Espanyol

Derrota dura de l’Espanyol davant l’Atlético (1-2)

1a divisió. Els blanc-i-blaus han donat la cara però han perdut el duel en l’últim sospir després d’un maratonià temps de descompte de deu minuts

Espanyol 1 Atlético 2

ESPANYOL:Diego López; Óscar Gil, Calero (Lluís Recasens, 46’), Cabrera, Pedrosa; Morlanes (Loren Morón, 58’), Darder, Melendo (Keidi Bare, 58’); Aleix Vidal (Nico Melamed, 75’), Embarba, RDT (Dimata, 83’).ATLÉTICO:Oblak; Trippier (Lemar, 46’), Savic, Felipe, Hermoso (Kondogbia, 46’), Carrasco; Llorente, Koke, Correa (Lodi, 46’); Griezmann (Joao Felix, 58’) Luis Suárez (Cunha, 71’).GOLS:1-0 (40’) RDT; 1-1 (78’) Carrasco; 1-2 (90’ + 10’) Lemar.ÀRBITRE:Juan Martinez Munuera (valencià) T..G.Hermoso (30’); Kondogbia (82’); Carrasco (97’); Melamed (99’);t.PÚBLIC:4a jornada del campionat de lliga. 15.321 espectadors han vist en directe el partit.

L’Espanyol ha fet un gran partit davant l’Atlético, però ha vist com puntuar se li ha escapat de la butxaca en l’últim sospir després d’un maratonià temps de descompte de deu minuts decretat per Martínez Munuera. Un temps preciós que ha desballestat un Espanyol fos físicament i que ha aprofitat l’Atlético de Madrid per fer el gol en l’últim sospir gràcies a una acció de Lemar. Una derrota dura per les prestacions dels futbolistes blanc-i-blaus sobre la gespa.

El conjunt català ha jugat d’igual a igual davant la millor plantilla de la categoria. Un partit seriós carregat d’un futbol atractiu i poderós que, durant molts moments, ha fet xalar a una afició que ha degustat les delícies dels deixebles de Vicente Moreno. El conjunt blanc-i-blau ha dominat el primer temps i el segon ha estat dels madrilenys. Però l’Espanyol és un equip que fa patxoca, que té un estil definit i promet donar grans tardes de glòria. Avui ha gaudit davant el campió de lliga i també ha patit. Això és competir però el missatge que s’envia de cara al futur és poderós i contundent: aquest equip tindrà un altaveu important al llarg del curs si segueix jugant així i té veu pròpia per fer-ho. Els blanc-i-blaus ha recuperat aquella essència mostrada davant Osasuna i Vila-real i ha deixat patent que el partit de Mallorca ha estat una anècdota tot i perdre avui.

Vicente Moreno ha apostat per una alineació revolucionària o, si més no, valenta amb Morlanes, Darder i Melendo a la zona ample. Un perfil de jugadors que volia i han tingut la pilota. La primera part ha estat un domini territorial del conjunt català que ha vist porteria al final de la primera part amb una gol de RDT a la sortida d’un córner. Gran rematada de cap del madrileny per trencar la sequera golejadora d’un equip que ha acumulat 310 minuts sense marcar. La sensació de l’Espanyol és que ha pogut marxar amb un botí més contundent en el marcador. La diferència l’ha posat Oblak. Futbolista diferencial sota pals que, als quatre minuts, ha evitat un gol cantat fent una superba aturada amb una mà. No ha estat l’única ocasió on ha salvat el seu equip. Embarba l’ha tornat a posar a prova amb un xut des de fora de l’àrea on la mà de l’eslovè i el travesser han evitat el gol. L’Espanyol ha estat molt superior durant el primer acte. Futbol brillant i coral. Un partit rodó i anul·lant a l’Atlético que, tot i posar Luis Suárez i fer debutar a Griezmann, mai s’ha trobat còmode.

Simeone ha tingut que sacsejar el seu onze i ha fet tres canvis en el descans donant entrada a dos homes a la medul·lar com Lemar i Kondogbia per aigualir la superioritat catalana. Vicente s’ha vist obligat a fer debutar al jove central Lluís Recasens. El tarragoní, de 19 anys, ha entrat per les molèsties físiques de Fernando Calero. Segon jugador del planter que debuta aquesta temporada després de Gori, que ho va fer a Pamplona.

L’Atlético s’ha transformat en un altre equip després del descans: més profund, més elèctric i més punyent. Un allau de joc ofensiu que ha obligat a l’Espanyol a recular i serrar les dents. Lemar ha fet l’empat però, a instàncies del VAR, el col·legiat ha anul·lat el gol per fora de joc de Luis Suárez que ha intervingut en la jugada. Això ha donat aire a l’Espanyol que s’ha refet del cop mostrant-se més ferm i preparant-se per patir. Simeone ha seguit movent la banqueta. Joao Félix ha entrat per un Griezmann absent el terreny de joc i anul·lat en tot moment per la defensa blanc-i-blava i el mateix camí ha seguit Luis Suárez, escridassat per l’afició periquita, quan ha estat substituït per Cunha.

Els colchoneros ho ha buscat i, una jugada lluitada per Carrasco ha servit pel belga per plantar-se dins de l’àrea i superar a Diego López per fer l’empat. Els jugadors blanc-i-blaus han recriminat al col·legiat l’acció en entendre que hi havia una falta prèvia de Carrasco sobre Recasens, però Martínez Munuera, ho ha interpretat com una pilota dividida. Empat just d’un Atlético que ha anat de menys a més durant el partit i que s’ha mostrat superior en el segon acte que ha dominat amb un agònic gol de Lemar en lúltim sospir.