Un Girona tendre i estèril

L’equip encaixa la primera derrota tres nits abans del tancament del mercat que ha d’aclarir les incògnites d’un grup verd i amb mancances

Els gironins remen molt per refer-se d’un inici pèssim i, just després de l’1-1 de Bustos, reben el segon per un rebot

Ponferradina 2 Girona 1

GOLS:1-0 (3’) Yuri. 1-1 (83’) Nahuel Bustos. 2-1 (86’) Dani Ojeda.ÀRBITRE:Pulido Santana (col·legi canari).VAR:Varón Aceitón (col·legi balear).Targetes grogues:a Agus Medina (23’), Erik Morán (26’), Naranjo (53’), Iván (60’), Kuki Zalazar (90’) i Ríos Reina (93’), de la Ponferradina i a Juanpe (34’), Stuani (74’), Nahuel Bustos (93’) i Juncà (96’), del Girona.Targetes vermelles:Cap.PÚBLIC:3.397 espectadors a El Toralín de Ponferrada. LOCAL: Amir Iván
Ureña (77’) Stuani
RESTA DE CONVOCATS: Ortolà (p.), Calavera, Darío, Loïc, Gumbau, Artero i Castroviejo

Tres nits abans del tancament d’un mercat lent i amb els moviments hipotecats per les limitacions, el Girona tenia una prova exigent que va acabar amb la primera derrota del curs. Falten coses i comença a faltar temps. Massa avesat en els últims mercats a anar a última hora, s’haurà d’intentar afinar abans de dimarts a la nit per completar una plantilla tendra, curta i amb mancances, que mostra valentia i atreviment però que encara està un pèl verda i amb incògnites. Més valdrà que Míchel tingui clar, d’una vegada, quines són les peces definitives per anar construint el Girona que vol.

Després d’activar l’atac amb la seva entrada al camp contra el Las Palmas, Álex Baena i Gabri Martínez van entrar en l’onze inicial. No li feia res a Míchel, mentre espera reforços, que Gabri estigui encara en edat juvenil. L’aposta del madrileny va tenir com a afectat no només un extrem, Darío Sarmiento, sinó també el migcampista més experimentat, Gumbau. Samu Saiz, amb l’etiqueta de “cas especial” amb el mercat obert penjada pel mateix tècnic, va centrar la posició. Tot plegat dibuixava un plantejament atrevit i carregat de talent al camp, en un 4-2-3-1. El partit, però, no podia començar pitjor per a un equip que volia la pilota i que no la va ensumar fins que l’etern Yuri, superats encara no tres minuts, va marcar el primer gol que rebia el conjunt gironí aquest curs. Ríos Reina va trobar una autopista per l’esquerra i va assistir el brasiler. El gol va trastocar un Girona espès en l’arrencada. Van trigar uns quants minuts a asserenar-se una mica els blanc-i-vermells, desorganitzats i precipitats en la pressió. Yuri va voler sorprendre de vaselina Juan Carlos després de guanyar amb el cos la lluita amb Jairo.

Superat el col·lapse inicial, el Girona va començar a guanyar possessió. Apareixia Baena, amb més perfil d’associar-se cap a dins i buscar passades que no de tenir profunditat per banda. Samu Saiz les volia totes, però no li’n sortia cap. Stuani tampoc arribava a les accions de rematada, i quan estava a punt, va aparèixer el central Copete, que també va actuar bé al límit davant Gabri. La primera rematada de Stuani, a la mitja volta, va ser innocent (27’). Els de Míchel anaven intensificant el domini de la pilota, però no pas el de la situació. Perquè, quan la perdien, la Ponferradina trobava molta facilitat per progressar. Ningú frenava les transicions dels del Bierzo, que haurien pogut deixar pràcticament liquidat el partit, primer en un contraatac de manual (24’) i més tard en una altra ocasió de Yuri, que va perdonar (39’). El Girona es mostrava tou quan havia de recular. I amb la pilota, per més que l’acaparés, li faltava profunditat i malícia. L’equip va tancar la primera part amb un 64% de possessió de pilota, però el perill que van crear els uns i els altres no tenia res a veure.

El Girona va intensificar el domini, però li costava fer treballar el porter Amir. La primera ocasió va trigar 53 minuts a arribar, en un córner rematat per Juanpe. L’equip de Míchel va començar a generar córners i faltes. Superada una hora de partit, el tècnic va fer entrar Nahuel Bustos per Gabri. L’argentí va assistir Stuani, que en va tenir una de clamorosa que no va saber ajustar (64’). L’uruguaià, que no acabava d’estar fi, va fer una altra rematada després de perdre angle (72’). A l’altre costat, Saverio va generar dues ocasions en un minut. El triple canvi de Míchel va deixar Darío Sarmiento i Gumbau sense minuts.

La bogeria

Samu Saiz va buscar l’empat amb un xut amb molt mala bava que Amir va escopir. I, just després, el madrileny va fer una passada a l’espai de les que agraden a Nahuel Bustos, que va arribar davant el porter, va amagar el xut i va marcar a porta buida. El problema és que tota la feina feta per refer el mal inici va quedar esvaïda de seguida. Amb mala fortuna, perquè un xut de lluny d’Ojeda es va enverinar quan Juanpe la va desviar (86’). És clar que tot venia d’una mala sortida de pilota. En un final ple de tensió, el Girona ho va provar però no se’n va sortir.

DE CULS

El Girona no la flaira en l’inici i Yuri li trenca la imbatibilitat en el tercer minut

FINS AL DESCANS

L’equip té un domini estèril, pateix en les transicions i per poc no rep el 2-0

LA SEGONA PART

Stuani en té una de clara, però és Nahuel, assistit per Samu, qui troba l’empat

DE SEGUIDA

Juanpe desvia un xut de lluny de Dani Ojeda (86’) i els gironins han de marxar de buit

MINUT A MINUT

3’ Ríos Reina arriba fins a la línia de fons i fa una centrada que Yuri remata amb el cap, i fa passar la pilota entre Juan Carlos i Bernardo (1-0).
24’ La pilota arriba a dins de l’àrea a Espiau, que cedeix a la frontal per a Ojeda. La rematada de l’extrem l’atura sense problemes Juan Carlos.
27’ Bernardo intenta fer bo un refús defensiu, pentina amb el cap la pilota i fa una assistència a Stuani. L’ariet es regira i prova un xut que acaba tou a les mans d’Amir.
32’ Centrada de Ríos Reina amb la dreta i rematada amb el cap d’Iván a les mans de Juan Carlos. 39’ Nova arribada local. José Naranjo torna a arribar amb profunditat, retalla Arnau i cedeix cap a Yuri, que remata als núvols ben sol.
53’ Córner servit per Samu, que remata amb la planta del peu Juanpe i obliga a estirar-se Amir, que atura la pilota.
64’ Bona ocasió del Girona. Baena fa arribar la pilota a Nahuel, que cedeix a Stuani. L’uruguaià fa un xut encreuat, però Amir bloca bé la pilota.
72’ Assistència de Samu Saiz a l’espai tal com li ve, però Stuani no fa bé el primer toc i prova un xut encreuat que Amir refusa amb una mà.
83’ Samu rep entre línies, es regira i fa una assistència molt bona cap a Nahuel, que dribla Amir i fa l’empat amb un xut encreuat (1-1).
86’ Ojeda rep a la zona de tres quarts després d’una mala sortida del Girona i prova un xut que després de tocar Juanpe acaba en gol (2-1).