Girona

Darío Sarmiento, joventut i verticalitat per a l’atac

Per polir. El Girona rep la cessió per part del Manchester City de l’extrem argentí, de només 18 anys. L’atacant, el quart a arribar, encetarà com a gironí la seva primera experiència a Europa

El Girona va fer oficial l’arribada de l’extrem Darío Sarmiento en qualitat de cedit pel Manchester City. El futbolista argentí és la quarta nova cara de la plantilla per a la temporada 2021/22 després dels fitxatges de Aleix Garcia, David Juncà i Nahuel Bustos, també cedit pel club citizen. Sarmiento va néixer el 29 de març del 2003 a la localitat de Florencio Varela, una ciutat al sud de Buenos Aires, i es va formar a les categories inferiors de l’Estudiantes. De fet, a només setze anys, el flamant nou jugador del Girona ja va debutar amb el primer equip de La Plata i es va convertir en el segon futbolista més jove a fer-ho en tota la història de l’entitat. Amb el primer equip, el jugador de 18 anys va jugar divuit enfrontaments a la màxima categoria del futbol argentí i també va disputar quatre partits de copa.

Darío Sarmiento, internacional en les categories inferiors de la selecció d’Argentina, va ser traspassat el passat abril al City per uns cinc milions d’euros, pocs mesos després que el seu club el renovés fins al desembre del 2021. D’aquesta manera, el futbolista va deixar una important quantitat econòmica a l’Estudiantes de la Plata abans d’iniciar el somni de jugar en el futbol europeu. La primera aturada pel jove extrem serà el Girona, club que acollirà una de les perles del panorama sud-americà per tal d’ajudar-lo en la seva projecció futbolística i personal.

Sarmiento és un jugador d’habilitat amb la pilota als peus, de molta velocitat, verticalitat i profunditat que sempre intenta encarar i driblar els seus marcadors. Tot i que la seva posició natural és enganxat a la banda –pot jugar per la dreta de l’atac, però també per l’esquerra–, també pot fer-ho com a segona punta acompanyant una referència.

Un perfil interessant

Tot i que necessitarà un període d’adaptació evident, perquè és la seva primera experiència fora de casa i del futbol argentí, Darío Sarmiento pot aportar revolucions i electricitat a l’atac del Girona. Per a Míchel Sánchez, el nou tècnic de l’equip blanc-i-vermell, la figura dels extrems en el seu dibuix 4-3-3 és molt important i en els seus anteriors equips sempre ha disposat de perfils amples i verticals que han donat a la seva proposta mecanismes i solucions per ser ofensius. Per polir, però ja amb una bagatge al futbol professional, Sarmiento intentarà aprofitar la cessió al Girona per fer-se un nom al Vell Continent i, de retruc, ajudar el club blanc-i-vermell a assolir els objectius fixats per al nou curs.

El futbolista arriba fins al pròxim 30 de juny i es posarà immediatament a les ordres del seu tècnic per començar la seva particular pretemporada. Tot i que és complicat, l’extrem podria tenir minuts en el duel de diumenge contra el Llagostera a l’estadi Palamós-Costa Brava.

PRECOCITAT

A setze anys es va convertir en el segon jugador més jove a debutar amb l’Estudiantes

EL BAGATGE

L’atacant ha jugat divuit partits a la primera divisió argentina i quatre més en la copa

EN EL 4-3-3

La figura d’un extrem de l’estil de Darío Sarmiento és clau en la proposta de Míchel Sánchez

LA FITXA

Darío Ariel Sarmiento
Florencio Varela (Argentina) 29-03-2003 (18 anys) Alçada: 1,67 m Posició: extrem
Etapa de formació
Estudiantes
Etapa de sènior
2019/20
Estudiantes (1a) 7 p.
2020/21
Estudiantes (1a) 11 p.
2021
Estudiantes (1a) 4 p.
2021
Girona (2a A) ?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)