Girona

La porta costa molt d’obrir

Girona. Les sortides, imprescindibles per fer més fitxatges, s’estan encallant. Zeballos ha de marxar segur i Pape Diamanka sap que el club tampoc el veu en la plantilla de Míchel

El Girona té assumit des de fa setmanes que les sortides d’alguns futbolistes amb contracte són molt necessàries, i ara que ha pogut lligar els primers fitxatges, sap que per poder satisfer Míchel amb més incorporacions és imprescindible obrir la porta de sortida. El fet és que han anat passant els dies i, en un mercat lent i de pocs recursos, el club té problemes per desprendre’s de futbolistes. Ni tan sols amb els que tenen la sortida cantada, com Joaquín Zeballos, no troba facilitats el Girona, que ha d’accelerar la llista de baixes.

El club no compta de cap manera que Zeballos sigui a la plantilla de Míchel, entre altres coses perquè és extracomunitari i el Girona té les places cobertes amb Nahuel Bustos i Darío Sarmiento. El davanter uruguaià, després d’un pas discretíssim per segona B amb el Barça B, té contracte a Montilivi fins al 2024 i pocs pretendents, però haurà de sortir com sigui. També han ensenyat la porta de sortida a Pape Diamanka, que ja no va ni jugar a Palamós. A diferència d’altres futbolistes susceptibles de marxar, que aniran en funció del mercat, amb Diamanka el club no hi compta. El problema és que té un sou alt i la cessió a Albacete tampoc el va revalorar. Amb contracte fins al juny, i si no apareix una proposta satisfactòria per a tothom, el club haurà de valorar si explora un acord per a la rescissió (pagant, és clar) o bé si li troba una destinació, encara que sigui amb una cessió pagant-li un percentatge de la fitxa, com ja va passar el curs passat.

En la rampa de sortida, també hi ha Johan Mojica, amb propostes de diversos clubs –l’Elx el vol repescar– però sense que cap hagi acabat de fer el pas, jugant probablement amb el temps i el grau de paciència a Montilivi. De fet, condicionat com està el club pel límit salarial –en pateix l’afectació també el filial–, el ventall de jugadors susceptibles d’acabar marxant és ampli, en funció de les propostes que arribin i del que el club hagi pogut alliberar.

HA DE SORTIR

Zeballos, amb contracte fins al juny del 2024, és extracomunitari i no té lloc a l’equip

AMB DIAMANKA

S’ha de valorar una cessió pagant part de la fitxa o explorar un acord per a la rescissió

TEMPS I OFERTES

Mojica encapçala una llista de candidats a marxar que va en funció del mercat

Ferraresi, en una estada amb menys joves

X.M.

Sense l’estada a Manchester habitual abans de la pandèmia, el Girona ha treballat des del primer dia a La Vinya. A partir d’avui, l’equip no només s’entrenarà a les instal·lacions del PGA, sinó que també s’allotjarà a La Vida, un dels hotels del resort. Serà una breu estada de quatre dies, fins dissabte, abans d’anar a jugar a Tarragona. A més dels jugadors del primer equip –Bueno, lesionat, no hi és–, hi ha futbolistes joves, però menys que en l’arrencada. De fet, un dels més actius en els primers partits, l’extrem de 21 anys Jonathan Dubasin, se’n va cedit al Logroñés (1a FEF). Les dificultats amb el límit salarial afecten també al filial. Els joves citats a l’estada són Jona Morilla, Gabri, Ureña, Pau Victor i Artero, a més d’Arnau i Terrats, en dinàmica del primer equip. També s’hi manté Nahuel Ferraresi, que s’entrena amb l’equip pendent de trobar destinació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)