Girona

Precedents frenètics

El Girona, com la majoria dels clubs professionals, esgota les seves opcions de mercat per apuntalar la plantilla. Molts, i els gironins en són també un exemple, fitxen o donen sortida a futbolistes tocada l’hora límit, ja de matinada, enganxant-se els dits en alguna ocasió. Els blanc-i-vermells solen aprofitar el darrer dia del mercat per confirmar diversos moviments i el curs passat, empès per la falta de temps a l’hora de planificar una de les dramàtiques plantofades que ha rebut en forma de no ascens, la direcció esportiva comandada per Quique Cárcel va fer fins a set moviments en la plantilla dirigida llavors per Francisco Rodríguez, que va contemplar en primera persona des de les oficines del club com arribaven Nahuel Bustos, Yoel Bárcenas i Cristóforo, i deien adeu Alcalá, Àlex Granell, Jairo i Zeballos, els dos últims com a cedits. La voràgine que es va viure pels passadissos de Montilivi el darrer dia del mercat del curs passat va ser de les recordades, com en anteriors èpoques, quan el club habilitava la sala de premsa als periodistes fins ben entrada la matinada per explicar les operacions acabades de sortir del forn.

Calle, passat de cocció

En la història del Girona a LaLiga encara hi ha un precedent de l’últim dia de mercat que no obliden els aficionats. I és que, el club va anunciar la incorporació d’Antonio Calle procedent del Nàstic al llindar de les 12 de la nit, en teoria, després que el davanter quedés lliure del conjunt grana. En la relació de noves altes de l’ens no constava el moviment que havien oficialitzat els blanc-i-vermells, un fet que va aixecar les sospites, confirmades després d’un estira-i-arronsa amb l’estament organitzador i la comissió delegada que va durar quinze dies. Calle va haver d’esperar-se fins al gener per poder debutar amb el Girona, en un cas que va aixecar polseguera i que va condicionar l’inici del curs de l’equip.

En cinc ocasions, l’entitat de Montilivi no va fer cap fitxatge d’un futbolista el darrer dia, alguna vegada per la impossibilitat de tancar l’operació per falta de recursos, o d’altres per haver fet la feina de manera anticipada.

L’ÚLTIM DIA DEL MERCAT ESTIVAL DEL GIRONA A LALIGA

Curs 2008/09
Cap moviment
Curs 2009/10
ALTES
Javier Almirón Alavés
Brian Sarmiento Racing, cedit
Antonio Calle* Nàstic
BAIXES
Ibusuki Hiroshi Madrid B (cedit)
Curs 2010/11
BAIXES
Walid Cherfa rescissió
Curs 2011/12
ALTES
Ferran Corominas Espanyol
Curs 2012/13
ALTES
C.Urbistondo ‘Txiki’ Cartagena
Curs 2013/14
Cap moviment
Curs 2014/15
Cap moviment
Curs 2015/16
Cap moviment
Curs 2016/17
ALTES
Juan Cámara Barça B, cedit
BAIXES
Javi Álamo rescissió
Curs 2017/18
ALTES
Michael Olunga G. Zhicheng
David Timor Leganés
Christian Kjetil Haug City, cedit
Curs 2018/19
ALTES
Douglas Luiz City, cedit
BAIXES
David Timor traspàs
Curs 2019/20
ALTES
Brian Oliván Cadis
Asier Riesgo Eibar
BAIXES
Yassine Bounou cessió
‘Choco’ Lozano cessió
Curs 2020/21
ALTES
Nahuel Bustos City, cedit
Yoel Bárcenas Tijuana, cedit
Sebas Cristóforo Fiorentina
BAIXES
Pedro Alcalá rescissió
Jairo Izquierdo cessió
Joaquín Zeballos cessió
Àlex Granell rescissió
*El Girona va anunciar el fitxatge del futbolista però no el va inscriure abans de les 12 de la nit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)