Girona

Que sigui de pas

La nefasta sèrie de resultats que està vivint el Girona ha enfonsat en la taula el conjunt dirigit per Míchel Sánchez. De fet, els gironins estan en posicions de descens a primera divisió FEF, unes places calentes que ja havien trepitjat la temporada passada, després de començar la lliga, ja en la tercera jornada –l’ajornament del play-off d’ascens per culpa de la pandèmia del coronavirus va fer acabar tard la campanya anterior–. L’equip dirigit llavors per Francisco va ocupar posicions de descens entre la tercera i la cinquena jornada. El Girona va començar tard, però també va firmar un zero de sis d’entrada amb un balanç de gols de tres negatius (cap a favor i tres en contra), que el van situar d’entrada en una situació complicada.

Aquell equip, en construcció, ple de cares noves i encara en depressió per no haver pujat per culpa d’un gol de Pere Mila en l’últim minut de la tornada de la final de la promoció contra l’Elx a Montilivi, va marcar una línia ascendent que va acabar amb una explosió de resultats positius en un tram final per emmarcar. Aquella embranzida va permetre al Girona tornar a lluitar per pujar a primera menys d’un any després.

Amb l’aigua al coll

A segona A, amb un calendari regular i tradicional, i amb els mateixos partits jugats que els rivals, a més d’un context sense pandèmia, el Girona no havia estat en descens directe des de l’antepenúltima jornada del curs 2013/14, una de les vegades que els blanc-i-vermells han patit més per la seva continuïtat a plata. La victòria a El Toralín gràcies a dos gols amb el cap d’Alfredo Ortuño i la irrupció des de la banqueta de Pablo Machín i el seu 3-5-2, van salvar el coll al club, que no recordava què era viure aquesta situació des de llavors.

A primera, durant la primera temporada amb Pablo Machín l’equip va driblar les places de descens –sobretot hi va estar a prop en el primer terç de la competició–, i en la segona, amb Eusebio, no hi va entrar fins a la jornada 34, ja a finals del mes d’abril. El Girona en va sortir una setmana més tard, però en la 36a hi va tornar a caure i no en va poder sortir fins a confirmar el descens nefast de categoria.

Curs 2021/22 (2a A)
Jornada 5 18è
Curs 2020/21 (2a A)
Jornada 2 18è
Jornada 3 20è
Jornada 4 21è
Jornada 5 18è
Curs 2018/19 (1a)
Jornada 34 18è
Jornada 36 18è
Jornada 37 18è
Jornada 38 18è
Curs 2013/14 (2a A)
Jornada 40 20è

EL CURS PASSAT

L’equip va iniciar la lliga en la 3a jornada i el 0 de 6 d’entrada no el va ajudar gens
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)