Espanyol

A la recerca de l’equilibri en la porteria rival

Espanyol. L’equip és el novè que més ocasions genera, però l’únic en tota la lliga que no ha marcat. L’Atlético, el pitjor rival per la sequera

Després de tres partits sense haver aconseguit veure porteria (és l’únic equip en les dues lligues professionals masculines que encara no ha marcat gol), l’Espanyol continua en una batalla interna per aconseguir l’equilibri. El seu tècnic, Vicente Moreno, s’hi va referir diverses vegades en la roda de premsa prèvia al xoc que disputarà el seu equip contra l’Atlético de Madrid (14 h, Movistar). Equilibri entre la feina defensiva i el joc a camp rival, i equilibri entre les ocasions que crea el seu equip i l’encert que pugui tenir al davant de la porteria.

No hi ha cap jugador en la lliga que hagi xutat més vegades que Raúl de Tomás. El davanter de l’Espanyol ho ha fet cinc vegades i lidera el rànquing, juntament amb Memphis, del Barça, que suma dos gols. “Paciència”, “ja arribarà” és el missatge que projecten des de la plantilla, però la realitat va arrelant dins l’equip, ja que el gol no arriba. “Tenim una part que és molt bona, que és la de generar i l’altra, que és la d’encertar. Som un dels equips que més ocasions de gol ha generat, la qüestió és que entrin. Hem de trobar un equilibri, el més important és generar-les”, explica el tècnic blanc-i-blau. Els números diuen que l’Espanyol és el novè equip que més ocasions ha generat en aquests tres primers partits (25 oportunitats de gol) empatats amb equips com ara la Real Sociedad o el Barça. La gran diferència és que un 36% d’aquests han estat entre els tres pals, lleugerament per sota de la mitjana de la competició (39%).

Si l’Espanyol vol compensar la falta de gol demà mateix, necessitarà aplicar-se al màxim perquè al davant tindrà un equip que concedeix ben poques ocasions. A Oblak, de moment, només li han xutat set vegades a porta en aquests tres primers partits i el porter ha respost quatre vegades (tres han acabat en gol). A més, limita sempre l’encert en la passada. “Normalment t’exigeixen molt”, explica Vicente Moreno: “I si a sobre els ho facilites serà molt més difícil. Però jo estic tranquil, donarem el millor de nosaltres. I crec que en un partit sempre tens possibilitats de guanyar”.

ARRIBADES

L’Espanyol és el novè equip que més ocasions ha generat en la competició
A l’Atlético només li han xutat set vegades a porteria en els tres primers xocs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)