Espanyol

Empaten i veuen porta, però no esvaeixen dubtes

Espanyol. Raúl de Tomás marca, de cap, el primer gol de la pretemporada blanc-i-blava, contra el Granada, que s’havia avançat en els primers minuts

Granada 1 Espanyol 1

GRANADA:Aarón; Foulquier, Domingos, Torrente, Neva; Monchu, Gonalons, Luis Milla; Soro, Luis Suárez i Machís. També van jugar: Eteki, Jorge Molina, Antonio Puertas, Azeez, Quini, Víctor Díaz, Germán, Isma Ruiz, Antoñin.ESPANYOL:Joan García; Miguel Llanbrich, Calero, Cabrera, Pedrosa; Fran Mérida, Darder; Embarba, Nico Melamed, Wu Lei; Raúl de Tomás. També van jugar: Diego López, Víctor Gómez, Dídac Vilà, David López, Vadillo, Dimata, Lluís López, Vargas, Gori i Melendo.GOLS:0-1 (10’) Domingos. 1-1 (69’) Raúl de Tomás.ÀRBITRE:Luis Mario Villa Alvendiz (andalús). T.G: Fran Mérida, Raúl de Tomás, Gonalons, Luis Milla, Calero, Monchu i Dídac.PÚBLIC:Partit amistós disputat al Marbella Football Center, sense públic.

No va perdre ni va quedar sense marcar, però el partit que va fer l’Espanyol contra el Granada no va acabar de convèncer. S’intueix una idea de joc, una aposta per la pressió avançada i la intensitat, però no és clar que aquests siguin els futbolistes ideals per dur-la a terme a primera divisió. En qualsevol cas, ahir la prova, al Marbella Football Center, amb Vicente Moreno ja incorporat al grup, va acabar en empat i, per fi, l’equip blanc-i-blau va veure porta, gràcies a una acció de Raúl de Tomás. Qui si no?

La cosa, però, va començar ben malament. Molt aviat, un impecable cop de cap del defensa del Granada Domingos, després d’una falta lateral, va superar el jove Joan García, titular inesperat sota els pals de la porteria espanyolista, i va obrir la llauna. El partit va ser, per moments, força dur, com ho demostren les cinc targetes grogues que l’àrbitre va ensenyar durant la primera part. L’Espanyol, sigui com sigui, va marxar al descans perdent per la mínima i sense crear cap oportunitat clara de perill.

La segona part va arrencar amb quatre canvis en l’onze blanc-i-blau i un gol anul·lat a Wu Lei per fora de joc. El Granada no patia per controlar el partit, dominant els espais i la possessió de la pilota, i va estar a punt de tornar a marcar en un parell d’ocasions. Qui ho va fer, però, va ser l’Espanyol, gràcies a un contundent cop de cap de Raúl de Tomás, a centrada de Víctor Gómez des de la banda dreta. Dos futbolistes que haurien de ser protagonistes aquesta temporada en el seu equip i una jugada de llibre, de les de tota la vida.

En l’últim quart del duel hi va haver nombrosos canvis i no va passar res d’important. Divendres, el Cadis serà el rival en el quart amistós.

Signo per no marcar en la pretemporada i guanyar el partit de la primera jornada, contra l’Osasuna
Raúl de Tomás
DAVANTER DE L’ESPANYOL
Hem competit molt bé, aquest és el camí a seguir. No s’ha de recriminar res als jugadors
Dani Pendín
SEGON ENTRENADOR DE L’ESPANYOL

Pinten de blaugrana la Dani Jarque

La façana situada a la zona de taquilles de la ciutat esportiva de l’RCD Espanyol, a Sant Adrià de Besòs, va aparèixer pintada, ahir al matí, amb els colors blaugrana. No és la primera vegada que la Dani Jarque és objecte d’actes vandàlics d’aquesta mena. L’Espanyol, en tot cas, va reaccionar molt ràpidament a la bretolada i durant la tarda d’ahir mateix la façana profanada tornava a estar pintada com abans. El club blanc-i-blau, a més, va enviar un eloqüent missatge des de les xarxes socials: “120 anys dempeus, encara que sàpiga greu als que no pinten res al nostre club. Seguim, periquitos!”

Vicente Moreno s’incorpora a l’estada

Abans del partit, la notícia va ser, sens dubte, la imatge de Vicente Moreno arribant al Marbella Football Center amb l’expedició de l’Espanyol. I és que el tècnic va viatjar des de Barcelona després de superar el coronavirus i de passar la quarantena pertinent. Moreno s’ha perdut les dues primeres setmanes de pretemporada, en les quals l’Espanyol ha caigut en els primers amistosos, contra Las Palmas i el Rayo, amb el segon entrenador, Dani Pendín, a la banqueta. Ahir va dirigir el partit i avui serà en la sessió d’entrenament. No està confirmat quan farà les primeres declaracions.