Girona

Un altre Nahuel

Reivindicació. L’argentí té el convenciment que farà un pas endavant, després d’una temporada molt discreta al Girona, i que la idea de Míchel el beneficiarà

Marcar en un amistós té un punt anecdòtic, però el bonic gol que va fer Nahuel Bustos a Palamós, en els seus primers minuts de pretemporada, reforça l’aire de reivindicació amb què ha tornat el davanter argentí. “Ja és diferent. És començar amb el peu dret, poder marcar i tenir bones sensacions”, explicava en la seva segona presentació en deu mesos a Montilivi. La temporada passada, Bustos va arribar tard, li va costar adaptar-se i va acabar amb uns números molt pobres (dos gols en la lliga i dos més en la copa), molt lluny de les expectatives. “És obvi que no va ser la temporada desitjada. I aquest és un altre dels motius per tornar a ser aquí”, assenyalava ahir.

Cedit pel Manchester City fins al juny, el davanter de 23 anys assegura que ha tornat amb tot el convenciment a Girona, malgrat la mala experiència del curs anterior: “No va ser tan difícil de convèncer-me per tornar. Aquí, des del primer dia, em van tractar de la millor manera i em van fer sentir a casa. A més, vull aportar el meu gra de sorra per poder assolir l’objectiu que tenim.” N’hi ha que ho diuen amb la boca petita i altres que no s’hi atreveixen, però Nahuel sí: “És clar que l’objectiu nostre és l’ascens. I crec que estem preparats per aconseguir-ho. A títol individual, vull demostrar el que soc capaç de fer, però sempre posant el grup al davant.”

Bustos va deixar clara en la presentació la voluntat de millora després d’una primera experiència fora del futbol argentí que no va sortir com hauria desitjat. “Crec que el futbol canvia. La motivació sempre hi va ser, des del primer dia, però vull revertir les coses. La temporada que va passar la vaig prendre com un període d’adaptació. No em va tocar jugar gaire, però m’enduc la part positiva, d’aprendre i estar en un grup maco. Aquest any ja seria per poder demostrar per què hi som.”

Més pilotes a dalt

Després dels gols de Nahuel i Stuani, Míchel destacava el nivell dels davanters i la intenció d’assortir-los de pilotes. L’argentí creu que l’ha de beneficiar la proposta del tècnic madrileny: “Míchel té una manera de jugar diferent de la que teníem la temporada passada. Crec que per al davanter és molt més fàcil perquè la pilota arribarà. S’haurà d’aportar el millor i haurem de ser eficaços a l’hora de definir.” Què li demana Míchel? “Hem parlat i m’ha quedat clar que el grup és al davant. Individualment, vol que marqui ruptures als espais, que pressioni, que jugui bé... Treballarem per aconseguir-ho”, diu Nahuel, encantat de tenir a la davantera un company com Stuani: “Per a nosaltres és fonamental, és el guia. Té una experiència que ens ajuda i ens fa veure la manera més fàcil per tirar endavant els partits. Com a jugador tots sabem com és, i com a persona és encara millor. Ens ajuda molt, a mi i a tots els joves.”

PROTAGONISTA

És obvi que l’anterior no va ser la temporada desitjada, i és un dels motius per tornar. L’altre és que aquí m’han fet sentir com a casa
L’objectiu nostre és l’ascens. Jo vull demostrar el que soc capaç de fer, però sempre posant el grup al davant
Nahuel Bustos
Míchel té una manera de jugar diferent de la de l’any passat. Crec que per al davanter és molt més fàcil perquè la pilota arribarà

Diamanka, assenyalat

X.M.

Més enllà dels gols de Bustos i Stuani, l’amistós contra el Costa Brava va deixar un altre detall. Míchel va tornar a utilitzar un grapat de futbolistes joves i va prescindir de Pape Diamanka, que estava convocat i equipat però no va tenir ni un minut. Un missatge cap al senegalès, un dels futbolistes de qui el Girona compta poder desprendre’s. El club necessita alliberar massa salarial per poder fer més fitxatges. Qui també té la porta tancada de l’equip és Joaquín Zeballos, amb l’afegit que el davanter uruguaià és extracomunitari i que l’equip té les places cobertes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)