Espanyol

Amb sensació de vertigen

Espanyol. L’empat agònic al Villamarín no pot amagar la irregularitat d’un equip que necessita guanyar contra l’Alavés per tallar la marcada predisposició a la ingravidesa d’aquest inici de lliga

L’Espanyol més ciclotímic va fer acte de presència al Benito Villamarín. Contra un rival gegantí el conjunt blanc-i-blau en va sortir torturat, encara que el resultat digui el contrari. Una sensació contrària a la que s’havia produït una setmana abans, contra l’Atlético, en què, tot i perdre, els deixebles de Vicente Moreno van mostrar un posat molt més competitiu i aferrissat. El gol de Cabrera, en l’últim minut del temps afegit, amaga els descosits d’un equip que no acaba de mostrar una fiabilitat rotunda i que veu com els números comencen a ser una mica preocupants. Tres punts de 15 és un bagatge pírric per buscar la tranquil·litat a primera i fugir del nerviosisme cada cop més latent de l’entorn. La lectura positiva d’aquest inici de lliga és que l’Espanyol ha jugat contra tres equips de la part alta de la lliga: l’Atlético, l’actual campió; el Vila-real, de Champions, i el Betis, que juga a l’Europa League. Contra dos d’aquests tres equips ha aconseguit un resultat positiu i contra el campió es va quedar amb la mel a la boca. La lectura negativa és que no s’ha pogut imposar contra l’Osasuna i el Mallorca, a priori, equips amb menys renom: un punt de sis.

Arriba el cuer

El joc de l’Espanyol continua marcat per aquesta predisposició a la ingravidesa. Té certs moments de plenitud, però no acaba d’encaixar totes les peces. La lliga no espera i ara el duel de demà contra l’Alavés és clau per calmar els ànims i aconseguir el primer triomf. El conjunt basc no ha sumat cap punt en els quatre partits que ha jugat, amb un balanç d’un gol a favor i deu en contra. Això pot ser una oportunitat o bé una altra càrrega per al conjunt blanc-i-blau. Però la necessitat de sumar de tres és vital veient un calendari diabòlic, amb una visita al Pizjuán, dissabte, i el Madrid a casa, el 3 d’octubre. Pressió per a un equip com la que van tenir Pochettino (2012/13), Clemente (2003/04) i Juande Ramos (2002/03), que també van encadenar les cinc primeres jornades sense guanyar i no van acabar el curs a la banqueta.

Aleix Vidal acaba amb quinze punts de sutura

L’incident més greu del partit va ser l’entrada de Pezzella sobre Aleix Vidal. El futbolista blanc-i-blau va sentir com els tacs del central del Betis impactaven al seu turmell dret i li deixaven un gran trau a la zona. Els metges del club van haver de treballar de valent per taponar la ferida i cosir amb 15 punts de sutura la zona afectada.

En un primer moment, el col·legiat Soto Grado va assenyalar groga per al central, però a instàncies del VAR i després del visionat va canviar la decisió inicial i va mostrar targeta vermella a Pezzella. El futbolista, tot i el trau que tenia al turmell, va voler continuar a la gespa, però instants després va veure que no podia continuar al terreny de joc.

Ara caldrà veure com evoluciona el futbolista català, titular en els dos últims duels. De moment, és seriós dubte per al partit de demà contra l’Alavés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)