Buscant la tecla idònia

És una evidència que Míchel Sánchez està immers de ple en el que ell mateix anomena “el procés”, que és l’etapa en què ha d’implementar els seus mètodes i idees a la plantilla. En aquesta fase d’acoblament de totes les peces als nous dibuixos i pretensions de l’entrenador, les proves per buscar el millor onze i adaptar-se a les situacions de partit i dels rivals han deixat ja una llista de 23 futbolistes amb presència en l’equip algun minut. Els tres que més han jugat han estat el porter Juan Carlos i els centrals Juanpe i Bernardo, els únics que han completat sempre els 90 minuts de tots els partits (540 minuts en total), seguits de ben a prop pel migcampista Aleix Garcia (494), el lateral esquerre Jairo (450) i el també mig Ramon Terrats (402). A la cua de la llarga llista hi ha Pablo Moreno, que va jugar els darrers setze minuts a La Rosaleda de Màlaga però que contra el Valladolid va desaparèixer de la llista de convocats, i fins i tot Mamadou Sylla, que va disputar els primers 52 minuts del duel inaugural contra l’Amorebieta, cinc dies abans de ser traspassat a l’Alavés.

Tots amb oportunitats

El famós procés, que va trontollar després de tres derrotes seguides i sumar un sol punt de dotze, just abans de la victòria en l’últim partit contra el Valladolid (1-0), a més d’una llarga llista de participants (23), ha permès fins a 22 d’aquests futbolistes sortir en l’onze inicial de, com a mínim, una jornada –els darrers a afegir-s’hi van ser Valery i Borja García.

Des de l’inici del campionat, Míchel ha aplicat diversos canvis en els seus onzes a cada jornada –tres en la segona, dos en la tercera, quatre en la quarta i la sisena, i fins a cinc a La Rosaleda–, en un clar exemple que el madrileny encara no ha tocat la tecla idònia. Per participar en la primera plantilla falten només el porter Ortolà i Santi Bueno.

OCASIONS PER A TOTS

22 dels 23 jugadors que ha utilitzat Míchel han estat titulars com a mínim un partit