Espanyol

Amb la ràbia continguda

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau viu pertorbat per un inici de lliga en què ha destil·lat bones sensacions que no casen amb els resultats aconseguits

El vestidor blanc-i-blau ha viscut els últims dies amb ràbia continguda. Un estat d’esperit motivat pel fet que les bones prestacions de l’equip no acaben de trobar resposta en el marcador ni en el caseller de punts. “Ens mereixem més punts dels que tenim”, és el pensament que es dibuixa en el cap de tots els futbolistes. Molts d’ells ja ho han verbalitzat en les seves compareixences i també pels passadissos de la ciutat esportiva Dani Jarque. L’Espanyol suma 2 punts de 12 possibles. Bagatge pobre i que podria indicar l’inici d’una crisi esportiva en qualsevol equip. De moment, l’entitat traspua tranquil·litat en tots els seus estaments, confiant que aquest tràngol de resultats no duri gaire. El far que il·lumina l’esperança són les sensacions a les quals Vicente Moreno no es vol agafar per prudència pragmàtica. “Estem rabiosos i enfadats per no haver guanyat. Això et genera malestar. Voldríem tenir 12 punts, i no 2; tot i això, cal mantenir-se tranquils i estables. No cal posar-se nerviosos”, deia ahir el tècnic, i afegia: “Les sensacions estan molt bé, però cal guanyar”, advertia pressionant de manera velada els seus futbolistes perquè donin una mica més.

El club blanc-i-blau té el seu principal defecte en la definició. És un dels tres equips que més rematen a porteria de la lliga i el que té el davanter que més xuta a porteria en la figura de Raúl de Tomás. “Això em diu que estem generant ocasions”, subratllava, i indicava: “Per guanyar hem de seguir potenciant les nostres virtuts.”

El duel de demà contra el Betis al Benito Villamarín (18.30 h) haurà de ser una rampa de llançament per al conjunt català, necessitat d’un triomf per fugir de la pressió de la taula classificatòria i construir des de la tranquil·litat. “El Betis té jugadors de nivell, bons, has d’estar molt concentrat. És un d’aquests equips als quals si vols guanyar has de marcar més d’un gol. Cal contenir-los, però tractant de buscar la porteria contrària”, indicava Vicente Moreno, que és conscient que el conjunt andalús atrapa els seus rivals en un carrusel d’emocions sense control.

EL PROTAGONISTA

Cal mantenir-se tranquils i estables. No cal posar-se nerviosos
Vicente Moreno
Entrenador de l’espanyol
Estem rabiosos i enfadats per no haver guanyat. Això et genera malestar. Voldríem tenir 12 punts, i no 2 com tenim ara

El trio de l’alegria blanc-i-blava

Vicente Moreno va apostar contra l’Atlético per dos futbolistes de perfil tècnic com són Melendo i Manu Morlanes a la medul·lar. Era la primera titularitat de tots dos futbolistes, que van combinar el seu futbol de toc amb Sergi Darder. El plantejament semblava atrevit, però l’Espanyol va posar contra les cordes l’Atlético, a qui va dominar durant tota la primera part. “No fa falta que valori el seu nivell. Tant Manu (Morlanes) com Melendo, fins que van demanar el canvi, un per problemes físics i un altre per un problema al turmell, van estar a un nivell molt alt. Encaixen molt bé entre ells, i en qualsevol dibuix i filosofia de joc. Quan jugues amb futbolistes tan bons, tot sembla més fàcil”, assenyalava Vicente Moreno, que no descarta torna a apostar per un dibuix similar al Benito Villamarín. “L’aposta tàctica de l’Atlético de Madrid pot ser vàlida per al pròxim partit. Anem pels tres punts, sempre anem així”, va subratllar el preparador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)