Girona

Una sacsejada amb sorpresa

El Girona rescindeix l’últim dia de mercat el contracte de Gerard Gumbau, que torna a primera captat per l’Elx

El club deixa marge salarial per lligar un jugador lliure, amb Borja García com a prioritat

L’esbojarrat últim dia del mercat d’estiu de la temporada 2020/21, el Girona va perdre el capità i un dels referents dels últims anys, Àlex Granell. Un curs més tard, i també just abans d’abaixar la persiana, era un altre migcampista gironí, un dels futbolistes amb pes en el vestidor, qui deixava per sorpresa l’equip. Gerard Gumbau, que havia tornat al club en què es va formar amb ganes de tornar-lo a l’elit, va tancar de manera sobtada l’etapa de blanc-i-vermell. La sortida de Gumbau, que torna a primera un cop tancat un acord amb l’Elx per dues temporades, va ser el moviment més impactant d’un altre mercat de perfil baix a Montilivi. Hores abans del tancament, el club va confirmar el retorn de Pablo Moreno, va tancar l’acord de renovació amb Ibrahima Kébé, ja membre de ple dret del primer equip, i va deixar marge en la massa salarial per apuntalar la línia ofensiva amb una altra incorporació, que un cop tancat el mercat només podrà ser d’un futbolista lliure, tal com fa un any va succeir amb Mamadou Sylla.

Dos anys a l’Elx

Amb 26 anys, Gerard Gumbau era un dels jugadors més consolidats a Montilivi i el més veterà d’un mig del camp molt jove. Fitxat del Leganés després del descens del Girona a segona A, el de Campllong tenia un salari alt que el club, molt collat pel límit salarial, aspirava a retallar. Era un dels homes que més interès havien atret d’altres equips i, tot i que la seva voluntat inicial era quedar-se, finalment va veure bé la proposta de l’Elx, que li permet tornar a primera. El futbolista format al planter tanca una etapa de 89 partits en dues temporades (i els primers partits de la tercera) de molta continuïtat a l’equip. Míchel el va fer jugar de titular en les dues primeres jornades, però dissabte passat a Ponferrada el va mantenir tot el partit a la banqueta. Gumbau ha firmat un contracte per dues temporades amb l’Elx.

L’escenari desitjat

Que el Girona només pugui acudir al mercat de jugadors lliures podria ser dramàtic, però en els últims minuts de mercat el club va rebre la notícia que més desitjava, ja que Borja García va rescindir el seu contracte amb l’Osca, una opció que semblava complicadíssima tenint en compte que fa només un any el club aragonès va pagar més de dos milions al Girona pel mitjapunta madrileny. Aquest canvi en la situació de Borja el converteix en l’objectiu número u de la direcció esportiva, i ara mateix sembla impossible que se li escapi al Girona, ja que el mateix futbolista té moltes ganes de tornar a Montilivi i iniciar una segona etapa al club.

Un cop lliure el Girona pot tancar el fitxatge del madrileny quan vulgui. La seva arribada suposaria sumar un jugador més amb talent a la línia de tres quarts. No és el desig principal de Míchel, que volia un atacant de més profunditat, però una oportunitat així no es pot deixar escapar, i cal recordar que el tècnic madrileny va ser l’entrenador que va decidir fitxar Borja García per l’Osca. A més, el madrileny és un dels futbolistes amb més partits jugats al conjunt blanc-i-vermell, després de sumar 192 partits en les cinc temporades que va estar al Girona entre el 2015 i el 2020.

Aday, sense pressa

El Girona també té pendent la possibilitat de fer lloc a Aday Benítez. Primer capità la temporada passada, el de Sentmenat va acabar el contracte el 30 de juny. I com a futbolista lliure, no calia fer el fitxatge abans del tancament del mercat. Ara, si Aday s’acaba reintegrant a l’equip blanc-i-vermell, serà un recurs per a Míchel tant per a l’extrem com per al lateral.

CAP A PRIMERA

Gumbau tenia un salari alt que el club volia retallar i l’oferta de l’Elx l’ha convençut

A L’ÚLTIM INSTANT

Borja García es desvincula de l’Osca en l’últim sospir i té un peu i mig al Girona

HI ÉS A TEMPS

Manté oberta la possibilitat de repescar Aday Benítez, lliure des del 30 de juny

Ibra Kebé, fins al 2024 i amb fitxa del primer equip

A banda de moviments d’entrada i sortida el Girona també va tancar durant la tarda d’ahir la renovació d’Ibrahima Kebé. El migcampista, de 21 anys, acabava contracte al final d’aquesta temporada i feia temps que des del club es treballava per allargar el vincle, que ara s’ha ampliat fins al 2024. A més, amb aquesta renovació el malià passa a tenir fitxa i dorsal del primer equip. Aquesta serà la tercera temporada d’Ibra Kebé al Girona, després d’arribar el febrer del 2019 i jugar tres partits amb el primer equip. El curs passat va guanyar pes jugant 32 partits entre totes les competicions i aquest curs ha participat en els tres partits disputats. Relacionat amb el filial, en les últimes hores el migcampista gironí Jofre Cherta es va incorporar al Mirandés B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)