Espanyol

Durán: “La injecció de LaLiga no és cap rescat”

Mercat. “Els criteris són coherents i beneficiarà a tots els clubs”, diu el CEO blanc-i-blau que confirma que la patronal del futbol “feia mesos” que s’estava treballant en aquest pla financer

La injecció de capital de 2.700 milions que ha de rebre la lliga en les setmanes vinents també ha format part de l’actualitat de l’Espanyol. Encara caldrà veure com s’executa aquesta nova normativa i com afecta el límit salarial de l’entitat que, en aquests moments, està a zero. “Fa temps que la lliga està treballant i no sabem la lletra petita de tots els detalls i com ens afectarà en el límit als equips. Però esperem que sigui un impuls per la lliga i que els equips puguem fer moltes coses”, ha dit el conseller delegat, José María Durán, durant el transcurs de la presentació de Sergi Gómez com a nou jugador de l’Espanyol. Els clubs ja sabien, des de fa mesos, que LaLiga estava treballant en aquesta injecció de capital. Avui tot l’operatiu passa per la comissió de la lliga i, en principi, s’haurà d’aprovar el 12 d’agost en l’assemblea. “Els criteris són coherents i beneficiarà a tots els clubs. Tenim molta informació, però cal esperar”, ha dit en prudència el mandatari blanc-i-blau. En tot cas, el club, coneixedor d’aquesta situació s’ha mantingut conservador en els seus moviments de mercat i només ha inscrit un futbolista fins ara. “No és cap rescat, és una operació per enfortir les finances dels clubs i que van més enllà de la situació dels clubs”, ha puntualitzat durant.

El director esportiu, Francisco Joaquín Pérez Rufete ha parlat del perfil conservador del club fins ara.”La situació del mercat, aquest any, ens ha fet que les coses no vagin com volíem per un tema d’inscripció. Si això succeeix (injecció de capital de la lliga) veurem què passa i quants diners tindrà l’àrea esportiva”, ha dit el mandatari esportiu que ha afegit: “Sabíem d’aquesta situació i quan arribi a l’àrea esportiva ja veurem què passa. La nostra planificació no ha canviat, però hi ha dies de dificultat. Si tens un jugador i no els pots inscriure, ja ho vam afrontar l’any passat amb un jugador (Keidi Bare) i no és el mateix amb 4. Si això ens pots obrir el límit doncs canviarem plantejaments”.

Mercat.

Ara l’Espanyol segueix en plena ebullició del mercat de fitxatges. La prioritat és buscar un mig defensiu. Una posició on David López està jugant després del fitxatge de Sergi Gómez que ha poblat la nòmina de centrals. “Sortides en defensa? La prendrem més endavant depenent de com vagi el mercat- Ara tenim quatre centrals i David està jugant de sis. Hem de veure què fem i com acaba el mercat. Treballem en la línia de poder incorporar i, si és així, hauríem de treballar amb una sortida”. En aquest sentit, la sortida apunta a Lluís López o Fernando Calero. Però ara l’actualitat del mercat està en els noms de Matías Vargas, a qui el club busca una sortida per tenir minuts i recuperar el protagonisme perdut. “Mati és un futbolista que necessita minuts. Ja ho he parlat amb ell i sap quina és la postura del tècnic. No és bo que perdi un altre any, ni per ell ni pel club”. I l’altre nom, és Adrià Pedrosa, l’Esportiu ja va avançar el passat 18 de juny, que el lateral de Castelldefels era la venda que contemplava l’entitat per accelerar en el mercat d’incorporacions. “No hem rebut cap oferta formal per Pedrosa. Els clubs ja saben quin és el nostre plantejament. S’ha interessat per ell, és normal després de l’Europeu, però no hi ha res. El preu de venda el fixarà l’Espanyol. De moment no s’ha arribat a plantejar una situació de venda”, ha dit Rufete. En tot cas, la situació del lateral podria canviar ara amb la injecció econòmica de la lliga i que flexibilitzarà els límits salarials dels clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)