Girona

Aleix García arriba i obre l’aixeta

Girona. El club fa oficial el fitxatge del migcampista, el primer de l’estiu, que arriba lliure i firma fins al 2023

Ha hagut de passar més d’un mes després de la desfeta contra el Rayo en la final del play-off d’ascens i gairebé dues setmanes de pretemporada perquè el Girona anunciï el primer moviment important del primer equip –fins ara només s’havien tancat les renovacions de Juan Carlos i Stuani–. Ahir el club per fi va fer oficial el fitxatge d’Aleix García, que arriba lliure, es converteix en la primera cara nova de la plantilla per a aquesta temporada i firma contracte pels dos pròxims cursos amb un més d’opcional. El migcampista d’Ulldecona viurà així la seva segona etapa al club gironí, després de jugar-hi les dues temporades del club a primera divisió com a cedit pel Manchester City. Aquells dos cursos Aleix García va jugar un total de 51 partits de lliga i va marcar tres gols, en la que va ser la seva primera gran experiència a l’elit amb regularitat, i és que abans només havia participat en quatre partits amb el City i en un amb el Vila-real, el club en el qual es va formar.

El retorn d’Aleix García al Girona es produeix després que el migcampista, de 24 anys, hagi tingut un últim curs mogut. Un cop va deixar el Girona va tenir una bona temporada al Mouscron belga i el curs passat va fitxar pel Dinamo de Bucarest. Allà no va tenir regularitat i en el mercat d’hivern es va incorporar a l’Eibar, on en el tram final del curs passat va disputar un total d’onze partits –cinc de titular– en els quals no va poder ajudar l’equip a evitar el descens.

El d’Ulldecona aportarà talent al centre del camp, una de les zones més importants per a Míchel, i el Girona, que després d’obrir l’aixeta de moviments podria tancar més coses els pròxims dies, confia a recuperar la seva millor versió.

Míchel, satisfet

Només una hora després que el Girona fes oficial el fitxatge d’Aleix García el tècnic Míchel Sánchez va comparèixer en roda de premsa i va valorar l’arribada del migcampista. “La primera impressió és que ens millora l’equip i això és important. És un jugador que dins la nostra idea de joc, per jugar per dins, reuneix totes les condicions per jugar de pivot o interior i ajudar-nos molt. Fem un salt de qualitat amb el fitxatge”, va comentar el tècnic madrileny.

Aleix García Serrano
Ulldecona, 28-06-1997 (24 anys) Alçada: 1,73 m Pes: 68 kg Posició: migcampista
Etapa de formació
Vila-real
20013/14
Vila-real B (2a B) 3 p.
2014/15
Vila-real B (2a B) 7 p.
2014/15
Vila-real (1a) 1 p.
2015/16
Manchester City (sub-21)
2016/17
Manchester City 4 p.
2016/17
M. City (sub-23) 4 p.
2017/18
Girona (1a) 20 p. 1 g.
2018/19
Girona (1a) 31 p. 2 g.
2019/20
Mouscron 23 p. 5 g.
2020/21
Dinamo Bucarest 7 p.
2020/21
Eibar (1a) 11 p.
2021/22
Girona (2a A)
Palmarès:
1 copa de la lliga, 1 Community Shield i 1 supercopa de Catalunya
Internacional:
Sub-17: 5 partits de l’europeu
Sub-21: 1 partit de l’europeu

DOS MÉS UN

La primera impressió és que ens millora l’equip i això és important. Fem un salt de qualitat
Míchel Sánchez
entrenador del girona
El d’Ulldecona torna a Girona amb un contracte per dos anys més un d’opcional
Dins la nostra idea de joc, per jugar per dins, reuneix totes les condicions per jugar de pivot o interior i ajudar-nos molt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)