Girona

Nahuel Bustos, capítol dos

Girona. El club fa oficial el retorn com a cedit del davanter argentí del Manchester City, que després de l’adaptació del curs passat està obligat a millorar el rendiment sobre la gespa

El Girona ha posat la directa a l’hora de fer oficials els fitxatges que té encarrilats des de fa dies i ahir va ser el torn d’anunciar la incorporació de Nahuel Bustos. El davanter argentí ja feia dies que estava per Girona i fins i tot es va deixar veure en l’amistós de dimecres contra l’Espanyol B per veure els seus companys en acció, i ara ja torna a ser un més de la plantilla. Una plantilla que coneix d’allò més bé, i és que fa només un mes que es va acabar oficialment la seva primera cessió al club de Montilivi. Ara el Girona i el Manchester City han decidit repetir l’operació sense les dificultats que hi va haver l’estiu passat per la implicació del Talleres Córdoba, el club d’origen de Nahuel Bustos, que va haver de participar en una operació que es va tancar minuts abans del tancament del mercat.

La incorporació de Nahuel Bustos segurament no serà la més il·lusionant per als aficionats del Girona, ja que el primer capítol de l’atacant a Montilivi va deixar molt freds els aficionats. Arribava per ser un jugador diferencial després d’una molt bona temporada al Talleres –10 gols en 23 partits a la primera divisió argentina–, però a l’hora de la veritat el seu rendiment va ser molt inferior al que es podia esperar. Entre la lliga i el play-off d’ascens a primera Nahuel Bustos va disputar un total de 33 partits i va marcar dos gols. Les altres dues dianes les va fer contra la Gimnástica Segoviana en una copa en què va ser titular en les quatre eliminatòries. Més enllà de la falta de gol a l’argentí, va costar trobar-li desequilibri i no se’l va veure còmode en un ecosistema que sí que va anar evolucionant amb el pas de les jornades.

Adaptació feta

Tot i aquesta primera experiència no gaire fructífera amb Nahuel Bustos, el Girona ha cregut oportú tornar a apostar per ell. Serà l’oportunitat de l’argentí de redimir-se i demostrar, ara sí, per què el City va invertir uns sis milions d’euros en ell.

La teoria diu que l’argentí sí que hauria de fer un pas endavant, i és que aquest curs partirà amb l’avantatge de tenir el procés d’adaptació més que avançat –els partits més dignes que va fer amb el Girona van ser en el tram final de curs–. Això li ha de permetre fer un pas endavant per intentar convertir-se en una peça important per a Míchel, amb qui partirà de zero.

La dificultat principal, això sí, serà que continuarà tenint com a competència en la punta d’atac Stuani i Mamadou Sylla –si no hi ha cap sorpresa amb el senegalès–, i que fins i tot es podria veure obligat a adaptar-se a l’extrem.

LA FITXA

Nahuel Lautaro Bustos
Córdoba (Argentina) 04-07-1998 (23 anys) Alçada: 1,76 m Posició: Davanter
Etapa de formació
Talleres de Córdoba
Etapa de sènior
2015/16
Talleres (2a) 0 p.
2016/17
Talleres (1a) 35 p. 0 g.
2017/18
Talleres (1a) 0 p.
2018/19
Talleres (1a) 11 p. 5 g.
2018/19
Pachuca (1a) 8 p. 1 g.
2019/20
Talleres (1a) 23 p. 10 g.
2020/21
Girona (2a A) 37 p. 4 g.

Darío Sarmiento el seguirà

El Girona ja fa dies que té molt encarrilada una altra incorporació via Manchester City i només falta ajustar els últims detalls per poder fer oficial l’acord. Es tracta de l’extrem de 18 anys Darío Sarmiento, per qui fa un mes el City va pagar uns cinc milions d’euros a l’Estudiantes argentí que podrien créixer fins a més de deu en cas de complir una sèrie de variables. Sarmiento, encara en edat juvenil, es convertirà, doncs, en una nova aposta del club citizen en el mercat sud-americà que viurà en el Girona la seva primera experiència europea, com ja van fer el curs passat el mateix Nahuel Bustos o Yan Couto. L’argentí, que ha disputat 18 partits a la primera divisió argentina des que va debutar el 2019 i que no ha marcat cap gol, ocuparà juntament amb Nahuel Bustos les dues places d’extracomunitaris que pot tenir el Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)