Espanyol

El protagonista

RDT alça la veu

Deixa clar el seu compromís de lideratge reclamant ambició en el retorn a primera. “Volem lluitar per coses més grans que la permanència”

Raúl De Tomás (Madrid, 1994) és d’aquelles persones que creen animadversió pel seu caràcter esquerp i, fins a cert punt, presumptuós. Un posat superficial que es dilueix en el tracte diari de qui el coneix. Estem en l’època dels estereotips i les etiquetes. Tot es classifica entre bons i dolents. Negre o blanc. Amarg o salat. No hi ha terme mitjà i un futbolista com RDT no podia escapar a aquesta dicotomia del segle XXI. És el que té l’exposició mediàtica, i encara més, en un esport com el futbol. Més enllà de les dèries personals i col·lectives, el golejador blanc-i-blau és un inconformista de mena. Des de ben petit, s’ha anat forjant el seu caràcter marcat pel divorci dels seus pares que tenia 10 anys. El pes d’una família multicultural (el seu pare és d’origen dominicà) és un afegitó més en la configuració del caràcter. Res es fabrica per generació espontània i RDT ha hagut de superar barreres i obstacles que ha forjat el seu caràcter indomable. Una forma de ser que troba la tranquil·litat al costat dels cavalls. Animals d’una càrrega sentimental elevada i que ajuden a canalitzar les emocions. Dins del futbol, RDT és un pura sang. Un cavall de carreres guanyador, amb els seus defectes i virtuts, com qualsevol persona però, en qüestions futbolístiques, és un jugador diferencial. D’aquells que desendollen un partit malgrat, semblar, no ser-hi durant 85 minuts.

El madrileny va arribar en plena crisi esportiva el gener del 2020. Un Espanyol que veia com el descens era real i el director esportiu, Francisco Pérez Rufete, va decidir apostar de manera cega pel golejador a canvi de 20 milions més 2,5 en variables. El davanter sortia del Benfica a la recerca de la felicitat. “En un dia a l’Espanyol ja soc feliç. Tot ha canviat”, deia en la seva presentació. La pandèmia va evitar que marxés del club blanc-i-blau i els seus 23 gols van ser claus per retornar l’entitat catalana a primera. A l’elit, RDT no es conforma, vol més. “Quan vaig arribar aquí estàvem en Primera, després anem cap al descens, però aquí estem una altra vegada. No m’agrada ni vull parlar de permanència, crec que hem de ser guanyadors, intentar optar a alguna cosa més i després, si no ens dona per a més, ho acceptarem. Però volem lluitar per coses més grans que la permanència”, avisava ahir el futbolista després de l’empat contra el Granada en el tercer amistós de pretemporada. Una fase de preparació on l’Espanyol ha encaixat dues derrotes: Las Palmas (0-1) i Rayo (2-0) i només un empat en l’esmentat duel d’ahir contra el Granada. Un partit on RDT es va erigir en el golejador. El punt ha aixecat la veu com qui marca el camí a seguir: el de l’exigència i l’autosuperació. L’Espanyol acaba de pujar a primera, però els blanc-i-blaus no són un equip qualsevol que puja de les catacumbes del futbol per fer una passejada per l’elit. L’Espanyol forma part d’aquest selecte grup i només, un cop del destí, el va ficar en el purgatori de segona. Ara vol aixecar-se amb força i tenir un rol protagonista. Això és el que reclama RDT. Un avís a navegants i un posat on deixa clar el seu compromís de lideratge.

El més car
RDT es va convertir, el gener del 2020, en el fitxatge més car en la història de l’Espanyol. El club va pagar 20 milions al Benfica pel seu traspàs al qual s’ha d’afegir 2.5 milions d’euros en clàusules addicionals. Té contracte fins al 2026.
23
Gols.
Són els que va marcar el davanter l’última temporada amb l’Espanyol. Uns gols que l’ha servit per acabar com a pitxitxi de segona.
14
Gols.
Són els que va fer en el seu últim any sencer a primera divisió amb el Rayo Vallecano (18/19). En mitja temporada amb l’Espanyol (19/20) va fer 4 gols..
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)