Girona

Un doblet d’entrada

El Girona resol amb triomf la segona prova de la pretemporada, que encarrila amb dos gols de Cristhian Stuani al començament (2’ i 11’)

L’Espanyol B supera el domini inicial blanc-i-vermell i marca el 2-1 (24’) en un amistós que els gironins tanquen amb un equip ple de joves i amb el tercer gol, del juvenil Òscar Ureña (83’)

Girona 3 Espanyol B 1

GIRONA:Ortolà; Arnau, Juanpe (Ferraresi, 61’), Bernardo (Ntambue, 78’), Mojica (Artero, 78’); Terrats (Sala, 61’), Gumbau (Diamanka, 61’), Aleix Garcia (Ibrahima, 46’); Dubasin (Gabri, 46’), Samu Saiz (Sylla, 46’) i Stuani (Ureña, 63’).ESPANYOL B:Iker Piedra; Lachevre, Recasens, Miranda, Merchán; Roger Martínez, Mangada; Warrick (Sala, 28’), Julen Álvarez, Moha Ezzarfani i Svensson. (Salguero, Carvalho, Dacosta, Villahermosa, Sandoval, Baquero, Joao).GOLS:1-0 (2’) Stuani. 2-0 (11’) Stuani. 2-1 (24’) Moha Ezzarfani. 3-1 (83’) Ureña.ÀRBITRE:Romero Freixas.T.G.:Terrats (52’), del Girona; Roger Martínez (15’), de l’Espanyol B.T.V.:cap.

La segona prova de pretemporada del Girona va acabar amb victòria. A La Vinya, en família i amb molta calor, el conjunt de Míchel es va imposar a un equip de dues categories per sota –l’Espanyol B competirà a segona RFEF– en un duel que va començar molt desequilibrat però que es va anar igualant i va tenir fases diverses. Va destacar el doblet de Cristhian Stuani, molt inspirat només de començar.

Amb Ortolà jugant el seu primer partit com a porter del Girona, Míchel es va mantenir fidel al 4-3-3 i va situar Arnau Martínez al lateral dret, amb Juanpe i Bernardo de centrals i Mojica a l’esquerra. Al mig, un trio que pot ser perfectament el de la lliga (Terrats de pivot i Gumbau i Aleix Garcia d’interiors), amb Dubasin, Samu Saiz i Stuani al davant. El Girona va començar fort. Com ja havia mostrat al Johan Cruyff, es va proposar fer circular la pilota des del darrere, i en l’arrencada va trobar facilitats. Stuani va marcar l’1-0 en recollir una passada de Samu Saiz. El seu primer xut va rebotar al pal, però ell mateix va recollir el refús i va marcar (2’). En ple domini dels locals, va arribar el 2-0. Aquest cop, amb una connexió entre Gumbau, que va fer la centrada, i Stuani, que, gairebé d’esquena a porteria, hi va posar intuïció i precisió per superar de cap Iker Piedra (11’).

Els gironins van començar tenint molta pilota. En cada sortida de porteria del rival, Míchel demanava a l’equip que exercís una pressió alta. En un servei de córner, Juanpe no va trobar porteria per poc (22’). La voluntat de fer circular la pilota té els seus riscos, i una pèrdua d’Aleix Garcia en camp propi va provocar un contraatac molt ràpid del conjunt de Luis Blanco per la banda dreta que l’exjugador del Mirandés Moha Ezzarfani va convertir en el 2-1 (24’). De mica en mica, l’Espanyol B va trobar el seu terreny, i el domini inicial dels blanc-i-vermells va perdre força. Poc abans del descans, Ortolà va treure el xut de Merchán.

Sylla reapareix

Mamadou Sylla, que no es va ni equipar al Johan Cruyff i que no té el futur clar, va entrar després del descans. Míchel va encaixar el granollerí al davant amb Stuani. Tot i que la primera ocasió de la segona part va ser dels visitants –Ortolà va aturar el xut de Sandoval en una jugada ràpida (48’)–, els gironins van tornar a imposar el domini, sense la contundència de l’arrencada del partit. Bernardo va buscar el gol en un parell de jugades a pilota aturada, primer en una falta (56’) i sobretot en un córner en què la rematada del central colombià va tocar el travesser abans de sortir a fora (70’).

L’anècdota de l’amistós va arribar en un canvi múltiple del Girona, que va fer entrar quatre jugadors però només tres van marxar, perquè Stuani no se’n va adonar. Amb la curiositat que, just després, Gabri va marcar el 3-1 (63’). Les protestes de la banqueta blanc-i-blava van fer reaccionar l’àrbitre, que va anul·lar el gol i va fer marxar Stuani del camp. Més enllà del lapsus, la tanda de quatre canvis va accentuar la presència de futbolistes joves en el conjunt de Míchel.

Amb tres centrals

L’entrenador madrileny va acabar fent proves amb una línia de tres centrals al darrere, formada per Arnau Martínez, Nahuel Ferraresi i Loic Ntambue, amb Gabri i Ureña als carrils. I aquest últim, un dels més joves, va rematar la feina en transformar el 3-1, en recollir una pilota a l’esquerra (83’). Entre la calor i l’allau de canvis, el partit va acabar sense continuïtat ni fluïdesa.

D’ESTRENA

El porter Ortolà debuta i Míchel, que insisteix amb el 4-3-3, prova Arnau de lateral

L’ANÈCDOTA

El Girona, per un lapsus, juga uns minuts amb 12 i fa un gol, que l’àrbitre anul·la

Ferraresi, l’aparició sorprenent

X.M.

Míchel no va fer debutar encara David Juncà, que era a La Vinya i va veure el partit del Girona però que havia acumulat pocs entrenaments amb l’equip. Tampoc van participar en el partit futbolistes com ara Valery Fernández, Jordi Calavera i Jairo, a més dels joves Jona Morilla i Pau Víctor. La gran sorpresa, en canvi, va ser la presència de Nahuel Ferraresi, que s’entrena amb l’equip pendent de trobar destinació. El central veneçolà, que va jugar en el Peralada, és propietat del City i ha estat cedit al Torque, el filial del Porto i el Moreirense. Míchel el va fer entrar en l’última mitja hora, en substitució de Juanpe.

Nahuel Bustos espera l’anunci

X.M.

Qui també era a La Vinya del PGA és Nahuel Bustos. El davanter argentí fins i tot hauria tingut possibilitats de debutar, però el Girona estava pendent de paperassa per anunciar la seva incorporació, que hauria de ser imminent. Després d’un parèntesi al seu país, el futbolista ha tornat a Girona amb l’objectiu de millorar les prestacions que va oferir la temporada passada. En un partit sense públic, a La Vinya hi havia el president del consell d’administració, Pere Guardiola; el president, Delfí Geli, i membres de l’àrea esportiva (encapçalats per Quique Cárcel) i de l’estructura tècnica del filial i del planter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)