Espanyol

La gran decisió del mercat

Espanyol. Disposarà de 13 milions d’euros per eixamplar el seu límit salarial després de la injecció econòmica de LaLiga. El club pot fraccionar aquesta quantitat en els pròxims tres anys

L’Espanyol rebrà al voltant d’uns 90 milions d’euros si s’aprova, en l’assemblea del 12 d’agost, la injecció de capital negociada per LaLiga amb el fons d’inversió CVC. L’empresa posarà 2.700 milions d’euros a canvi d’un 10% del negoci d’explotació dels drets audiovisuals de LaLiga. D’aquests 90 milions, un 15% seran per refinançar deute contret a causa de la Covid-19. El gruix, un 70%, a infraestructures i desenvolupament de nous negocis. És la part més important perquè LaLiga considera que aquestes inversions són les que poden marcar el creixement a mitjà i llarg termini del futbol estatal, atès que l’explotació audiovisual comença a tocar sostre amb l’actual model de comercialització i cal explorar nous escenari per amplificar la marca de LaLiga. I, per últim, queda un altre 15% per millorar el límit salarial. Els clubs tindran l’opció de fraccionar-la en tres temporades i l’Espanyol disposarà d’uns 13 milions d’euros.

La gran decisió és ara saber què farà l’entitat i com es gastarà aquests diners. Pot fer una inversió única en aquesta primera temporada o bé esperar-se i guardar aquest roc a la faixa. Ara mateix, l’entitat catalana té cobert el seu límit salarial. El més urgent és l’operació sortida. Té cobertes totes les fitxes federatives i la marxa de jugadors permetria incorporar nous futbolistes. Ara mateix, l’entitat només ha fet un únic fitxatge: Sergi Gómez.

Més enllà d’aquesta urgència, la injecció de diners podria flexibilitzar la necessitat del club de vendre algun dels seus millors actius per reforçar l’equip. En el punt de mira hi havia Adrià Pedrosa com a venda a fer per desbloquejar l’arribada de fitxatges. Ara, amb aquest canvi de fotografia, l’Espanyol no té aquesta necessitat i podrà retenir el lateral i, en l’hipotètic cas de traspàs, podria demanar més diners per la seva nova posició de força.

En tot cas, els dirigents de l’entitat blanc-i-blava hauran de pensar què fer amb aquests diners, com gestionar-los de la manera més eficient i efectiva en el retorn a primera després d’un últim curs difícil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)