Girona

El ventall és curt

Míchel demana més responsabilitat en el gol als futbolistes de segona línia en una plantilla amb pocs recursos al davant

“No podem dependre només dels gols de Stuani”, reconeix Aleix Garcia

El penal de Cristhian Stuani, que va donar els tres punts contra el Valladolid després de tres derrotes seguides, va calmar l’ansietat d’un equip que té una proposta agosarada i ofensiva però que no està generant tant perill com voldria ni està trobant el camí del gol amb facilitat. N’acumula cinc en sis jornades –només quatre equips n’han fet menys a segona A–, repartits entre tres futbolistes. El golàs estèril del migcampista Pol Lozano en el seu debut, contra l’Sporting, s’afegeix als dos que acumulen els dos davanters, Cristhian Stuani i Nahuel Bustos. Míchel, limitat de peces al davant després de la marxa de Mamadou Sylla a l’Alavés, necessita ampliar el ventall i demana una major implicació en la finalització a jugadors més acostumats a la passada, com ara Borja García, Samu Saiz i Álex Baena. Curt a dalt de tot, és fonamental que l’aportació sigui coral perquè els números surtin. “No podem dependre només dels gols de Stuani”, resumia Aleix Garcia després de l’entrenament d’ahir a La Vinya. “Sobretot jugadors que juguen al darrere dels puntes, com ara Samu, Borja o Baena, han d’acabar amb sis o set gols cadascun. És qüestió que vagin entrant les pilotes i tot serà més fluid”, hi afegia el d’Ulldecona.

Tant el tècnic com els futbolistes blanc-i-vermells assumeixen que tenen marge per anar creixent en la producció ofensiva, que hauria de ser una de les armes d’un equip amb voluntat de dominar els partits des de la possessió de la pilota. “És veritat que ens està faltant una mica de profunditat en la zona de finalització, però és qüestió que vagin entrant les pilotes. Des del darrere i des del mig arribem bé, i ens falta una mica al davant. Però amb Stuani en plena forma i amb Nahuel, que segur que marcarà molts gols, anirem a millor”, defensa el futbolista format al Vila-real.

Amb la visita al Tartiere d’Oviedo de diumenge (18.15 h) en l’horitzó, el Girona treballa amb l’alliberament d’haver tallat una dinàmica preocupant de resultats. “A ningú li agrada perdre tres partits seguits. Estàvem notant una mica la pressió, ens posàvem una mica nerviosos, però al final això és un projecte nou, amb un entrenador nou i una idea de joc diferent. Crec que l’equip està fent passos grans”, assegura Aleix, que veu més bones cares aquesta setmana: “L’equip està content, amb una mentalitat més positiva que les setmanes anteriors, i això crec que ens donarà moltíssim per afrontar tot el que ve. La victòria ens ha donat moltíssima confiança.” També els va permetre passar del vintè al catorzè lloc: “No és agradable mirar la classificació i veure’t a baix, però acabem de començar i tampoc ens podíem preocupar més del compte. Vam sortir d’aquella zona i a poc a poc anirem cap amunt. N’estic segur.”

El rol al mig

Aleix Garcia havia començat la temporada com a interior en un 4-3-3, però contra el Valladolid va actuar al doble pivot al costat de Ramon Terrats, amb Borja García a la mitja punta. “Ens repartim la feina. Jo soc més ofensiu que en Ramon, però quan toca defensar no hi ha diferència. I amb la pilota ell també ha d’assumir les responsabilitats que el mister necessita. Estem fent bons partits i hem d’anar a més segur”, indica el d’Ulldecona. Com a pivot, li és més difícil tenir arribada a la porteria que no pas fent d’interior. “Jugant al davant del pivot tinc més recorregut, però toca fer el que demani el mister. Estic còmode en totes dues posicions i ell és qui mana.”

La victòria ens ha donat moltíssima confiança. L’equip té una mentalitat més positiva que les setmanes anteriors
Aleix Garcia
MIGCAMPISTA DEL GIRONA

LA XIFRA

Notàvem una mica la pressió i estàvem nerviosos, però és un projecte nou, un tècnic nou i una idea diferent. L’equip va fent passos
5
gols
en la lliga: 2 de Stuani (1 de penal), 2 de Nahuel Bustos i un del migcampista Pol Lozano
És veritat que ens està faltant una mica de profunditat en la zona de finalització, però és qüestió que vagin entrant les pilotes
Jugadors com ara Samu, Borja i Baena han d’acabar amb sis o set gols. Amb Stuani en plena forma i Nahuel, que marcarà molts gols, anirem a millor

Envoltat de joves “amb coses de madurs”

X.M.

Titular en els sis partits de lliga, Aleix Garcia va ser substituït en el descans a Màlaga i en l’últim minut contra l’Amorebieta. És, amb 494 minuts, el quart futbolista més utilitzat, al darrere dels fins ara intocables Juanpe, Bernardo i Juan Carlos. “Estic content perquè el tècnic m’està donant molta continuïtat, i intento tornar-li amb esforç i treball al camp. Si estic sent titular és perquè deu veure que estic bé i intentaré seguir”, argumenta un jugador que, després de jugar els últims sis mesos a primera amb l’Eibar, va decidir tornar a Montilivi amb ganes de fer un pas endavant i tenir més protagonisme que en l’anterior etapa. “He vingut a ser important, l’entrenador m’està donant protagonisme i espero continuar així. És qüestió que tot vagi fluint en el joc durant el partit perquè jo també pugui arribar més.” Amb 24 anys i experiències en diversos clubs professionals –després de debutar al Vila-real amb 17 anys i al Manchester City amb 19, ha jugat al Girona, el Mouscron belga, el Dinamo de Bucarest i l’Eibar–, li toca tenir responsabilitat en un mig del camp amb companys més joves, com ara Ramon Terrats (21 anys), Ibra Kébé (21) i Pol Lozano (22). “Intento assumir-la. Crec que en Ramon, tot i ser més jove, també està molt capacitat. Som els que hem jugar més junts i crec que ens compenetrem molt bé, i en Pol també ha arribat i està molt bé. Són jugadors joves, però ja tenen coses de madurs”, assegura el futbolista ebrenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)