Girona

L’hora de ser valents

El Girona rep la visita del Valladolid (20:30 h), un altre rival ferit i un dels favorits en la lluita per l’ascens a primera

Amb una motxilla pesada a l’esquena després de sumar un sol punt de 12 –tres derrotes seguides–, els de Míchel han de fer el pas endavant esperat

Flaire de partit important per a l’esdevenir de l’equip. I això que només s’han disputat cinc jornades de lliga, però després d’encadenar tres derrotes consecutives i sumar un sol punt dels últims dotze en joc, el Girona ha de començar a espavilar i engreixar la maquinària si no vol entrar en una espiral de dubtes i neguits que, per a un equip jove i en construcció, seria catastròfica. I al davant no hi tindrà el millor rival, ja que el Valladolid visita Montilivi amb la clara etiqueta de favorit a l’ascens directe a primera divisió, d’on va baixar el curs passat, però també ferit després d’encadenar dues derrotes contra el Burgos (3-0) i el Tenerife (0-2). Els castellans, com els gironins, també enceten un projecte nou a la banqueta, i ho fan instal·lats en el confort, però també amb la pressió que aporten els diners de la compensació pel descens. El duel serà intens i amb cert to dramàtic. Qui tingui menys por de perdre, hi tindrà més a guanyar.

L’equip dirigit per Michel Sánchez, i el mateix tècnic madrileny, vol treure’s del damunt les males sensacions que va deixar l’últim partit a La Rosaleda de Màlaga (2-0). Sense capacitat de reacció, amb un punt menys d’intensitat que els andalusos i deixant a la vista de molts les mancances de l’equip, els blanc-i-vermells ja saben que aquest no és el camí. El procés iniciat portarà temps, però les victòries són necessàries per poder acumular entrenaments de qualitat, confiança i moral. El Valladolid serà una nova pedra en el camí de la projecció del Girona i de les idees i la filosofia que vol aplicar Míchel al seu equip. Els castellans arriben a Montilivi després de dues derrotes contundents i amb més obligacions a conseqüència de ser un dels favorits a l’ascens, amb un dels límits salarials més elevats i una plantilla de les més potents gràcies al fons d’armari a disposició de Pacheta. Els val·lisoletans han mantingut bona part del bloc que la temporada passada va descendir a segona A amb jugadors no exempts de qualitat i experiència en la divisió de plata.

A Roberto, Masip, Kiko Olivas, Joaquín, Olaza, Rubén Alcaraz, Roque Mesa, Óscar Plano, Toni Villa, Pablo Hervías, Weissman... s’hi han afegit jugadors que han de ser determinants, com ara Sergio León o Cristo González, diferencials per a la categoria i alhora un maldecap per a Pacheta per fer-los encabir en el seu esquema clàssic de tres centrals i dos carrilers, un dibuix complicat d’atacar per l’acumulació d’efectius en tasques defensives.

Precedents optimistes

El Girona i el Valladolid han coincidit set cursos en la mateixa divisió i en cap dels antecedents el Girona ha perdut davant la seva afició. Els gironins han guanyat cinc partits i n’han empatat un a segona i, en l’únic precedent a primera, en la jornada inaugural del curs 2018/19, els dos equips van empatar sense gols. Les dades acompanyen els de Montilivi, que, això sí, tindran al davant un tècnic que en l’última ocasió que va trepitjar l’estadi va prendre-li l’ascens a primera divisió. Amb l’Elx, Pacheta va guanyar 0-1 en la tornada de la final del play-off d’ascens de la campanya 2019/20, segur que és un bon record per al de Salas de los Infantes i un de ben agre per als aficionats gironins.

POTENCIAL

El Valladolid té un dels límits salarials més elevat gràcies a la compensació pel descens

FONS D’ARMARI

Els castellans han retingut peces del curs passat i han reforçat totes les línies

CONTRA EL RIVAL

El Girona no hi ha perdut cap partit a segona (6) ni a 1a (1): 5 victòries i 2 empats en total

EL RECORD

L’última vegada que Pacheta va trepitjar Montilivi va ascendir a primera amb l’Elx

Millor sensació amb Stuani

X.M.

La plantilla del Girona fa aquest matí un últim entrenament d’activació abans del partit d’aquest vespre (20.30 h). Serà l’última prova per determinar l’estat físic de Cristhian Stuani, que es va perdre la visita a Màlaga per unes molèsties al pubis. Míchel va explicar ahir que l’uruguaià havia millorat molt els últims dies i confia tenir-lo en condicions, com a mínim per ser una alternativa a la banqueta. “La sensació és que ha anat millorant i que hi podrem comptar. Veurem per quants minuts”, va explicar el madrileny. També ha anat fent passos endavant un altre uruguaià, el central Santi Bueno. Míchel, però, va deixar força clar que demorarà el seu retorn a la titularitat: “És un jugador molt important per a nosaltres, però crec que encara no està al seu millor nivell. Encara li queda. Del genoll està bé, però ara s’ha d’acumular càrrega de treball. Ja el podem utilitzar, però crec que encara és un pèl aviat per donar-li 90 minuts.” El tècnic, que veurà el partit des de la graderia per sanció, té la baixa per lesió de David Juncà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)