una autèntica revolució en el seu equip de cara a la pròxima temporada on el seu objectiu és tornar a primera després del descens. Fins ara ja s’ha comunicat un total de 13 baixes i només ha tancat tres fitxatges: Nayadet López, internacional i olímpica amb Xile; Maite Albarrán i Daniela Caracas. El treball a oficines serà intens en les setmanes que venen per construir una plantilla competitiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)