Girona

Oxigen per a tothom

Un altre escenari. L’acord de LaLiga amb un fons que injectarà 2.700 milions aporta solucions a clubs collats com el Girona, tot i que només poden destinar un 15% del que rebin a apujar el límit salarial

L’aportació de 2.700 milions d’euros a LaLiga procedent del fons d’inversió CVC, validada per la comissió delegada i pendent de l’aprovació de l’assemblea, obre un nou escenari en un context delicat per a la gran majoria de clubs de primera i segona A. LaLiga repartira el 90% (2.430 milions) de la injecció als clubs, i reservarà 100 milions per al futbol femení i el no professional. Per al repartiment, la fórmula serà similar a la dels drets audiovisuals. Els fons es transferiran a partir de préstecs tous a 40 anys –el termini de tan llarga durada és un dels focus de debat de l’acord– i, amb voluntat finalista, una de les condicions és que la majoria de diners s’han de destinar a infraestructures, desenvolupament de la marca i innovació. A curt termini, però, també hi ha espai per agafar oxigen en el límit salarial, al qual poden destinar un 15% del que rebin. El fons d’inversió, fundat pel banc nord-americà Citibank, té experiència en la fórmula 1 i en la lliga italiana. “Aquest acord estratègic revolucionarà el model de gestió dels clubs i farà molt més atractiva i excitant la competició”, valorava Tebas.

A curt termini

D’entrada, la injecció de diners ajudarà el Girona, un dels clubs que tenien excedit el límit salarial i que l’havia de corregir. Ja va fer alguna primera operació que l’ajudava, com la rebaixa substancial del sou de Stuani a canvi d’allargar-li el contracte, però no n’hi havia prou. Els diners provinents del fons alleujaran el club i provocaran un canvi d’escenari, tot i que el marc és general per a tots els clubs. Cada entitat, això sí, podrà decidir si aprofita aquest marge extra en una sola temporada, en dues o en tres. En el repartiment, es tindran en compte els ingressos per drets audiovisuals de les últimes set temporades, fet que dona avantatge al Girona (amb dos cursos a primera) respecte als que no han trepitjat l’elit.

La ciutat esportiva

A part del 15% que poden destinar a la massa salarial, un altre 15% pot anar a refinançar deute i compensar pèrdues per la Covid. La part grossa del pastís, el 70%, s’ha de destinar al desenvolupament d’infraestructures, a més de conceptes com desenvolupament de marca, innovació i tecnologia o desenvolupament de continguts en plataformes digitals i xarxes socials. En aquest punt, ha de tornar a prendre força la possibilitat de construir una ciutat esportiva, que ha estat destacada sempre pels propietaris com un dels pilars del projecte però en què fins ara no s’ha fet cap pas ferm. El Girona ha de preparar un pla de desenvolupament, que haurà de validar LaLiga, per justificar els diners que preveu rebre del fons.

EL MÉS IMMINENT

A curt termini, la injecció ajudarà el Girona a corregir l’excés en el límit salarial

A LLARG TERMINI

El 70% és per a infraestructures, cosa que hauria de reactivar la ciutat esportiva

DESENVOLUPAMENT

El club haurà de preparar un pla que justifiqui els diners que preveu rebre del fons
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)